Cel mai indicat ar fi,sa cereti o copie dupa extrasul de carte funciara de informare si sa consultati un avocat.
De putin timp legea s-a schimbat,astfel orice medic iti poate da inapt.Nu insistati pe langa psihiatra,ca-i dati idei si ramaneti fara permis.
Ce afectiune aveti?
Sau,confectionati o capcana de viespi.Se face dintr-o sticla pet,in care puneti apa cu zahar.Gasiti pe net modul de confectionare,este f simplu si f utila.
1.In baza carei legi ati cumparat?
2.Nu neglijati nici terenul de sub casa.In extrasul de carte funciara de informare,figurati ca proprietar pe terenul de sub casa,sau aveti o dispozitie de dare in folosinta pe durata constructiei?
Va adresati primariei.
Daca teava a fost montata din banii locatarilor,va trebui sa-i despagubiti.
Discutati cu administratorul blocului sa-i convinga,in caz contrar,spuneti ca veti monta o centrala pe lemne si o sa-i afumati,nu vor mai putea sa stea cu geamul deschis,plus ca veti face galagie zilnic cu taiatul lemnelor.
Exista un mic risc la acest "tip de apartamente".Negociati un pret sub pretul pietei.
Domnule Popa Gheorghe,
In primul rand,nu medicul specialist in medicina muncii cu care firma are incheiat contract l-a declarat inapt,ci in Romania,legislatia te obliga,ca atunci cand vrei sa profesezi ca sofer profesionist,anual(in unele cazuri din 6 in 6 luni)sa faci un examen medical suplimentar la siguranta circulatiei(analize de sange,urina,interne,oftalmologie,psihiatrie,pneumologie,etc).
In al doilea rand,nu cred ca legislatia cu privire la diabetul tip2 iti interzice sa profesezi ca sofer profesionist,de cele mai multe ori in acest caz avizul se da apt pt 6 luni.
In cazul sau,probabil la analizele de sange,a avut o glicemie mare.
Sfatul este:
1-repetarea examenului medical de siguranta circulatiei,cu mentinerea glicemiei in parametrii normali;
2-angajarea intr-o alta tara,exemplu Germania,unde nu se solicita acest examen suplimentar.
Cele doua sfaturi sunt in spiritul legii.
Pueti lucra in Germania ca sofer profesionist,acolo nu se cere examinare-siguranta-circulatiei.Numai la noi in Romania se cere anual examinare la siguranta circulatiei!
Sau,solicitati in alta parte examinare,controlati-va glicemia sa fie in parametrii si nu declarati ca aveti diabet tip 2.
Daca la examinare vi se cere adeverinta de la medicul de familie,iar la acesta figurati ca avand diabet,schimbati medicul de familie,iar la noul medic nu declarati diabetul tip 2(mergeti doar cu buletinul cand va inscrieti si spuneti ca nu aveti card de sanatate,ca este posibil pe cardul de sanatate sa apara istoricul afectiuniilor)...sau puteti in schimbul unei "atentii",sa obtineti o adeverinta de clinic sanatos(in caz ca va cer cei de la siguranta circulatiei).Recomand efectuarea examinarii la siguranta circulatiei,in privat,nu la spitalul judetean.
Succes!
Domnule Cristi Rosca Vasile,cum a decurs situatia dvs?Sunt intr-o situatie similara..