avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Activitate calandrino

Activitate calandrino

Pot solicita ordin de protectie impotriva ginerelui argresor? Va multumesc!
Imprejurarea care genereaza posibila incalcare a dr la aparare: 1) in sfera actelor premergatoare s-au intrepris urmatoarele elemente de ancheta: cercetare la fata locului + declaratii persoane vatamate si faptuitori; 2) in sfera urmaririi penale: rezolutie incepere urmare penala 1.10.2011; declaratii martori si parti vatamate 3.10.2011, constituire parte civila 6.10.2011, in cele din urma declaratie invinuit, cand i se aduce la cunostinta drepturile procesuale, inclusiv cel de a avea un aparator (se dezice de uzarea acestui drept);
In mare, cam acesta este traseul cronologic al dosarului de up. Credeti ca s-a procedat corect de catre OCP de a nu-i aduce "de indata" la cunostinta invinuitului, dupa inceperea up, invinuirile, care formeaza obiectul sesizarii instantei? Ma gandesc ce valoare ar mai fi avut accesarea unui avocat dupa ce toate probatoriile au fost administrate? Va multumesc!
Buna! Ma intereseza sa stiu daca pot invoca nereglaritatea efectuarii urm penale in raport de nerespectarea dr la aparare, iar in cazul in care nu se accepta sa folosesc procedura prev de art. 320 1 CPP! E un fel de electa una via? Va multumesc! #-o
Doresc sa va intreb daca, cumparand un autovehicul nou, neinmatriculat vreodata, de la un reprezentant din Romania(este vorba despre un Opel), am posibilitatea de a solicita restituirea taxei de poluare, pe temeiul art. 110TFUE?
Discuție Taxa poluare!
Va rog sa imi specificati daca, cumparand un autovehicul nou(de la reprezentanta), in octombrie 2008 si daca achitand taxa de poluare mai pot solicita in instanta cu succes restituirea taxei de poluare?
Va rog sa imi raspundeti daca, pe o ordonanta de plata, exista sansa ca instanta sa admita exceptia lipsei calitatii procesuale active daca, societatea reclamanta a primit prin cesiune cu titlu gratuit o creanta de la o alta societate comerciala. Mai precis, sa constate instanta ca acordul de cesiune cu titlu gratuit dintre doua SC uri nu este posibil, incalcandu-se principiul specializarii capacitatii de folosinta(lipsa scopului lucrativ al unui SC). Ce aparari as putea invoca, va rog...:(
Daca in recurs am depus o intampinare prin care am invocat lipsa de interes si a capacitatii procesual actuve, iar instanta prin hotarare a admis recusul, fara insa a se pronunta in ceea ce priveste exceptiile expuse, mai am vreo cale de atac impotriva lor? Va multumesc!
Buna ziua! As dori sa va intreb daca, in calitate de creditor cesionar am posibilitatea de a-l acţiona pe debitor, chiar daca până in prezent nu l-am notificat, urmand ca acesta sa afle de cesiune odata cu cererea de chemare in judecata! Mai precis, se poate prevala de inopozabilitate si sa solicite, spre exemplu, lipsa calitatii procesual active, intrucat nu ma recunoaste ca si creditor! Mentionez ca legea aplicabila este Codul Civil vechi, deoarece creanta s-a nascut si sacdenta ei a intervenit inainte de 1 oct 2011!

Buna ziua! As dori sa va intreb daca, in calitate de creditor cesionar am posibilitatea de a-l acţiona pe debitor, chiar daca până in prezent nu l-am notificat, urmand ca acesta sa afle de cesiune odata cu cererea de chemare in judecata! Mai precis, se poate prevala de inopozabilitate si sa solicite, spre exemplu, lipsa calitatii procesual active, intrucat nu ma recunoaste ca si creditor! Mentionez ca legea aplicabila este Codul Civil vechi, deoarece creanta s-a nascut si sacdenta ei a intervenit inainte de 1 oct 2011!
Răspuns la discuția Asistenta juridica
Rezulta deci ca, atunci cand asistenta e obligatorie in cursul u.p. si se efectueaza o cercetare la fata locului, reconstituire sau o confruntare, iar aparatorul nu a sosit, desi a fost informat despre ora si locul activitatii probatorii in cursul up, se vor aplica art. 171 alin.4^1 Cpp, in sensul ca se vor lua masuri de organele de u.p. pentru asigurarea unui avocat din oficiu? Va multumesc pentru ajutor!:)