avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Activitate DARYUS79

Activitate DARYUS79

Buna, eu vreau sa demonstrez că decizia de penalizare este ilegala și abuzivă, lucru care a dus la demisie

Cornel Vasile a scris:

Ar trebui sa puteti demostra ca demisia dvs a fost influentata de catre angajator in instanta.

Buna, mă aflu în următoarea situație: am solicitat o zi libera la locul de munca cu 16 zile înainte de a avea nevoie. Nu am primit nici un răspuns din partea conducerii. În ziua pentru care am solicitat liber am fost nevoit să îmi iau o zi de concediu medical deoarece am avut diaree . La sfârșitul lunii am constatat că am primit o penalizare de 50% din bonusul lunar pe motiv că : încălcare roi - cm peste solicitare liber. Când am solicitat explicații am primit următorul răspuns: ori accept ,ori plec. Mi-am dat demisia . Doresc să merg in instanță . Credeți că am.vreo șansă de a câștiga?
Discuție Conflict bancar
Buna ziua, ma aflu in situatia urmatoare: mi-am achitat o rata la banca si casieră băncii a trimis banii în alt cont. Am făcut reclamație la sediul central si si-au asumat această greșeală. Idea este daca pot acționa banca în instanță pentru a obține despăgubiri financiare pentru faptul că am fost "hartuit" de firma recuperatoare si pentru ca v-a trebui să achit penalizări pentru perioada în care banii au fost transferați în alt cont ?
Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea problema:
-lucrez intr-un magazin de electrocasnice de aproximativ 6 ani
Duminica trecuta am intrat singur intr-un depozit unde nu aveam voie sa intru singur conform R.O.I. Am fost vazut de catre 2 colegi de ai mei care lucreaza pe raionul de IT (depozitul fiind alocat produselor IT). A doua zi dimineata am fost sunat de catre seful magazinului care mi-a comunicat faptul ca a disparut o camera foto de 900 de ron , dar a disparut doar aparatul cutia (ambalajul produsului fiind in depozit) . Am ajuns cat de repede am putut la magazin fiind pus sa dau o declaratie prin care sa imi expun motivul pentru care am intrat in acel depozit, am scris aceasta declaratie , dupa care la ora 14 cand m-am dus din nou la serviciu (intrand in tura) am fost convocat la sedinta impreuna cu colegii mei fiind ACUZAT ca sunt cel care a furat acel produs. Dintre toti cei prezenti eu am fost singurul care am solicitat sa se depuna sesizare la Politie pentru a veni si a lua amprente. In prezent ancheta este in desfasurare , dupa ce se v-a incheia aceasta ancheta doresc sa ma adresez instantei civile pentru faptul ca mi-a fost "patata" imaginea pe care o aveam in firma.
Daca este cineva (avocat) care ma poate ajuta cu acest caz , va rog sa imi raspundeti cat mai repede/
Va multumesc
Discuție DOSAR A.N.L.
Buna ziua,
Detin un dosar ANL din anul 2001 . In fiecare an ar fi trebuit actualizat cu adeverinte de la locul de munca. In niciun an NU am fost anuntat pe nici un fel de cale(scrisoare acasa sau telefonic) ca trebuie sa actualizez aceste adeverinte. Pur si simplu m-am deplasat eu la Serviciul Locato si m-am interesat si le-am actualizat. Anul trecut 2011 nu am fost datorita unor probleme de sanatate pe care le-am avut . Anul acesta , 2012, trebuie sa se dea in folosinta un bloc ANL cu 104 apartamente. Cand m-am dus la Serviciul Locato pentru a ma interesa de situatia dosarului meu, am aflat , cu stupoare, ca NU mai sunt in lista de prioritati, anul trecut fiind pe locul 9 (noua) in aceasta lista.
