avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Activitate Manuela Bernat

Activitate Manuela Bernat

DA, Noul consiliu Local a fost investit in data de 23.06.2016. Nu s-a ales VicePrimar pentru ca nu se inteleg. NU este nimeni pe aceasta functie.
Vechiul VicePrimar poate fi pontan in iulie in concediu medical? Sau mandatul lui s-a incheiat pe 23.06.2016, chiar daca are concediu medical maxim pe 23.06.2016 poate fi pontat in boala?
Buna ziua
In situatia in care un angajat pe perioada determinata isi termina contractul la 23.06. (de ex.) si prezinta angajatorului concediu de boala cu data de 23.06 se prelungeste perioada cat este angajat? Contractul expira de drept la 23.06 fara alte formalitati, nu?
Dar daca este vorba de functie publica? Viceprimar? Noul consiliu a fost constituit la 23.06, logic vechiul consilier-viceprimar isi incheie mandatul vechi atunci. Viceprimarul este in functie pana este si Consiliul Local din care a fost ales.
Acum aceasi persoana este consilier local - nou ales de la 23.06, dar nu a fost ales alt viceprimar inca. Vechiul VicePrimar poate aduce concediu medical de 2 saptamani, cu 23.06 si va fi achitat integral de Primarie? Chiar daca functia de viceprimar a ajuns la termen in 23.06??
Răspuns la discuția Sporuri salariale cuvenite
la o Comuna cu 3000 locuitori exista in organigrama functia de director de camin cultural?

transferul e reglementat de art. 90 Legea 188/1999 rerepub. statutul functionarilor publici, transferul poate fi la cerere sau in interes de serviciu si pe functie similara.

Functie de conducere de director ... cu studii medii ... uf e interesant!

In functie de aceste variante este si salariul. Daca la Dvs. e transfer in interes de serviciu nu va poate cobora salariul, decat cu acordul Dvs., trebuie sa va achite cheltuieli de transport daca aveti domiciliul in alta localitate fata de localitatea unde va desfasurati munca, ...

La salariile functionarilor publici, conform legislatiei in vigoare, nu sunt permise numai sporul de vechime, spor de "antena" si indemnizatiile din fonduri europene.
Daca la Dvs. in functia in care sunteti, cu studii medii, aveti asa ceva, din brutul pe care acum il aveti le scadeti. Asa obtineti brutul de incadrare.
De pe ce functie plecati ca director camin? ca mi se pare ca si cum ar fi o ofensa acest transfer pt. Dvs. Anii multi lucrati e bine pentru sporul de vechime, iar anii din primarie inseamna ca aveti experienta si va califica intr-un fel pt. functia de director.
Dar repet, statutul functionarilor publici cam insista pe studii superioare la functii de conducere.
Răspuns la discuția Achizitionare apartament
incheierea contractului de vanzare cumparare in forma autentica la notar, vine tocmai in intampinarea acestor probleme. Asa notarul verifica daca la Cartea Funciara s-au notat sarcini, daca s-a garantat sau nu cu acel imobil pentru altceva, acest lucru trebuie sa reiasa la notar. In contract se trec clauze de viciere, vanzatorul garanteaza cumparatorul de vicii ascunse, lucruri pe care cumparatorul nu le stie dar pe care daca le-ar fi stiut nu ar fi achizitionat imobilul. Vanzatorul trebuie sa garanteze si ca a platit la zi impozitul aferent acestui apartamanet, trebuie sa prezinte in acest sens obligatoriu si certificat fiscal.
Ce se mai impune a fi verificat este daca societatea a intrat in procedura insolventei, a fost sau nu numit un administrator judiciar, pentru ca atunci patronul SRLului nu poate vinde nimic din bunurile firmei fara acordul administratorului judiciar. Sau daca sunt mai multi asociati, unulsingur nu poate vinde fara celalalt.
In ceea ce priveste situatia financiara grea a societatii, in evidentele societatii, in urma vanzarii, in locul bunului societatea primeste lichiditati, adica pretul pe care il achitati, pe care ulterior le poate folosi la achitarea datoriilor pe care le are. In evidentele contabile acest bun figureaza cu o valoare de evaluare, dar asociatii daca vor pot vinde si sub aceasta valoare, cu riscul ca in procedura de insolventa declansata sa se poate constatata necesitatea atragerii raspunderii asociatilor daca nu au gestionat bine banii. Pe Dvs. nu va incurca ca si cumparator de buna-credinta.
Răspuns la discuția Testament
solutia Dvs. nu poate fi clarificata decat in instanta. Solicitati ajutorul unui avocat care sa porneasca actiune in instanta, in baza careia sa se constate din ce se compune masa succesorala, chiar deca e proprietate extratabulara, sa se constate mostenitorii luand in calcul testamentul si sa se dispuna notarea in Cartea Funciara pe numele mostenitorilor.
Orice costa in Romania, implicit si acest lucru va costa, efort financiar si timp, dar macar veti sti ca a-ti incercat sa clarificati si in final veti fi in regula cu actele. Inscris la Cartea Funciara este opozabil tertilor, dar daca aveti numai acte de mana si tinute in buzunar, oricine va putea veni cu tot felul de pretentii.
Daca aveti dreptate, solutionati definitiv, cu acte legale, situatia in care sunteti.
Răspuns la discuția Casatoria civila la 16 ani
stimata domnisoara
credeti ca daca mai stati 2 ani la mama va fi asa de greu? Mama nu poate sa "se sature" deja de copilul ei, dar viciul tatalui Dvs. este o boala grava care afecteaza foarte mult si restul membrilor familiei.
Pe langa drepturile pe care le aveti, mai ales pt. ca aveti 16 ani, casatoria va aduce si niste obligatii. Daca e asa de mare hotararea la prietenul Dvs. de ce Dvs. trebuie sa ii aduceti dovezi si probe ca "nu va pati nimic"? Mergeti frumos la Primaria unde aveti domiciliul, Dvs. sau de ce nu "viitorul mire", doar e direct interesat, banuiesc, si solicitati toate informatiile care va trebuie. Trebuie declaratie notariala de la parinti, declaratie notariala de la mire, acordul autoritatilor tutelare sau poate chiar protectia copilului. Dar cei care ar urma sa oficializeze casatoria va vor da toate detaliile.
Apoi va mai puteti gandi in cunostinta de cauza.
irina_stirbu2000 a scris:

