avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Activitate Al3xyaM

Activitate Al3xyaM

Buna ziua. In cazul in care detin un imobil in coproprietate cu un alt membru al familiei si am decis sa ii vand partea mea acestuia din urma, este nevoie doar de certificatul fiscal pe numele meu?
Daca mama opteaza sa stea in CCC pana cand copilul implineste 2 ani, pana cand va primi indemnizatia de crestere copil? Pana cand copilul implineste 1 an si 11 luni? Sau 2 ani? Mentionez ca tatal nu indeplineste conditiile pentru a-si lua luna tatalui.
Răspuns la discuția Luna tatalui CCC
Este nevoie de depunerea unei cereri in cazul in care tatal nu se incadreaza oricum pt a beneficia de luna tatalui?

Cornel Vasile a scris:

1. Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil, atunci mama va putea beneficia de CCC pana inclusiv in ziua cand copilul implineste varsta de 2 ani.

2. Daca mama revine la locul de munca cu cel putin 60 zile inainte de implinirea celor 2 ani ai copilului, va beneficia de stimulent incepand cu luna in care isi reia activitatea, iar plata indemnizatiei se va suspenda.

Discuție Inundatie vecin
Buna ziua.

Ma confrunt cu urmatoarea problema: vecinul de deasupra ma inunda periodic. Cel mai recent se pare ca este de la un calorifer.

Am incercat pe cale amiabila sa discut cu dansul pentru a-si remedia problema insa nu am ajuns la nicio concluzie: tot sustine ca va chema instalatorul insa acest lucru nu se intampla.

Administratorul tot sustine ca nu poate interveni atata timp cat problema nu este de la o teava comuna.

Unde as putea sa fac plangere vecinului de mai sus? Politia locala? Asociatiei de Proprietari? Si care sunt pasii pentru a depune o astfel de cerere. Mentionez ca nu detin asigurare facultativa care sa acopere astfel de neplaceri.
Se sa urmatoarea situatie:

- tatal nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de luna "tatalui"/indemnizatie CCC. Astfel, mama poate obtine indemnizatia pentru crestere copil 24 de luni?

-daca mama revine la locul de munca cu 60 zile inainte de implinirea celor 2 ani ai copilului, va beneficia de stimulent incepand cu luna in care isi reia activitatea, iar indemnizatia se suspenda?
La intoarcerea din CIC (cand copilul implineste 1 an si 10 luni), luam in calcul si sarbatorile legale? Pot influenta ele cele 60 de zile minime pentru a realiza venituri, astfel incat sa beneficiem de stimulentul pentru intoarcerea din CIC? De exemplu, daca intre ziua in care copilul va implini 2 ani si cea in care revenim la munca (cu 60 zile inainte) sunt sarbatorile Pascale, adaugam aceste zile la cele 60, pentru a beneficia de stimulent?
Daca data cand copilul implineste un an si 10 luni cade intr-o zi de duminica, persoana care se intoarce din CIC , pentru a beneficia de stimulent va trebui sa reinceapa munca luni sau vineri?
Stimulentul de insertie in valoare de 650 de RON pentru cei ce se intorc mai devreme la munca, din CCC, se obtine daca efectuam venituri cu cel putin 60 de zile lucratoare sau calendaristice, inainte de implinirea varstei de 2 ani a copilului?