avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Activitate stefan_72

Activitate stefan_72

Buna ziua. Multumesc pentru raspuns. Ma gandeam ca am nevoie de avocat pentru redactarea intampinarii. Nu stiu sa o compun. O zi frumoasa!
Buna seara. La inceputul anului am avut un incident rutier minor, in sensul ca eu, incercand sa ies din parcare, nu am scos masina din viteza si, pornind motorul am lovit masina ce era parcata perpendicular, dar scoasa din viteza. Am semnat amiabila, pagubitul si-a reparat masina la un service cunoscut pe polita mea RCA. Acum, dupa aproape 1 an primesc citatie de la Judecatorie sa ma prezint in calitate de intervenient fortat. Service-ul respectiv a primit doar o parte din suma aferenta reparatiei si m-a citat si pe mine. Trebuie sa fac intampinare. Este nevoie totusi si de un avocat care sa ma reprezinte la proces? Cei care ati trecut prin aceasta situatie m-ati putea ajuta cu un sfat? Daca depun intampinarea, voi mai fi citata in viitor in procesul de recuperare a daunelor de la societatea de asigurari?
Buna ziua.Am un contract de imprumut cu gaj imobiliar incheiat in 2011 ce a avut termen in septembrie 2018. In contract este mentionat ca noi, imprumutatii, vom suporta dobanda moratorie legala anuala prevazuta in contract (scrie ca la un an de la scadenta, dobanda la suma se capitalizeaza, iar la suma rezultata din unirea dobanzii scadente pe cel putin un an cu capitalul, sa se aplice dobanda din contract). Nu reusesc sa contactez persoana cu care am incheiat contractul pentru a-i ceda bunul imobiliar, neavand posibilitatea sa achit suma respectiva. Am incercat inclusiv in 2020 sa contactez persoana respectiva pe messenger. Mi-a raspuns spunandu-mi ca ma va contacta cand ajunge in Bucuresti. De asemenea, am incercat sa iau legatura si cu notarul, insa si-a schimbat si adresa si nr de telefon. Intrebarea mea este: pentru ca nu am suficienti bani sa ii platesc, la momentul la care ne vom vedea, pot sa ii dau garsoniera inapoi? Valoarea ei a scazut de la cumparare si pana acum. Ma poate obliga sa ii platesc si diferenta? Sau sa imi puna gaj pe alte bunuri mobile pe care le detin pana la stingerea sumei? Mentionez ca a fost inscrisa ipoteca la Adm fin. Multumesc din suflet pentru raspuns
Buna ziua.Am un contract de imprumut cu gaj imobiliar incheiat in 2011 ce a avut termen in septembrie 2018. Nu reusesc sa contactez persoana cu care am incheiat contractul pentru a-i ceda bunul imobiliar, neavand posibilitatea sa achit suma respectiva. De asemenea, am incercat sa iau legatura si cu notarul, insa si-a schimbat si adresa si nr de telefon. Ce pot face in aceste conditii? Eu tot platesc taxe la acel bun imobiliar, desi nu mai stau acolo. Cum pot face sa rezolv problema? Mentionez ca a fost inscrisa ipoteca la Adm fin. Multumesc anticipat
Buna ziua
Sunt angajata la o firma si dupa orele de program am incheiat un contract de cesiune de drepturi pe proprietatea intelectuala cu o editura. Ce declaratie trebuie sa depun eu la administratie? Mentionez ca pe contract este trecut ca ei au 10% impozit si contractul s-a incheiat luna aceasta.

Cu multumiri,
Catalina
Buna ziua

Multumesc mult pentru raspuns.
Buna ziua

O societate a participat la o licitatie si i s-a cerut prelungirea duratei de valabilitate a ofertei si a garantiei de participare.
Cu garantia de participare se rezolva de societatea de asigurari care a emis polita initiala.
Ce trebuie sa fac pentru prelungirea duratei de valabilitate a ofertei? Exista vreun formular, sau vreo declaratie?
Sau trebuie sa modific formularul de oferta depus initial la deschiderea ofertelor de participare?

Cu multumiri,
Catalina
Buna ziua
La firma la care sunt angajata, patronul mi-a spus ca sa folosesc propria masina in interes de serviciu si imi deconteaza combustibilul. Am nevoie de un document - contract, ceva, in care sa se specifice acest lucru dar sa existe o clauza ca nu pot folosi decat eu masina. Se poate? Ideea este ca nu vreau sa o ia si altcineva si sa o loveasca sau ceva.
Multumesc anticipat
Buna ziua. Am la o societate o maj de cap social. Astfel initial erau:
1. asociat a cu 20% si 124 parti sociale
asociat b cu 15% si 93 parti sociale
asociat c cu 15% si 93 parti sociale
asociat d cu 46.4517% si 288 parti sociale
asociat e cu 3.5483% si 22 parti sociale
Acum, asociatii c, d si e dau tot ce au la asociatul a si mai intra alti doi asociati f si g. La intrarea celor 2 se majoreaza cap social.
f vrea 50% si restul sa se imparta intre a, b si g.
Cum fac? #-o
Multumesc mult si sper sa ma fi facut inteleasa
Buna ziua
Am baiatul cel mic in varsta de 2 ani, inscris la cresa in sectorul 3 din septembrie 2012. La fel a fost inscris si baiatul cel mare, la aceeasi cresa, pana in august 2012. Eu am buletinul de Ilfov, Popesti-Leordeni si nu am avut nicio problema pana acum in a-l inscrie pe cel mic la cresa sau pe cel mare la gradinita.
Totusi, anul acesta, dupa ce mi s-a solicitat dosarul pentru reinscrierea celui mic la cresa pentru anul 2013-2014 (pe care l-am dus inca din prima zi de reinscrieri, respectiv 13 mai 2013), fiind de altfel si ultimul lui an la cresa deoarece din septembrie 2014 va incepe gradinita, mi s-a comunicat ca trebuie sa imi fac viza de flotant pe sectorul 3.
As vrea sa stiu cat e de legal si daca nu exista nicio portita de iesire, tinand cont de faptul ca este ultimul an la cresa si chiar nu are sens sa imi fac viza de flotant pentru 1 an?
Va multumesc anticipat.