avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Activitate Vacarus Andreea

Activitate Vacarus Andreea

Buna ziua !De curând am achiziționat un teren extravilan care nu are nicio utilitate trasa ,l am cumpărat în ideea de a ne construi o casa acolo permanent .
Avem vecini care deja au construit de multi ani acolo case ,cabane (locuiesc permanent acolo).
Se poate construi fara sa avem probleme ,fara PUZ ?
Am citit despre faptul că putem construi 150 mp că și adăpost agricol ,fara etaj sau subsol .
Bună seara!o cunoștință este in ccc cu primul copil care va împlini 2 ani pe 10 februarie 2022 ,iar acum este însărcinată in 14 saptamani ,însă are sarcina cu dificultăți ca și la prima ,a dus la angajator scrisoare medicala eliberata de medicul de familie iar acesta I-a refuzat scrisoarea medicala pe motiv ca trebuie eliberata se către ginecolog .Menționez ca doamna pe lângă faptul ca are o sarcina cu probleme ii este frica sa se expuna date fiind condițiile actuale cu pandemia. Ce poate face in acest caz ,se poate face o contestație dacă angajatorul ii refuza scrisoarea sau mai exact cine este in masura sa elibereze acest act ,medicul ginecolog sau cel de familie?Va mulțumesc pentru eventuale răspunsuri!
Bună ziua!avem un copil care pe 8 luna aceasta a împlinit 2 ani ,în aprilie 2021 am născut cel de al doilea copil ,am luat indemnizatie pentru primul copil și un coeficient pentru cel de al doilea pana la împlinirea de 2 ani ai copilului cel mare .
Soțul a luat luna tatălui pentru copilul cel mare in perioada 08.10-08.11 2021,eu am depus dosarul pentru a primi indemnizatia cu cel de al doilea copil pe 5 08 2021,însă ieri au intrat indemnizatia și coeficientul întregi ,deși atunci când am depus dosarul am întrebat dacă trebuie sa depun vreo cerere de suspendare a indemnizatie și mi s a spus ca nu este nevoie ,,soțul încă nu a primit indemnizatia ,probabil ca luna următoare,ne am gândit ca poate este dreptul lui ,dar el a dat contul bancar al lui .Credeți că este cazul de restituire a banilor și dacă da se poate în rate ,pentru ca nu o sa îmi pot permite sa restitui toți banii odată.Va mulțumesc!
Bună ziua!O cunoștință este însărcinată, și la locul de munca are pe contract 1500 lei cu tot cu tichete și ii mai da o diferență in mana care nu întra în contract ,însă ea pe lângă asta mai are activ un pfa din care ia salariu brut și plătește impozit o data pe an ,întrebarea mea e dacă POATE CUMULA INDEMNIZATIE SI DE LA LOCUL DE MUNCA ACTUAL SI DE LA PFA?
SI DACA DUPA NASTERE MAI POATE LUCRA PE PFA CHIAR DACA PRIMESTE INDEMNIZATIE?
VA MULTUMESC!
Va mulțumesc frumos pentru răspunsuri!Seara frumoasa!
Bună seara!Am un frate care și a construit o casa cu banii lui și ai părinților, întrebarea este ca dacă el I viitor se va căsători și o sa I treacă parintii casa pe numele lui după ce se va căsători,(casa trecuta pe numele lui făcută cu banii lui ,)viitoarea soție va dreptul la imobil ,în condițiile în care nu a contribuit cu nimic?
Bună ziua !acum 5 ani am achiziționat o mașină pe care am trecut o pe numele socrului ,iar acum dorim sa o vindem ,întrebarea mea este:ne trebuie neapărat procura sau o putem vinde si altfel ,noi stam destul de departe de casa și durează mult sa ne deplasam pana la socrul meu ,v-om fac asta dacă este neapărat necesar!Va mulțumesc anticipat!
Legea s -a modificat ,nu mai trebuie sa revi lalocul de munca înainte cu 60 de zile pentru a beneficia de stimulent ,va mulțumesc!
Cel mare face 2 ani în 8 noiembrie ,iar tatăl o sa își ia dreptul acela de o luna în luna octombrie ,eu în luna aceea nu o sa lucrez ,cei de la primărie au spus ca nu va fi nevoie ,după ce soțul încheie luna de stat acasă, eu o sa întru in indemnizatie cu al doilea copil care acum are 5 luni ,deci tatal după ce iese din ccc nu va putea solicita stimulentul de 650 lei pentru primul copil dacă eu întru în ccc cu cel de al doilea?
Buna ziua!Dacă soțul își ia dreptul lui de o luna pentru a rămâne în ccc ,când se întoarce la serviciu va putea beneficia de stimulentul de insertie de 650 lei?menționez ca după ce se întoarce la locul de munca eu o sa rămân în ccc cu cel de al doilea copil?Se poate și în aceasta situație ca el sa primească stimulentul?Va mulțumesc anticipat!