avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Activitate SC Ab Initio SRL

Activitate SC Ab Initio SRL

Buna ziua,


Inainte sa demarati inutil niste proceduri, incercati sa va lamuriti care este de fapt situatia apartamentului:

- un proprietar poate incheia un accord cu o firma care se ocupa de inchirieri in regim hotelier, sa isi puna apartamentul la dispozitia firmei pentru astfel de inchirieri - verificati daca aceasta este situatia;

- in acest caz, nu cred ca se schimba destinatia apartamentului, este tot spatiu de locuit - poate gresesc, daca cineva poate da o parere avizata;

- nu cred ca este necesara consultarea vecinilor, tot asa cum nu este necesara nici la o inchiriere obisnuita.

In aceste conditii, ar fi util sa discutati mai intii, omeneste, cu proprietarul.

Daca asta nu functioneaza, cind mai aveti probleme, chemati Politia. O data, de doua ori, pina cnd proprietarul si firma care inchiriaza o sa inceapa sa realizeze ca trebuie sa ia masuri.

Succes
Buna ziua,

Am primit ultima factura de la firma de cablu, in care se afla o nota prin care sunt informat ca datorita unor lucrari "de imbunatatire a serviciilor":tease:, numarul de canale pe care le receptionez in prezent prin abonamentul analog incheiat, se va reduce in cursul lunii.

Nici o alta precizare, cite sau care canale se vor reduce.

Din punctul meu de vedere, contractual cu firma de cablu, a fost incheiat in urma unei oferte, in care exista o lista clara de canale.

Cei de la firma de cablu spun ca in contract nu e precizata lista programelor.

Poate sa imi spuna cineva avizat, daca o astfel de modificare unilaterala a grilei de programe, respective a contractului, este legala?

Va multumesc.
Cel mai simplu ar fi fost sa agreati cu cumparatorul apartamentului sa va dea el banii, deoarece oricum ar trebui sa isi constituie acel fond, daca asociatia va inapoiaza dumneavoastra banii.

In masura in care mai puteti discuta cu cumparatorul, incercati sa il convingeti.
Răspuns la discuția Abuz din partea politiei rutiere
Domnilor,


Unde este abuzul? Doi pasageri din aceeasi masina declara ca erati la volan. Ce ati face in locul politistului?

Nu spun ca are dreptate, spun doar ca surprinzator, prietenii dumneavoastra sustin ca erati la volan. Asta a creat un dubiu, care trebuia lamurit.

Si o data introdus acest dubiu, si-a produs efectele.
Răspuns la discuția Tamponare usoara, folosire RCA
Incercati sa discutati sa-i achitati-i proprietarului cam cit estimeaza ca ii va creste prima de asigurare si folositi asigurarea.
Buna ziua,


Cred ca va pot da o idee: procedati asa cum ati planuit, dar cind mama purtatoare va naste, declarati dumneavoastra copilul, ca tata al acestuia.

Sigur, oficial va aparea ca dumneavoastra si mama purtatoare ati avut o legatura extraconjugala, dar asta este probabil un inconvenient minor, in situatia data.

Apoi, interesativa care sunt exact procedurile, mama purtatoare, care in acte apare ca fiind mama naturala a copilului, poate da o declarative ca renunta la orice drept asupra copilului, care in acest caz, ramine la tata, adica la dumneavoastra.

Ulterior, copilul poate fi infiat de catre sotia dumneavoastra.

Atentie insa, cf legii, mama "naturala" (cea care a nascut copilul), poate reveni oricind asupra declaratiei de renuntare. Dar probabil in situatia dumneavoastra nu va fi cazul.

Cam alambicat, dar se poate.

Imi cer scuze ca nu va redau un proces mai clar, sunt multe informatii pe care mai trebuie sa la gasiti, dar stiu ca se poate, cunosc direct pe cineva care a procedat asa. Intervin pentru ca sper sa va ajute aceasta informative, chiar daca nu complete.

Daca poate cineva avizat, sa completeze aceste informatii ...

Nu era vorba de mama purtatoare (surogat) ci de cineva care chiar a vrut sa dea propriul copil in adoptie.

Dumneavoastra aveti un avantaj enorm in situatia asta, pentru ca puteti cere test de paternitate, care va iesi pozitiv - ati indicat ca veti avea legatura genetica.

Singurul dezavantaj ar putea fi faptul ca dumneavoastra si sotia, sau doar sotia, sunteti cetateni canadieni.

Mult success!
Stimate domn,

Ati cerut o opinie avizata, ati primit-o. Faptul ca nu va plac raspunsurile primite, nu schimba cu nimic situatia.

La fel cum indiferent de motive, cunostinta dumneavoastra tot restantier ramine.

Invocati lipsa de unitate. Va sugerez sa vedeti citi restantieri exista si sa incercati sa va puneti problema, cam la cita unitate ati fi dispus, sa acoperiti la infinit astfel de restante.

Unele intr-adevar din cauza unor probleme reale, altele din rea vointa.