Solicitati de la primarie certificat de urbanism pentru construire locuinta pe terenul respectiv si tot atunci puteti lamuri aspectele care va intereseaza.Sa aveti copia actului de identitate ,copia actului de proprietate pentru terenul respectiv cu care sa se poata identifica usor amplasamentul si atunci se pot gasi solutii impreuna cu responsabilul de urbanism la problema dumneavostra.


cea mai buna solutie e intradevar solicitarea de la Primarie a certificatului de urbanism pentru constructie casa de locuit in aceea zona si ei sunt obligati in acel certificat sa va treaca conditiile in care se poate obtine autorizatia de constructie. Dar acest lucru il puteti cere numai daca sunteti proprietar.
Daca nu, la urbanism, la Primarie, sunt obligati sa va dea informatii despre zona, PUZ-ul este public, oricine are voie sa il vada, teoretic ar trebui sa fie si publicat pe saitul primariei dar sigur trebuie sa fie aprobat de Consiliul Local si sa existe o Hotarare in acest sens, iar acelea la fel sunt publice.
Imobilul pe care sa il puteti construi acolo s-ar putea sa aiba si o restrictie cu privire la inaltime, adica sa nu fie doar regim simplu P (parter) ci sa fie P+1, cu etaj, poate consilierii locali au considerat necesar sa puna accentul pe dezvoltarea in zona respectiva a cladirilor mari, ca ulterior Dvs. veti locui in ea ... e doar un amanunt.
Răspuns la discuția Buna ziua - casa in partaj
daca i-a schimbat acoperisul fara acordul coproprietarului ... nu e indicat, daca a schimbat acoperisul in unul mai bun ... creste valoarea casei si implicit valoarea ei la partaj, cine a schimbat acoperisul e de acord sa plateasca diferenta si sa ramana in casa? altfel nu vad rostul sa investeasca in ceva ce inca nu s-a finalizat al cui va fi.
In concluzie, proprietarul care se simte prejudiciat pentru ceva, nu si-a dat acordul la modificare, la aceste lucrari, in procesul de partaj sa aduca la cunostinta judecatorului de modificarile care s-au facut.
daca nu este specificat in PUZ si zona de locuit, nu se poate construi imobil cu destinatie locuinta, astfel de PUZ are destinatie de zona industriala, firme, cu un altfel de regim de constructie, construcţii industriale nepoluante, depozitare, servicii, comerţ şi birouri aferente
Dar trebuie sa aveti toate detaliile a ceea ce se poate construi in PUZ-ul respectiv
Răspuns la discuția Buna ziua - casa in partaj
ce inseamna a interveni fizic?
sa intervina asupra unui imobil nu are dreptul numai un proprietar si asta in limita dreptului lui de proprietate (daca sunt mai multi proprietari), daca imobilul este in proces de partaj inseamna ca proprietarii toti sunt implicati in proces, in instanta, iar fizic (adica sa il darame, renoveze, refaca, vanda ... orice ar insemna fizic) nu au voie atunci nici proprietarii, ca doara de aceea au solicitat in instanta partajul ca ei nu se pot intelege si sa dispuna instanta cum sa fie.
Daca proprietarii totusi s-au razgandit si vor sa se inteleaga in afara procesului, pot sa o faca, iar atunci renunta la proces, pentru ca se inteleg ei intre ei la notar, sau sub alta forma.