Pragul minim de plata CASS este de 6 salarii minime. Dar cei care sunt si salariati, nu mai platesc diferenta pina la plafonul minim, daca au venit net sub acest prag. Asta e singura facilitate, nu ca nu se plateste deloc.
Nu plateste de doua ori, plateste proportional cu venitul pe care il are. Asta cere legea, un anumit procent din veniturile obtinute sunt contributii obligatorii.
Exista o modalitate de a justifica cheltuieli mai mici, gen pixuri, coli de scris, etc, de exemplu, daca magazinul respectiv nu scrie CIF pe bon? Eu sunt profesie liberala si am astfel de cheltuieli mici frecvent. Multumesc
Buna ziua
Am doua profesii liberale si as dori sa stiu ce pot sa fac mai departe pentru inregistrare ANAF. Fac doua demersuri separate, doua CIF distincte? Sau poate fi acelasi pentru ambele profesii? Va multumesc frumos
Buna ziua
Imi puteti spune daca persoanele angajate trebuie sa aiba aceeasi calificare, sau poate fi personal de secretariat sau curatenie, spre exemplu? Multumesc
As vrea sa va intreb cum se poate modifica o eroare facuta cu 10 ani in urma in declaratiile despre stagiul de cotizare trimise de angajator la Casa Pensii. Va multumesc
Din cate stiu eu (nu sunt de specialitate, dar sunt in situatie similara) nu exista decat sistem real pentru profesiile liberale. Eu nu am gasit activitatea mea in normele de venit.