avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Activitate octavr

Activitate octavr

Daca pe contractul de vanzare-cumparare a unui apartament sunt trecuti doi frati (unul dintre ei casatorit iar celalalt nu) si unul dintre ei (cel necasatorit) vrea sa-i lase partea lui celuilalt (sa o cedeze de buna voie), cum ar trebui procedat? Se face un nou act de vanzare cumparare pe numele fratelui care va intra in posesia apartamentului?

Va multumesc.
Buna ziua,
Mama mea ar dori ca in aceasta iarna sa achizitioneze un apartament numai cu banii castigati de ea. Intrebarile mele ar fi:
1. Este obligatoriu ca pe actul de vanzare cumparare sa fie trecut si tatal meu ?
2. La semnarea actului de vanzare-cumparare este obligatorie prezenta tatei, sau semnatura mamei este suficienta?
3. In caz ca mama imi vinde mie (fiul) acest apartament dupa cateva luni de la cumparare, este nevoie de acordul tatei?
Buna,
Am si eu o intrebare. Este cumva valabila o procura facuta in Italia (la ambasada Romaniei) in Romania? Problema e urmatoarea. O persoana italiana (cetatean italian) care are un apartament cumparat aici in Romania (de un an) vrea sa vanda acest apartament unei persoane romane care lucreaza pentru el. Aceasta persoana nu poate veni in Romania sa semneze actele si ar vrea sa faca o procura la ambasada Romaniei in Italia pe numele meu (fiu). Cu alte cuvine sa pot fi eu imputernicit (in calitate de fiu) printr-o procura facuta in Italia, sa semnez actul de vanzare cumparare.

Este valabila o asa procura in Romania?

Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Vanzare jumatate apartament...
Va multumesc mult pentru raspuns.
Este posibil ca un proprietar sa-mi poata ceda drepturile legale asupra a jumatate din apartament daca eu ii platesc jumatate din valoarea lui? Cu alte cuvinte eu ii dau jumatate din valoarea apartamentului iar pe contractul de vanzare cumparare apar 2 properietari: eu si vechiul proprietar.

Multumesc anticipat.
Va rog mult de tot sa ma ajutati cu un raspuns. Este contul special pentru PFA absolut necesar celui care desfasoara aceasta activitate sau banii se pot incasa si intr-un cont obisnuit (pe care sa zicem ca-l putem dedica numai PFA-ului)?

Va intreb deoarece comisioanele practicate de banci pentru aceste tipuri de conturi sunt destul de mari si neavantajoase (multe te trec ca persoana juridica, desi nu esti).

Mai am o intrebare:

daca mi-am deschis cont pentru PFA la o banca si constat ca e dezavantajos sistemul lor de percepere comisioane si vreau sa imi inchid acest cont si sa-l deschid la alta banca, trebuie sa umblu foarte mult (pe la Administratia Financiara, CAS, Casa de Pensii..) ca sa declar schimbarea contului? Se poate face acest lucru, schimbarea contului?

Multumesc mult.

Buna ziua,

Tocmai sunt pe cale sa devin PFA (mi-am depus actele pentru obtinerea autorizatiei) si am mare nevoie de cateva informatii referitoare la ce proceduri trebuie sa urmez DUPA obtinerea respectivei autorizatii: ce asigurari obligatorii trebuie sa-mi fac, pe la ce institutii trebuie sa mai umblu, ce optiuni de impozitare sa aleg pentru a minimiza cheltuielile, sa aleg sa fiu sau nu platitor de TVA.

Mentionez ca veniturile mele nu vor fi constante si nici foarte mari si n-as vrea sa ies in pierdere.

Stiu ca nestiinta se plateste cu amenzi, de aceea sfatul unui specialist mi-ar fi de mare ajutor.
Buna!
Sotia mea doreste sa-si faca un PFA pentru a presta servicii in domeniul IT atat catre persoane fizice cat si catre persoane juridice insa s-a gandit ca ar fi mai bine daca am face un AF sa fim inclusi amandoi pt. ca amandoi lucram in domeniul IT. Am si eu cate intrebari legate de PFA si AF:

1.Ce diferente exista intre PFA si AF?. (Ma refer la intocmirea actelor, declararea veniturilor, emiterea facturilor, declararea unui punct de lucru.)
2. Cu ce ar fi mai avantajos o AF decat un PFA?
3.Sa spunem ca prestez un serviciu catre un SRL si trebuie sa-i dau factura. Cum trebuie sa procedez? Trebuie sa cumpar facturi de la un centru specializat? Trebuie sa-mi fac o stampila si sa o inregistrez?
4.In cazul PFA cat si in cazul AF daca declar ca punct de lucru ap. meu proprietate personala imi trebuie vreo semantura de la vreun vecin, administrator, presedinte de bloc?

Va multumesc mult.
Răspuns la discuția Zgomot mare produs de la ghena
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul dumneavostra. Eu stiu sigur ca ea face zgomotul deoarece m-am trezit intr-o dimineata am coborat si am asistat cum isi face treaba. Bineinteles fara nici o grija ca deranjeaza pe restul. In legatura cu mirosul toata problema s-ar rezolva daca ar inchide geamul sau sa-l lase putin carapat. Dar nu vrea deloc. Ea il lasa deschis mare de tot. Am rugat-o frumos odata sa-l lase putin intredeschis dar nu la maximum.

Deci daca anunt politia in caz ca nu se potoleste, sesizarea mea va fi tratata ca si in cazul cand un vecin m-ar deranja cu muzica sau cu altceva da? Nu mi se va spune ca nu are ce sa-i faca pentru ca ea trebuie sa scoate cazanele de gunoi afara...

Multumesc mult
Buna ziua tuturor. Am si eu o problema. Stau la etajul 1al unui bloc cu 8 etaje iar dormitorul este deasupra ghenei. In fiecare dimineata cand femeia de serviciu vine sa faca curat face un zgomot infernal. Tranteste, bocaneste scartie etc. In fine pe la 6.30 vrei nu vrei trebuie sa te trezesti. Plus ca vine un miros cam naspa daca scoti capul mai tare afara pe geam la dormitor. Ghena este prevazuta cu un geam si din cauza ca acel geam este lasat toata ziua deschis mirosul iese afara. Am vorbit cu femeia de serviciu in legatura cu mirosul si mi-a spus "nu se poate inchide geamul pentru ca e gunoaie si o sa-i miroase hainele" (ea acolo se schimba). Am vorbit si cu administratoru de problema mirosului si degeaba.
Sfatul care vi-l cer este ce masuri pot lua mai intai pentru a o determina pe femeai de serviciu sa respecte linistea. La cine ma pot adresa in caz ca administraturul nu-i va atrage atentia si ea va continua sa bocane. Mentionez ca I-am spus cu frumosul sa umble mai incet dar nu intelege. Asta e principala mea problema.
A doua in legatura cu mirosul ce as putea sa fac? Cui sa ma adresez pentru o rezolvare?

Multumesc anticipat tuturor care ma pot ajuta.