avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Activitate Cristina Gheorghe

Activitate Cristina Gheorghe

Răspuns la discuția partaj divort
Subscriu!
Bunurile dobandite de unul dintre soti ca urmare a deschiderii unei succesiuni vor avea regimul juridic al bunurilor proprii. Ca atare, celalalt sot nu va avea nici un drept asupra acestor bunuri.
Copilul a fost recunoscut legal de catre tata? Este foarte important si acest aspect... Pe certificatul de nastere al copilului apare concubinul dumneavoastra trecut ca tata? Pentru ca din cate am inteles, copilul s-a nascut in timp ce dumnealui se afla in puscarie.....si in aceste conditii, daca v-ati fi gandit din timp, puteati "omite" sa il treceti drept tata....
Potrivit legii, testamentul olograf" este valabil ca atare "când este scris în tot, datat şi semnat de mâna testatorului" (art.859 C.civ.). Testamentul lasat de bunicul dumneavoastra nu indeplindeste toate aceste 3 conditii? Nu inteleg de ce notarul va spus ca nu produce efecte.... Ne puteti preciza argumentatia notarului pentru a intelege exact ce s-a intamplat?
Schimbati doar obiectul principal de activitate. CUI-ul va ramane intotdeauna acelasi!
Corect! Trebuie sa te informezi la Oficiul Roman pentru Imigrari. Procedura ar fi mai usoara in conditiile in care tu deja ai dobandit cetatenia romana.
Bafta multa!
Av. Cristina Gheorghe
Răspuns la discuția Ajutoor - Cec refuzat la plata
Cum considerati dumneavoastra. Eu una, nu as merge pe varianta propusa de el, pentru ca riscati sa ramaneti doar cu marfa returnata si fara nici o alta plata efectuata de el.
Oricum, decizia va apartine!
Bafta multa!
Buna seara!
Cerere reconventionala asa cum prevede art. 119 alin. (3) din c.p.c. se depune o data cu intampinarea sau, daca paratul nu este obligat la intampinare, cel mai tarziu pana la prima zi de infatisare De asemenea, cand reclamantul si-a modificat cererea de chemare in judecata, cererea reconventionala se va depune cel mai tarziu pana la termenul ce se va incuviinta paratului pentru a lua la cunostinta de modificarea acestei cereri.
Exista tentatia de a considera prima zi de infatisare ca fiind primul termen de judecata. Ei bine, nu este asa! Prima zi de infatisare reprezinta momentul in care partile, legal citate, pot pune concluzii.
Pentru a exista acest moment procedural trebuie să fie îndeplinite două condiţii: părţile să fie legal citate si de asemenea, părţile să poată pune concluzii.
Daca cererea reconventionala nu va fi depusa in termenul prevazut de lege, singura sanctiune pentru depunerea cu tardivitate va fi disjungerea acesteia de cererea principala si judecarea separata, de catre aceeasi instanta de fond, deci nici un caz nu poate fi vorba de respingerea acesteia. Exista insa si o exceptie, si anume, partile pot consimti totusi, ca cele doua cereri (cea principala si cea reconventionala) sa se judece impreuna.
Disjungerea cererii reconventionale va fi insa inadmisibila cand intre cererea principala si cea reconventionala exista o legatura indisolubila ca de exemplu, in materia partajului, unde activul si pasivul succesoral formeaza un tot indivizibil (C.A. Suceava, sectia civila, dec. nr. 1071/1999).
Răspuns la discuția Ajutoor - Cec refuzat la plata
Executarea silita reprezinta o procedura de recuperare a creantelor si nu un proces in adevaratul sens al cuvantului. Durata nu v-o poate garanta nimeni. Depinde daca debitorul dumneavoastra are suficiente bunuri care pot fi urmarite, depinde de asemenea daca va face contestatie la executare sau nu. Asadar, un raspuns concret privitor la durata nu va pot da, din pacate!
Răspuns la discuția Ajutoor - Cec refuzat la plata
Buna seara!
Pentru CEC-urile refuzate la plata nu mai e nevoie de inceperea vreunui proces deoarece cec-urile prin ele insele reprezenta un titlu executoriu. Va trebui sa te adresezi unui executor judecatoresc si de asemenea cec-urile vor trebui investite cu formula executorie. Executarea silita este cea mai rapida metoda de recuperare in conditiile in care mai gasesti ceva de recuperat. Ar mai fi si varianta unei plangeri penale.........poate totusi are efect "stimulativ"........ De asemenea, avand in vedere cuantumul creantei (13.000ron), ai la indemana si posibilitatea de a solicita deschiderea procedurii insolventei. oricum, varianta cea mai rapida este cea a executarii silite.
Bafta multa!
Av. C. Gh.
Răspuns la discuția Asigurarea creditelor
Buna seara.
Este mai mult decat evident ca este vorba de o polita de asigurare de viata pe care bancile o incheie de cele mai multe ori in mod obligatariu pentru clientii care contracteaza un imprumut, chiar si de nevoi personale. Mie personal, BCR-ul mi-a incheiat o asemenea polita de asigurare de viata pentru un imprumut de nevoi personale.
Referitor la renuntarea mostenirii, nu mi se pare corect sa renunte la mostenire. Mostenirea poate fi acceptata si sub beneficiu de inventar.
Av. C. Gh.