avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Activitate Citescsainvat

Activitate Citescsainvat

Răspuns la discuția Probleme succesiune
Daca sunteti din Ardeal, la Cartea Funciara aveti tot istoricul si delimitarile exacte.
Daca insa sunteti din alta zona a tarii, e mai greu. Dar merita sa incercati.
Răspuns la discuția Anexa 24
Nu se poate dezbate mostenirea pe bucati, ci tot odata.

Balteanu Ghe. a scris:

Exact asta intentionez! Dar dezbaterea mostenirii momentan doar pe acel teren pe care intentionez să il vand? Vă multumesc

Răspuns la discuția Pasi succesiune/mostenire
Multumesc si eu. Am mai invatat ceva foarte util.

CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" a scris:

Stimata doamna,

Daca exista un deplin acord intre comostenitori, va puteti adresa notarului public, in vederea dezbaterii succesorala, si, eventual, in vederea partajarii.

In instanta veti transa chestiunile sus explicitate daca survine disensiuni intre succesori.

Trebuie sa detine actele de stare civila (certificate de nastere, deces, casatoriei), titlurile de proprietate, masuratorile cadastrale realizate, intabularea dreptului de proprietate.

Demersurile pot fi realizate oricand.

Dreptul de optiune succesorala, insa, trebuie exprimat in termen de 1 an de la deces, expres, prin declaratie autentica, notariala, ori prin acte de acceptare tacita, implicita , a mosteniri (preluarea bunurilor succesorale, folosinta acestora, instrainarea lor ).

In aceasta etapa, puteti fi asistata de un avocat, acesta va va explica , in concret, efectele institutiilor de drept aplicabile.

Răspuns la discuția Dreptul la apartament
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Condoleante!
Atata timp cat exista copii, sora nu are nici un drept la mostenire.
Răspuns la discuția Termen deschidere succesiune
Aveti dreptul mai mult decat concubina. Dar, atentie! Ea poate spune ca a avut acolo bunuri pe care i le-ati luat.
Mergeti la Politie si spuneti ca vi se restrictioneaza accesul. Spuneti cum sta situatia. Puteti intra si asistat de un politist.
Nu am auzit de camin de batrani "cu circuit inchis". Poate daca nu este internata la un spital de psihiatrie. Si atunci, intrebati-va ce urmareste sora.
Cum spune doamna avocat, adresati-va instantei. Cu cat mai repede, cu atat mai bine.
Răspuns la discuția Sfat despre mostenire
Atunci, este clar. Apartamentul este al dumneavoastra si numai al dumneavoastra.
Partea neplacuta ar putea fi ca ceilalti frati sa va dea in judecata pe motiv ca... ati primit...
Daca vreti sa scapati de apartament, cum afirmati, puteti sa donati parti din el tuturor fratilor/surorilor.

Marina131 a scris:

Multumesc pentru raspuns. Da, apartamentul in care sta sora mea este pe numele meu. Cand mama s-a despartit de tata, si au impartit banii dintr-o vanzare anterioara,,mama a cumparat acest apartament, in anul 2000 si m-a trecut pe mine ca proprietar, ca sa nu ceara drept tata la apartament in caz ca il punea pe numele ei(mamei)- (bunuri intre sot si sotie .se impart dupa lege).
Mama a avut incredere sa ma puna pe mine proprietar, ca sa evite alte probleme cu tata, care a decedat cu multi ani in urma.
Sora mea vrea apartamentul numai pentru ea si ma preseaza ca eu trebuie sa il trec pe numele ei.

Răspuns la discuția Adeverinta de la psihiatrie
In cazul unui testament este absolut necesara adeverinta de la medicul psihiatru sau psiholog? Multumesc.

Raluca Iliescu a scris:

Ideal ar fi fost ca mama sa-si fi scos adeverinta de la medicul psihiatru, ori de la psiholog in ziua in care v-a facut testamentul, pentru a nu putea fi atacat de catre rude( in caz ca aveti), pe acest motiv. Totusi, n-ar fi rau sa se mai supuna unui control si sa primeasca o adeverinta chiar si acum.
Din intrebarea dvs se intelege ca testamentul a fost facut recent.

Răspuns la discuția Sfat despre mostenire
Eu inteleg asa:
Apartamentul in care a locuit mama, este cel de care spuneti ca e pe numele dumneavoastra. Corect?
Cum l-a lasat? Cu ce acte?
Dar daca este doar al mamei sau al dumneavoastra, sora nu are dreptul in totalitate.
Daca este al mamei, ("ea imi zicea ca toti avem dreptul la apartament"), se va imparti la toti fratii.
Lamuriti-ne pe numele cui este apartamentul.