Buna ziua.
Am o problema si as avea nevoie de un sfat. Am achizitionat un apartament in dec 2013, cu Prima Casa si am convenit cu proprietarul prin contract ca ni-l va preda la 01 martie pt ca mai avea niste mobila in el si nu avea unde sa o duca.
Am aflat ieri ca de fapt fiica lui si sotul locuiesc acolo si l-au dat in judecata pt ca ii datoreaza niste bani, iar apartamentul a fost renovat cu banii lor. Fiica si sotul nu apar pe actul de proprietate, insa au buletinul facut pe adresa respectiva. Ne-au spus foarte clar ca ei nu vor elibera apartamentul la 01 martie pt ca se judeca cu fostul proprietar si doresc sa recupereze banii de la el.:foottap: Ne-au amenintat inclusiv ca vor distruge tot ce este facut cu banii lor in acel apartament #-o X-(
Cum ar trebui sa procedez in acest caz? Care ar fi cea mai buna/legala metoda de a putea intra in posesia apartamentului cumparat? Multumesc anticipat
Daca ati fi citit cu atentie, ati fi inteles ca acum locuiesc intr-un apartament proprietate a parinitilor si ca urmeaza sa ma mut la o alta adresa in apartamentul proprietate personala.
Am inteles ca in principiu nu este necesara decat o instiintare scrisa catre administratie pt scoaterea de la intretinere. Multumesc
Va multumesc pentru raspunsuri. In apartament vor locui in continuare 2 persoane care vor achita cotele de intretinere. Apartamentul nu este proprietatea mea si nu avem lift.
Nu vad de ce ar trebui sa achit cota parte indiviza daca eu nu voi mai locui deloc la acea adresa si imi voi achita toate cotele la o alta adresa. Inclusiv buletinul va fi pe noua adresa.
Buna ziua
Am achizitionat un apartament in luna dec 2013 si urmeaza sa ma mut definitv la adresa respectiva din martie 2014. As dori sa stiu daca este suficient sa fac o cerere de scoatere de la intretinere pe perioada nedeterminata intrucat voi locui la o alta adresa sau trebuie sa aduc si ceva dovezi in acest sens.
Precizez ca apartamentul in care locuiesc acum este proprietatea parintilor mei.
Multumesc anticipat
Buna ziua
In blocul nostru (suntem asociatie de proprietari) avem la ultimul etaj un uscator pe care locatarii il folosesc pentru uscarea rufelor (aceasta este si destinatia initiala a incaperii). De ceva vreme au ramas doar 2 aparatamente care folosesc incaperea, ceilalti locatari renunatand sa o mai foloseasca (sunt 15 ap pe scara).
Unul dintre apartamente a ajuns sa foloseasca abuziv incaperea in sensul ca nu o foloseste dupa un program anume asa cum ar trebui, ci intinde rufe oricum si oricand. Au ajuns inclusiv sa depoziteze diverse obiecte si piese de mobila in acea incapere cu toate ca nu au permisiune pt asa ceva.
Am solicitat administratorului sa le ataraga atentia ca usacatorul este un spatiu comun care se foloseste dupa un program anume. X-(Nu s-a respectat programul iar administratorul da din umeri.
As vrea sa stiu cum poate administratorul sa impuna programul si sa fie respectat? Daca administratorul nu se implica, unde pot face mai departe reclamatie? Multumesc anticipat
Buna ziua.
Parintii mei detin in comun un apartament in Buc, o casa la tara si o masina, toate dobandite in timpul casatoriei. Precizez ca sunt casatoriti de mai bine de 20 de ani si amandoi au contribuit la achizitionarea lor prin salariile pe care le-au avut. Tatal meu a decis sa divorteze si ameninta ca aduce martori mincinosi la partaj si va ramane cu bunurile enumerate mai sus. Nu exista inscrisuri care sa dovedeasca ca unul a contribuit mai mult ca altul la dobandirea bunurilor. Am cateva intrebari pt a intelege cum se desfasoara partajul in cazul in care una din parti doreste impartirea bunurilor 50-50:
1. Martorii au vreo importanta in procesul de partaj? Poti sa aduci martori mincinosi si sa ai nesansa, pe baza spuselor lor, sa pierzi lucrurile pt care ai muncit?
2. Pt impartirea bunurilor 50-50 ce taxa se plateste?
3. Partajul se baga separat de divort?
Multumesc anticipat
Buna seara.
Am o intrebare referitoare la sistemul de impozitare pentru PFA. Eu sunt medic si sunt inregistrata cu CIF la Administratia Financiara. Am cerut firmei cu care colaborez sa imi retina lunar intreg impozitul la sursa.
Stiu ca un PFA este obligat sa declare veniturile in sistem real si sa faca plati de impozit cu titlu anticipat.
Daca eu am optat de la inceput pentru retinerea de 16% la sursa, mai pot fi considerat PFA? Mai pot emite facturi?Risc sa fiu incadrat in alta categorie, evntual sa se considere ca eu colaborez pe baza de conventie civila? Mentionez ca am incheiat cu firma un contract de prestari servicii.
Multumesc anticipat
Buna seara.
Am tot citit raspunsurile date in forum vis-a-vis de contributiile PFA si sincera sa fiu sunt in ceata. Unele raspunsuri se refera la venituri profesionale pt care se datoreaza contributii, altele la activitati independente pt care nu se datoreaza aceste contributii.
Pe scurt: eu sunt medic si prestez activitate intr-un spital privat pe baza unui contract de prestari servicii, deci vorbim de PFA activitati independente. In acest caz ce contributii datorez pentru 01.07-10.09 si dupa aceasta data?
Multumesc anticipat
Buna ziua.
Va scriu in speranta ca ma puteti lamuri asupra unor aspecte legate de partaj. Parintii mei au divortat acum un an dar nu s-a facut inca partajul. Detin impreuna un apartament in Buc si o casa la tara construita in timpul casatoriei. Eu si sora mea am adus imbunatatiri apartamentului printr-un credit de nevoi personale. Intrebarile ar fi urmatoarele:
1. In cazul in care una din parti ar dori sa primeasca mai mult de 70% din bunuri, care ar fi modalitatile prin care ar trebui sa demonstreze ca a avut o contributie mai mare la obtinerea acestor bunuri? Martorii ar fi suficienti intr-un astfel de caz?
2. Daca noi copiii am dori sa ne recuperam investitia in cazul vanzarii apartamentului, cum ar trebui sa procedam?
Multumesc anticipat.
Buna ziua.
Am o problema legata de parintii mei care au divortat dar inca nu s-a facut partajul. As dori sa stiu daca persoana care depune cererea de partaj trebuie sa depuna si o anumita suma de bani reprezentand un x% din valoarea bunurilor partajate. Parintii mei detin un apartament in Buc si o casa la tara, construita in timpul casatoriei, ridicata pe terenul bunicului meu din partea tatalui. Proprietatea a fost vanduta de bunicul, parintilor mei, prin act de vanzare cumparare. Nici unul dintre parintii mei nu poate demonstra cu acte ca in cele doua case au intrat doar banii unuia dintre soti (poate doar cu martori mincinosi cum a mai facut pana acum).
Imi puteti explica cum decurge tot acest proces atunci cand partajul nu este voluntar?
Va multumesc anticipat.