avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Activitate Cabinet individual de avocat Renata Reiss

Activitate Cabinet individual de avocat Renata Reiss

Răspuns la discuția antecontract mincinos
Bună ziua, stipulațiile contractuale sunt esențiale., inclusiv în ceea ce privește modalitățile încetării contractului, motiv pentru care vă recomand să vă programați la un avocat unde să vă prezentați cu documentele pentru a obține informații pertinente și punctuale.
O eventuală rezoluțiune a contractului ar putea interveni pentru neexecutarea culpabilă și ÎNSEMNATĂ a obligațiilor contractuale, aspect ce, se apreciază în situația unui litigiu atât raportat starea de fapt cât și raportat la ce și-au asumat părțile semnatare.
Pentru îmbunătățirile efectuate aveți un drept de creanță, în măsura în care le puteți dovedi. Puteți solicita în instanță să se constate dreptul dvs. de creanță pe baza documentelor justificative,
Binențeles că aveți dreptul de a cere despăgubiri, însă dreptul de acționa nu echivalează cu dreptul de a și obține aceste despăgubiri.
Răspuns la discuția Avans formatie
Bună ziua. Sunt importante clauzele contractului precum și cu ce titlu ați plătit această sumă de bani, dacă reprezintă o arvună sau un avans(aceste noțiuni având valanțe juridice distincte), precum și stipulațiile contrcatuale cu privire la modalitatea de restituire. De principiu, dacă aveți contractul și dovezi pertinente cum că plata s-a efectuat, sunteți acoperită în ceea ce privește lipsa chitanței. Tot ca regulă generală, în situația în care nu ajungeți la un consens iar prevederile contractuale sunt în favoarea dvs. raportat la cele antemenționate, puteți cere instanței de judecată rezoluțiunea contractului și restituirea prestațiilor.

Este destul de complicat sa discutam ipotetic pe o speta concretă fara a analiza toate circumstanțele cauzei. In linii mari si raportat la ceea ce ati expus dvs, soluțiile ar fi cele antemenționate. Terenul si valoarea acestuia se evaluează de catre un expert evaluator , proba fiind solicitată si administrata in fata instantei de judecată investită cu soluționarea cauzei . O zi bună!
alin1918 a scris:

Multumesc pentru raspuns.
In momentul in care proprietarul terenul renunta la dreptul de a invoca accesiunea.
Care ar fi modul de evaluare a terenului? Poate fi constructorul fortat sa cumpere si terenul alaturat pe motiv ca suprafata ramasa este insuficienta pentru planurile mele?


În funcție de buna sau reaua credință la edificarea lucrării, conform art. 581, 582 Cod Civil. Totodată, conform al. 4) 693 Cod Civil,
(4) În situația în care s-a construit pe terenul altuia, superficia se poate înscrie pe baza renunțării proprietarului terenului la dreptul de a invoca accesiunea, în favoarea constructorului. De asemenea, ea se poate înscrie în favoarea unui terț pe baza cesiunii dreptului de a invoca accesiunea.
o hotărâre judecătorească rămasă definitivă în sensul obligării lui la o sultă constituie potrivit legii titlu executoriu, deci da. o zi bună
Bună ziua, cu privire la motivele întemeiate, simpla ocupare a imobilului în lipsa unui titlu este suficientă pentru a se dispune evacuarea din imobil, ca regula. Cu privire la îmbunătățirile efectuate asupra imobilului, odată încetată căsătoria, regimul comunitâții de bunuri se lichidează , fiecare dintre soți preluând bunurile sale proprii, după care se face partajul bunurilor comune și regularizarea datoriilor. Cu privire la bunurile comune, cota-parte se determină în raport de contribuția fiecăruia la dobândirea acestor bunuri precum și în raport de îndeplinirea obligațiilor comune. lichidarea comunității de bunuri se face pe cale notarială sau judecătorească (în caz de neînțegere). Așadar, este important a se stabili contribuția fiecăruia la bunurile comune. implicit si îmbunătățirile facute asupra acestui imobil,
Răspuns la discuția Spatiu public din fata curtii


cineva7 a scris:

am si eu urmatoarea problema : vecina de langa curtea noastra si-a infiintat pur si simplu , inafara curtii (deci nu pe proprietatea ei ci pe domeniul public ) o gradina de zarzavat , imprejmuind acest spatiu si cu un gard - e legal ? are voie sa faca asa ceva ?

Evident ca nu, faceti sesizare la primărie si la politie.
Răspuns la discuția Fisa postului atributii noi
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


Nepo a scris:

Buna ziua.

In institutia publica in care lucrez la inceputul anului s a modificat orgranigrama si au fost create diferite birouri sau desfiintate altele in diferite directii. Serviciul din care fac parte nu a suferit modificari de denumire, posturi sau altele. Profitand de aceasta modificare a organigramei, angajatorul a modificat si toate fisele postului pentru toti angajatii aparatului de specialitate. Atributii serviciului din care fac parte si celelalte servicii din directie sunt prevazute in mod expres, pe serviciu in parte, intr o lege. Angajatorul in noua fisa a postului a introdus din atributiile serviciului X in atributiile serviciul Y desi in lege scrie f clar care sunt atributiile serviciului X si Y. Totodata au mai fost introduse atributii in domeniul juridic (respectiv actiuni in instanta, intampinari etc) si in domeniul achizitiilor publice, desi in cadrul institutiei exista serviciul juridic si serviciul achizitii publice.
Intrebarile ar fi:
Daca exista cai de atac asupra fisei postului si care ar fi ele? Mentionez ca momentan nu am semnat fisa postului.
Daca sunt obligat sa semnez fisa postului in varianta actuala?
Daca refuz semnarea acesteia care ar fi consecintele?

Va multumesc!

Daca nu se modifica natura muncii prestate, schimbarea atributiilor postului prin modificarea fisei de post nu constituie o modificare a contractului individual de munca. Pastrarea denumirii functiei, insotita de adaugarea unor atributii noi celor initial stabilite prin fisa postului, care au o alta natura si corespund in fapt unei functii, are semnificatia modificarii unui element esential al contractului individual de munca, si anume felul muncii. In acest caz, este necesara incheierea unui act aditional la contractul individual de munca in conditiile art. 41 alin. (1) si (3) C. muncii .
In alta ordine de idei, daca prin atribuțiile noi este modificat felul muncii prestate, nu este in regula.
Modificarea fisei postului nu poate fi dispusă decat cu acordul salariatului, așadar, nu aveti obligația de a respecta decat ceea ce ati semnat efectiv. Cu privire la o posibila “cale de atac”, este discutabil in functie de măsurile întreprinse de angajator in contextul in care refuzați semnarea. O seara buna
Răspuns la discuția Declaratie deplasare


Georgeruta73 a scris:

Buna ziua,
Sunt din Pitesti, sunt fotograf si am un contract de prestari servicii pentru fotografierea unui botez in Bucuresti in data de 02.05.2020.
Mentionez ca initial contractul era pt tot evenimentul, inclusiv petrecerea.
A ramas numai pentru biserica.
Eu sunt decat administrator la firma.
Cu ce declaratie ma pot deplasa?
Multumesc!

Buna ziua, in declaratia respectiva aveti ca motiv justificat deplasarea in interes de serviciu. Totodată, vă întocmiți și adeverința respectivă de angajator, semnată și parafată(SRL-ul în cauză, chiar dacă dvs sunteti reprezentantul legal). Ar trebui sa fie suficient. O seară bună.