In concluzie, nu este necesar sa va razboiti cu cei care si-au petrecut timpul sa va impartaseasca din cunostintele lor, un simplu "multumesc" ar fi fost de ajuns.

Da, nici unitate, nici "multumesc", nu prea mai vedem in ziua de azi.

Iar daca dumneavoastra sunteti oricum atit de hotarit sa mergeti instant, sunteti evident liber sa o faceti.

Desigur, varul dumneavoastra avocat, va fi incintat sa va reprezinte gratuit, intr-o cauza pe care probabil il veti convinge ca este cistigatoare.

Va urez un an bun.
Răspuns la discuția Cum putem verifica angajatorul?
@freelis:

Omul intreaba cum poate sa verifice, pentru a se asigura. Din cite inteleg, nu se pune problema ca angajatorul nu a platit.

De ce asmutiti omul sa mearga direct la Directia Antifrauda?!

Asta ar devein necesar doar daca s-ar constata ca angajatorul nu si-a platit obligatiile.

Sigur, sunt multe cazuri in care angajatorii nu platesc, lucru pentru care merita toate sanctiunile posibile.

Dar sa plecam de la premiza ca toti angajatorii sunt de rea credinta si mai ales sa intaritam oamenii sa recurga la mijloace extreme, pentru o simpla verificare, nu este o solutie!


@veronica 56: v-ati gindit sa mergeti sa intrebati angajatorul si eventual sa ii cereti o dovada?

Un an bun tuturor!

Răspuns la discuția Practicant de arte martiale...
Buna seara,

Din cele relatate, presupun ca si 'victima' stie ca faci sport, sau ca intr-un fel sau altul, asta poate sa iasa la iveala.

Daca da, nu ascunde, iti va fi mai rau cind se va afla.

In cazul tau, incearca sa demonstrezi ca ai fost provocat si ca eventual erai in legitima aparare, asa cum s-a spus anterior si mai ales, ca nu ai folosit mai multa forta decit era necesar.

Daca ai mers mai departe de a imobiliza adversarul, ai o problema. Si da, fiind practicant de astfel de sporturi, se considera ca esti 'calificat'. Nu sunt avocat, dar stiu ca asta este situatia. Probabil cineva mai calificat, ne poate da si o parere vizata.

Una e sa 'faci' fotbal, popice sau alte sporturi si alta, sa practici un astfel de sport. Cu atit mai mult cu cit din cite stiu, una din regulile de baza la aceste sporturi, este sa nu provoci si sa nu folosesti mai mult decit e cazul, daca nu ai alta alternative. Din ce spui, se pare ca l-ai 'linistit' bine pe adversar.

Si cum zice Shamy, un bun practicant a acestor sporturi, are o superioritate psihica, nu ar fi trebuit sa renunti la ea - sigur nu cunosc situatia concreta, dar ...
Oameni buni!

Nu sunt avocat, dar dupa stirea mea, simplu conducator auto, orice om care se urca la volan trebuie sa se asigure ca masina este in buna stare de functionare, ca este capabil sa conduca (inclusive ca nu e baut), etc.

Sigur, vina celui care nu a acordat prioritate ramine indiscutabila, dar in cercetarea unui accident, se pot lua in calcul probabil, toti factorii.

De asemeni, pare cam ciudat sa fie luata masina la inspectie dupa un accident minor, dar hai sa judecam strict conform legii. Cu atit mai mult cu cit vinovatul este "persoana influenta".

De ce atunci cind se produce un accident, fie si minor, daca cei implicati ajung la Politie, amindoi trebuie sa sufle in "fiola"? La fel este si cu starea vehiculului.

De ce spre exemplu, asiguratorul nu plateste daca spre exemplu, desi nevinovat, nu aveati cauciucuri de iarna in anotimpul rece. Exemplele pot continua ...

Retineti: nu iau apararea celui vinovat, ridic doar niste puncte de vedere de bun simt. Cind discutam probleme legale, discutam inclusive din punctul de vedere al "avocatului diavolului".

@Marzalaw: apreciez entuziasmul dumneavoastra tineresc. Si indignarea, pe care o impartasec. Dar incercati sa ramineti un avocat, mai ales atunci cind dati un sfat/ opinie. Oamenii ar putea conta pe ce spuneti.

In concluzie: inainte sa dati friu liber indignarii. miniei, etc, incercati sa vedeti lucrurile "la rece", cu atit mai mult ci cit se pare, va confruntati cu o "persoana influenta".

Informati-va care sunt caile de atac impotriva expertizei de la service-ul unde v-a fost dusa masina, sa demonstrati ca eventualele defecte sunt fie imaginare, fie cauzate de accident, samd, pe scurt, sa demonstrati ca masina dumneavoastra era in perfecta stare de functionare la momentul producerii accidentului, conform legii.

Desigur, sunt tot atit de indignat ca si ceilalti cititori/ respondent, dar cred ca aveti nevoie de sfaturi/ sugestii, care sa va ajute si nu de simpla compasiune.

O seara buna tuturor.