avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Activitate ioanador2006

Activitate ioanador2006

Buna ziua , pe o parte din terenul aferent casei detin un contract de inchiriere cu primaria Cluj . Mai corect detineam . Acesta a expirat in 2014in luna mai . Eu in luna februarie a anului 2014 am trimis la primarie o cerere de prelungire contract inchiriere , in plic cu confirmare de primire .
Nu am primit de atunci nici un raspuns . Am sunat in 2014 la serviciul respectiv din cadrul primariei si domnul de acolo mi-a zis ca a trimis contractul nou care e valabil pana in 2019 dar ca nu m-a gasit postasul acasa . sa astept ca il retrimite si sa platesc in continuare taxele de chirie .
Si pentru ca nu am vrut sa am probleme le-am platit . Saptamana trecuta , adica in mai 2015 am rugat-o pe mama sa mearga la primarie personal si sa aduca acel contract . Domnul cu pricina nu l-a gasit si de fapt a zis ca acuma il supun spre aprobare prelungire chirie dar ca noi sa platim .
Ma intreb si va intreb de fapt , cum e posibil sa incaseze taxa respectiva fara sa aiba in spate un contract semnat de ambele parti . Sunt totusi aproape 700 de lei pe an . La Cluj nu imi explica nimeni nimic , ma refer la angajati .
Si mai intreb , e posibil sa nu mai vreau acel teren aferent casei , nu au decat sa faca ce vor cu el .Eu am in jurul casei proprietate 100 mp si imi ajung .
Va multumesc
Buna seara, m-am uitat astazi mai atent prin actele casei in care locuiesc cu mama . Situatia acestei case este urmatoarea ;
Suprafata totala de este 690 mp din care casa- constructie este de 150 mp restul fiind curte .
Inainte de revolutie am cumparat 3/16 din casa. Diferenta a ramas la o batranica care a fugit mai apoi la copiii ei in Austria . Drept urmare diferenta de casa de 13/16 a preluat-o statul roman. La fel si curtea .
Cu ajutorul dumneavoastra am reusit prin ordin de prefect sa obtin partea de curte aferenta casei ce era pe numele meu inainte de preluarea de catre statul roman .
Casa si terenul aferent case de 150 mp au cumparat-o parintii mei intre timp , acum multi ani . Pe partea de curte aferenta partii preluate de stat platim chirie la primarie si nu stiu ce taxa , gen impozit . Azi insa am citit in contractul de preluare a proprietatii de catre stat ca "terenul se preia in baza legii 58 din 74, articolul 30:
Ce inseamna asta ? ca pot sa solicit tot prin ordin de prefect acest teren sau este vorba de alt regim , alta lege ?
Si as mai avea o intrebare , daca primaria vrea sa imi vanda terenul iar eu nu am posibilitatea sa il cumpar in perioada de 3 ani cum am auzit ca isi doresc , pot sa solicit pe baza de adeverinta de venit o prelungire a duratei in care sa cumpar acest teren sau pot sa solicit sa fiu in continuare chirias ?
In contractul de preluare al casei scrie ca proprietarul are drept de folosinta pe durata existentei constructiei , ma gandesc ca se poate apela la aceasta fraza pentru o prelungire de chirie sau ,,,, nu ?
va multumesc frumos in avans, in primul rand daca reusiti sa cititi si sa intelegi mesajul meu .
Am omis un fapt probabil important . fostii proprietari , urmasii bunicutei fugite si decedate in Austria , au revendicat acum cativa ani , cand depasise termenul deja , casa si terenul , partea de care vorbim acuma dar au primit raspuns negativ , nefiind preluata in baza legii 10 ci in baza legii 58 . Nu stiu daca va ajuta acest lucru
Sa inteleg ca nu pot face nimic de fapt . Adica pot ori sa fac vanzare cumparare pur si simplu , ori sa platesc in continuare si sa ma obisnuiesc cu acest gand .
