avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Activitate Diaconescu Irina

Activitate Diaconescu Irina

Buna ziua,

Un cabinet medical doreste sa inchida un punct de lucru incepand cu 1 ianuarie 2022, insa acest punct de lucru are o angajata care s-a intors din CIC in octombrie 2021 si a inceput sa beneficieze din acest moment de stimulent de insertie.
Administratorul cabinetului a informat-o verbal de inchiderea activitatii si nu stie cum este mai bine sa-i inceteze contractul de munca fara sa-i afecteze stimulentul de insertie. Ce cale pot adopta in aceasta situatie?

Va multumesc anticipat tuturor pentru raspunsuri!
Buna ziua,
Am o salariata care in perioada 16.04.2018-19.08.2018 s-a aflat in concediu prenatal(126 zile legale cu concedii medicale) , insa pe 20.08.2018 i s-a suspendat contractul de munca si a intrat in CIC. Pe data de 12.05.2020 si-a reluat activitatea. Intrebarea mea este daca aceasta angajata are dreptul la zilele de concediu de odihna aferente perioadei de prenatal. Eu zic ca are dreptul.
Dvs ce parere aveti?
Multumesc
Am inteles, multumesc mult pentru raspuns!
Va multumesc. Da, am gresit eu, nu exista demisie in baza acestui articol.

Imi puteti spune si care este baza legala pentru cele de mai sus?

O zi placuta,
Buna ziua,

O angajata care se afla in concediu de crestere a copilului pana pe 13.12.2020 si-a reluat activitatea astazi la o alta companie fara sa anunte precedentul angajator ca doreste incheierea raporturilor de munca si sa inainteze o demisie. Cum trebuie procedat in acest caz? In primul rand ii incetez suspendarea contractului in Revisal astazi, cu data incetarii suspendarii maine si tot astazi ii incetez contractul cu data de maine in baza unei demsii art. 55, lit. b?

Va multumesc,
Buna ziua,
Un angajat s-a aflat in somaj tehnic suportat de angajator in perioada 03-30 iunie. Aceasta indemnizatie poate fi supusa popririi?

Va multumesc,
Buna ziua,

O persoana angajata cu un contract pe perioada determinata pana pe data de 26 iunie 2020 a solicitat o zi de concediu fara plata pentru aceasta ultima zi, insa pe data de 29 iunie ii inceteaza contractul de munca.

Suspendarea contractului pentru o singura zi il obliga pe acest angajat sa mai ramana la firma si pe data de 29 iunie ca sa recupereze ziua de 26 sau nu?

Va multumesc!
Buna ziua,

O persoana angajata cu un contract pe perioada determinata pana pe data de 26 iunie 2020 a solicitat o zi de concediu fara plata pentru aceasta ultima zi, insa pe data de 29 iunie ii inceteaza contractul de munca.

Suspendarea contractului pentru o singura zi il obliga pe acest angajat sa mai ramana la firma si pe data de 29 iunie ca sa recupereze ziua de 26 sau nu?

Va multumesc!

Buna ziua,

Ma confrunt cu o situatie deosebita pe care nu stiu cum sa o rezolv: trebuie sa incetez contractele de munca ale unor persoane pentru o societate cu data de 01.06.2020 si pe aceleasi persoane sa le angajez in cadrul altei societati tot cu data de 1.06.2020.
Astazi trebuie sa inregistrez in Revisal atat incetarea contractelor, cat si angajarile, insa nu am intrat in posesia parolei de accesare Reges pentru a putea importa raportul rvs. cu incetarile, abia maine mi se va comunica aceasta parola.
Este in regula daca import rapoartele rvs. in Reges in zi de weekend, la un eventual control putem avea probleme?

Multumesc.
Răspuns la discuția Contract de munca suspendat
Multumesc mult, asa am gandit si eu.