Mandatarul nu raspunde penal decat in situatia incalcarii unei legi pedepsite de legea penala (adica o infractiune/i)savarsita/e de regula in aceste cazuri cu intentie.
Raspunderea mandatarului este de natura civila si sant prevazute de art.1539-1545 C.civ.
Nu poate fi retinuta aceasta ca o gestiune frauduloasa.
Daca exista un titlu de proprietate in care este inclus tatal D atunci sotia si ficele Y si Z trebuie sa deschida succesiunea si sa se intocmeasca certificatul de mostenitor al defunctului D in care trebuie inclus si acel titlu de proprietate.
Aveti la indemana o actiune in revendicare a dreptului de proprietate indiviza cu mostenitoii B si C.
Hotararea pronuntata nu va este opozabila pentru ca nu ati fost parte in proces (nu ati fost citate) chiar daca se motiveaza ca tatal D a renuntat la mostenire.
Renuntarea la mostenire a fost facuta inainte de aparitia Legii 18/1991 care a repus in drepturi toti mostenitori cu privire exclusiva la fondul funciar.
Instanta gresit a admis iesirea din indiviziune numai a celor doi frati B si C fara a cerceta daca D aparea in titlul de proprietate.
Angajati un avocat.
Gardul dintre cele doua proprietati se prezuma ca este comun daca nu exista dovezi contrare.
Pentru a inlocui gardul existent daca este vechi si nu-si mai indeplineste functia atunci va trebui sa consultati vecinul si sa luati hotararea impreuna.
Legea prevede ca orice proprietar poate obliga pe vecinul sau la graniruirea proprietatii lipite de cu sa, cheltuielile fiind in sarcina amandurora.
1. cifrele reprezinta valorile de impozitare.
2. Nu are relevanta daca pamantul este neintabulat , exista un titlu de proprietate banuiesc sau o posesie a acestuia.
3. Puteti deschide succesiunea si de pe urma mamei in acelasi timp cu susccesiunea dupa tata pentru a clarifica intr-un fel aspectul mostenirii.
4. Valoarea bunurilor o va face notarul iar certificatul de mostenitor va fi pe numele tututror , urmand sa ramaneti in indiviziune daca asa doriti.
La intrebarea "pe cine sa dati in judecata" raspunsul este
- societatea de asigurari cu rezerva asupra sanselor de castig.
Presupun ca despagubirile primite la jumatate din valoarea de reparatie se datoreaza diferentei dintre valoarea pieselor/ansamblelor noi folosite si cele inlocuite, raportate la vechimea autovehicolului si eventual la valoarea asigurata.
Promovarea unei actiuni cu obiect pretentii in acest caz necesita o expertiza specialitatea auto, acte si dovezi ca autovehicolul avariat a avut inlocuite anumite piese ansamble aflate in perioada de garantie.
Va sfatuiesc sa consultati un avocat pentru amanunte.
Este adevarat ca plangerea trebuia facuta in termen de cel mult doua luni de la data la care ati cunoscut faptuitorul. Rezolvarea plangerii pe care spuneti ca ati depus-o la politie o sa vi se comunice.Daca insa faptuitorul continua sa va ameninte prin telefon trebuie sa reveniti cu o alta plangere si sa cereti punerea sub ascultare a telefonului.
Stremutarea unui proces este o masura exceptionala acordata de lege reclamantului/paratului pentru motivele expres si limitativ prevazute in art.37 alin1 si 2 C.pr.civ.(precizate de elis).
Se adreseaza instantei imediat superioare celei pe rolul careia se afla procesul pentru cazul prevazut de art.37 alin.1 C.pr.civ.
Pentru motivele de banuiala legitima sau siguranta publica aceasta se depune la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
In penal cererea de stramutare se adreseaza Inaltei Curti de Casatie si Justitie si trebuie motivata .
Poate fi ceruta de catre partea interesata, procuror sau de ministrul justitiei.
Avocatul poate ramane acelasi daca indeplineste conditiile.
referitor la intrebarile care va framanta apreciez ca :
- 1. partile intre care a avut loc tranzactia este definitiva si irevocabila adica nu mai pot sa o revoce. cu obdervatia "beneficiare ale actiunii" la singular este corect si nu la plural "operatiunilor."
- 2. privind exploatarea fantanii - puteti sa o folositi in comun iar daca ceilalti nu o folosesc in mod curent atunci puteti sa va montati un hidrofor ori pompa cu conditia sa nu deteriorati constructia efectiva si sa nu folositi apa pentru udatul gradinii decat cu acceptul verbal al celorlalti.
"apa este un produs al naturii" si nu poate fi apropiata omului.constructia fantanii,, aparatele si instalatiile de colectare, purificare , prelucrare si evacuare sant ale omului.
- 3. Da aveti dreptul la mostenirea bunicii dupa decesul acesteia si va trebui sa va intelegeti cu ceilalti mostenitori in privinta impartelii patrimoniului ramas de pe urma acesteia cu conditia ca aceasta cat este in viata sa nu dispuna de el in sensul sa nu vanda, sa nu faca un testament sau o alta forma de inlaturare a dvs.
Raspunsul este NU.
Prejudiciul unitatii angajatoare nu poate fi imputat salariatilor decat in cazul producerii de catre salariati in temeiul incalcarii normelor si principiilor raspunderii civile contractuale.art.270 C.muncii.
Problema dvs are doua aspecte:
- 1. privind relatia cu concubinul pe care trebuie sa o rezolvati la politie sau la parchet;
- 2. privind soarta minorului care in conditiile descrise ii fac mult rau si aveti obligatia sa-i asigurati o viata lipsita de acele neantelegeri dintre dvs si tatal lui.
riscul parasiri acelei locuinte nu va supune nici unui risc, din contra.