M-am dus in audienta la persoanele care se ocupa de aceste dosare si am primit urmatorul raspuns:
NU MAI FAC PARTE DIN LISTA DEOARECE NU AM ACTULIZAT DOSARUL ANUL TRECUT (2011) , IAR CAND AM INTREBAT DE CE NU AM FOST ANUNTAT MI S-A RASPUNS CA DOAMNA CARE SE OCUPA DE ACEST LUCRU (SEFA SERVICILUI LOCATO) NU STIE SA SCRIE ACESTE NOTIFICARI CATRE CEI CARE AU DOSARE ANL.
Va rog sa ma ajutati cu informatii despre cum as putea da in judecata Serviciul Locato , deoarece eu ajung la varsta de 35 ani in curand si nu mai am dreptul legal sa primesc acest apartament. Sunt casatorit si am doua fetite.
Daca e vreun avocat care ma poate ajuta , eventual reprezenta , astept orice raspuns.
Va multumesc
Buna ziua, am si eu o nelamurire:
- lucrez intr-o companie nationala mare
- am fost plecat in detasare 3 (trei) saptamani unde am lucrat 12 (doisprezece) ore pe zi inclusiv in weekend
- am adunat astfel 312 ore lucrate intr-o luna
- salarul de baza este calculat pentru 168 ore/luna
- ce as putea face pentru a primi remuneratia financiara pentru orele lucrate in plus ?
Orice sfat este binevenit deoarece as dori sa merg in instanta pentru acest lucru
Va multumesc si astept raspuns cat mai repede
multumesc mult pentru raspuns , dar as mai avea o intrebare : pentru orele lucrate in weekend , respectiv 48 ore lunar, nu ar trebui sa fim platiti diferit fata de orele lucrate in timpul saptamanii?
imi cer scuze ca am fost neclar in ceea ce am scris. revenind la aceasta problema , dupa un calcul facut de mine reiese ca lucram 168 ore/luna, dar problema este daca in weekend trebuie sa stam la serviciu 12 ore sau nu si daca trebuie sa fim platiti suplimentar pentru acest lucru?
AS VREA SA STIU DACA UN ANGAJAT POATE LUCRA 36 ORE DIN 72 ORE IN WEEKEND NEPLATIT?
ACEST LUCRU SE INTAMPLA LA ''DOMO'' UNDE ANGAJATII LUCREAZA IN FELUL URMATOR : VINERI: 15,00-21,00 , SAMBATA 09,00-21,00 , DUMINICA 09,00-21,00 , LUNI 09,00-15,00 URMAND CA WEEKENDUL URMATOR SA FIE LIBERI SUB ACELASI PROGRAM.
ACESTE ORE SUNT NEPLATITE .
DACA MA POATE AJUTA CINEVA CU UN RASPUNS , ASTEPT RASPUNS PE ADRESA DE MAIL daryus792001@yahoo.com
VREAU SA FAC PLANGERE LA I.T.M. PE ACEASTA TEMA.
VA MULTUMESC
MI-AM CERUT LICHIDAREA LA ZI INCEPAND CU DATA DE 01.07.2010 SI TREBUIA SA MA ANGAJEZ IN ALTA PARTE DIN DATA DE 02.07.2010 DAR NU AM PRIMIT DECIZIA DE LICHIDARE . AS VREA SA STIU CARE ESTE TERMENUL LEGAL PENTRU PRIMIREA DECIZIEI DE LICHIDARE DIN PARTEA ANGAJATORULUI. AM VORBIT CU CEI DE LA PERSONAL SI MI-AU SPUS CA EI MERG ODATA PE SAPTAMANA LA ITM SI ATUNCI DACA AU TIMP.
AS VREA SA STIU PENTRU CA EXISTA POSIBILITATEA SA PIERD MUOL LOC DE MUNCA SI ATUNCI AS DORI SA INTENTEZ PROCES FIRMEI LA CARE AM LUCRAT.
VA MULTUMESC SI ASTEPT RASPUNSURI CAT MAI EXACTE. EVENTUAL DACA ESTE VREUN AVOCAT CARE MA POATE AJUTA I-AS FI RECUNOSCATOR.