Nu comentez acuma de ce se poarta asa sau ca as putea sa il dau afara . E o alta discutie , aici vroiam sa gasesc o solutie prin care eu sa nu mai fiu nevoita sa platesc , el sa aiba totusi un apartament si poate daca s-ar vedea stapan ar avea si responsabilitati . Toate astea cumva facute astfel incat sa nu poate vinde fara acceptul meu, spre binele lui de fapt .
va multumesc mult pentru raspunsuri si promptitudine
si inca ceva ? ce inseamna ce ati scris " poate fi executat silit " ce implicatii are asupra mea in cazzul in care eu am doar uzufruct viager si el e proprietarul ?
ideea ar fi sa nu mai trebuiasca sa platesc eu totul , gazul , lumina , asociatia de locatari , tevile sparte , etc . Ma gandisem sa ii vand lui apartamentul cu clauza de uzufruct viager . Nu prea stiu exact insa ce inseamna asta . As vrea sa nu il poata vinde fara stirea mea .
Va multumesc
Buna ziua , m-ar interesa un sfat in legatura cu clauzele ce le pot adauga intr-un contract de vanzare cumparare.
Am un fiu de 26 de ani , caruia i-am luat mai demult o garsoniera , a vandut-o , i-am luat o masina a vandut-o . Acuma locuieste intr-un apartament unde nu plateste chirie , nu isi plateste cheltuielile , nu plateste nimic . M-am saturat sa platesc eu pentru el si tototdata nu pot sa il dau afara . M-am gandit sa ii vand apartamentul dar sa introduc ceva clauze astfel incat sa nu il poata vinde a doua zi si sa aiba nevoie de acordul meu . Va multumesc frumos
Contractul consta in intretinere efectiva , hrana , medicamente , sa stea la noi pana la moarte .
Intretinere adecvata in conditiile actuale inseamna dupa mine o supraveghere non stop ceea ce as putea asigura prin acest azil .
Plata azilului e din pensia ei plus daca e necesar pentru diferenta de la noi .
Buna ziua , mama si tatal meu au facut acum 6 ani un contract de intretinere cu bunica mea , mama tatalui meu.
Acum doi ani tatal meu a decedat , bunica ramanand in continuare la noi ( ea are 95 de ani acuma ) desi are o fiica .
Acum doua saptamani a cazut si a ramas imobilizata la pat ( articulatia coxofemurala rupta si din cauza osteoporozei avansate nu a mai putut fi operata) .
Am adus-o acasa insa e destul de greu sa o ingrijim . Am gasit un azil privat care are locuri .
Intrebarea mea este , fiica ei ar putea sa ne dea in judecata daca Buna merge la azil pentru nerespectarea contractului de intretinere ?
Va multumesc
Buna ziua , impreuna cu mama sunt coproprietara asupra unei case .
Eu sunt divortata si am un copil . Am cunoscut pe cineva care e divortat si are doi copii . Cand s-a mutat la mine ( respectiv in casa ce o detin impreuna cu mama) , am facut niste modificari care au costat o suma X de ban pe care a platit-o el .
Acuma mi-a spus ca ar dori sa ii vand cota parte din casa contra acelei sume .
Nu am nimic impotriva dar mi-e frica ca daca moare inaintea mea copii lui se pot indrepta impotriva mea si a fiicei mele . Eu nu as avea banii sa ii despagubesc asta e sigur . Totodata si eu daca as deceda , fostul meu sot probabil l-ar scoate afara din casa - fiica mea este acuma mica -
Care ar fi o modalitate legala sa fim amandoi acoperiti ?
va multumesc
Discuție Donatie
Am 2 copii majori,din 2 casnicii.Celui mai mare as vrea sa-i donez un apartament al carui proprietara sunt impreuna cu cel de-al doilea sot.Sotul nu se opune cu conditia ca donatarul sa dea o declaratie in fata notarului ca in cazul decesului meu toate bunurile pe care le voi avea la acea data sa fie mostenite de cel de-al doilea copil.
Intrebari:
1.Aceasta declaratie notariala poate fi atacata de cel de-al doilea copil?
2.Primul copil poate sa nu respecte declaratia data si sa se inscrie la masa succesorala?
3.Cum ar trebui sa procedez ca ambii copii sa fie protejati si,totodata,sa respecte vointa mea.
Va multumesc.