avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Activitate Lorena87

Activitate Lorena87

Buna ziua! Masina mea a fost avariata in parcarea unei piete de sector (parcare cu plata) din cauza unei bucati desprinse din pasaj. Cei de la piata mi-au zis ca trebuie sa merg la politie pentru a depune plangere si a obtine dovezi video, pentru a fi despagubit. La politie inca, imi spun ca nu este de competenta lor. Imi puteti spune, va rog, ce fel de plangere/document trebuie sa fac catre politie pentru a fi despagubit? Care este demersul? Multumesc
Discuție Succesiune
Buna ziua! Am urmatoarea situatie: bunicul a decedat dar nu se poate face succesiunea de pe urma acestuia pentru ca unul din mostenitori refuza sa se prezinte. Intrebarea este: bunica poate face vreun fel de act notarial prin care sa isi cedeze bunurile( existente si/ sau viitoare- post succesiune) unei persoane anume- fara a nominaliza bunurile in mod explicit? Multumesc
Buna ziua! Urmeaza sa ies din Concediu Crestere Copil, dar voi schimba angajatorul si este posibil sa exista cateva zile de pauza in ceea ce priveste vechimea in munca.
Cu ce ma afecteaza acest aspect? (Concedii medicale etc)
Multumesc!

Răspuns la discuția Curs platit de catre firma
Singurul act aditional semnat dupa obtinerea diplomei este cel de marire salariala,fara alte precizari referitoare la obligatii. Inteleg ca in aceasta situatie pot demisiona oricand? Multumesc

Cornel Vasile a scris:

Durata obligatiei salariatului de a presta munca in favoarea angajatorului care a suportat cheltuielile ocazionate de formarea profesionala, precum si orice alte aspecte in legatura cu obligatiile salariatului, ulterioare formarii profesionale, se stabilesc prin act aditional la contractul individual de munca.

Buna ziua! Am urmatoarea situatie: am facut un curs de stivuitorist, curs platit de catre firma la care lucrez. Cat timp sunt obligat sa mai lucrez pentru aceasta firma? Exista vreo lege care stipuleaza acest aspect?
Răspuns la discuția Beneficii angajat cu copil
Multumesc
Buna ziua!

La locul de munca am primit de completat formularul  "declaratie individuala privind datele personale ale persoanelor incadrate cu contract de munca", unde la punctul 4 se specifica "deducere personala suplimentara" pentru copii minori. Am atasat formularului si copie a certificatului de nastere al copilului. Cei de la contabilitate sustin ca procedura este doar pentru actualizarea datelor angajatului. Este adevarat sau se obtin anumite beneficii?
Buna ziua!

La un salariu net de 3000lei, norma de 8h/zi, L-V, cu cat se plateste 1 ora de munca suplimentara? In contractul individual de munca nu este mentionata decat legea 53/2003. Multumesc
Buna ziua! Rezultatele unei anchete ( pentru moarte suspecta) pot fi accesate/vazute? Daca da, unde si in ce conditii? Multumesc
Discuție Testament
La cat timp dupa decesul unei persoane se citeste testamentul? Exista vreo modalitate de a afla daca s-a facut un astfel de document? Multumesc