avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Activitate traff

Activitate traff

Buna ziua, am dezmembrat un teren in 2 si am vandut in iulie 1 lot si in august cel de-al doilea (ultimul). Suma incasata depaseste valoarea de 300 000 ron. Platesc TVA? Ce trebuie sa fac de aici incolo? Nu voi face alte tranzactii in viata asta, so...Ajutor! Multumesc.
Răspuns la discuția Drum de servitute
cel putin 1 DRUM , nu 1 m! Accesul catre acest duplex ar trebui sa fie stipulat in aut. de constructie si nu la libera/mica intelegere. Latimea drumului trebuie sa fie suficienta pentru a permite accesul unei masini de pompieri =3m!
Pai nici noi nu putem sa ne dam seama daca nu spuneti care este motivul pentru care i-ati dat banii! A ba da ati spus :''Nu i am dat sub forma de imprumut,cred faptul ca mi a placut mult persoana'' Pai daca nu a fost imprumut, nu e plata a ceva, atunci e cadou si nu aveti ce sa ii faceti pentru ca i-ati dat de buna voie.
traff a scris:

Sotia vine la mostenire in concurs cu ascendentii si colateralii privilegiaţi ai defunctului (descendentii acestora)si are dreptul la 1/3 din moştenire.

JI-Jane are dreptate, imi cer scuze , nu am retinut ca si mama decedatului este in viata.
Da , au dreptul la mostenire acestia facand parte din clasa a II a- clasa ascendenţilor şi colateralilor privilegiaţi, ce cuprinde părinţii defunctului, fraţii şi surorile acestuia, precum şi descendenţii acestora până la gradul IV inclusiv. Sotia vine la mostenire in concurs cu colateralii privilegiaţi ai defunctului (descendentii acestora)si are dreptul la1/2 din moştenire. Acum ramane de lamurit din ce este compusa acea mostenire.
Se vorbeste de binele copilului , dar se uita ce inseamna binele acesta. E bine ca minorul sa mearga in concediu cu tatal absent (cel putin de 1 an si 7 luni)? DA, dar cu conditia ca acesta sa fie capabil sa ii asigure minorului siguranta emotionala , o stabilitate a mediului care se creeaza prin respectarea unor reguli pe care copilul le cunoaste(tatal absent le stie?) , fara ca acesta sa fie martor la manifestarile ''de tandrete'' ale noului cuplu (cu siguranta ele vor exista)in conditiile in care copilul nu intelege ce se intampla cu cei doi parinti! De ce tati nu o iubeste pe mami , de ce tanti asta noua acapareaza atentia lui tati , de ce tata a venit doar pentru scurt timp si a inceput sa ii faca rau lui mami, de ce EU copilul sunt aruncat de colo colo? Deocamdata nu exista nici un divort (poate nici nu va fi, nu stim), poate tatal vine anul acesta insotit de doamna cu piercinguri si la anul cu o doamna rasa in cap , nu poti sa ametesti un copil in asa hal si sa spui ca o faci din dragoste de parinte!Este de inteles dorinta mamei de a-l tine departe de toata murdaria creata. Pana nu se limpezeste situatia, iar copilului nu ii sunt explicate faptele in asa fel incat sa inteleaga ca cei doi raman parintii lui chiar daca nu mai sunt impreuna , acesta nu ar trebui sa se transforme intr-un YO-YO.Traumele emotionale pe care acest copil le poate avea in urma unui (eventual)divort prost manageriat pot sa ii distruga viata. Copii , mai ales baietii au nevoie de indrumarea unui barbat, acesta fiind modelul dupa care se vor orienta in viata, daca tatal are calitati extraordinare ca parinte, atunci, chiar daca nu va fi prezent tot timpul , copilul are sanse mari sa se dezvolte emotional in asa fel incat sa nu sufere. In cazul de fata,..
Răspuns la discuția Drept de servitute de trecere
Cel mai sigur ar fi o dezmembrare a terenului in 3 parti : lotul frontal cu suprafata de 1000m sa fie masurat fara cei 4m inclusi in latime , lotul din spate fiind de suprafata mai mica dar la care sa se adauge suprafata drumul de servitute. Astfel nici prietenul nu va pierde din suprafata cumparata , nici cel din spate nu va avea teama de eventuale razgandiri .O alta varianta ar fi ca drumul sa fie scazut din ambele suprafete si trecut pe numele amândurora astfel incat cel cu lotul frontal sa poata face o eventuala dezmembrare si sa aiba dreptul la acest drum .
Răspuns la discuția Valabilitatea unei procuri
Nu am intalnit pana acum o procura care sa nu aiba o perioada de folosinta, de obicei notarul trece un termen in care aceasta este valabila.Daca s-a trecut in mod expres ca valabilitatea acesteia este nedeterminata , atunci aceasta este inca valabila , daca este insa asa cum ati spus fara sa aiba nici o mentiune asupra perioadei in care se va folosi atunci procura incetează în 3 ani de la încheiere conform art. 2015 din noul Cod Civil
Răspuns la discuția Mostenire-parinti
Daniel1900 a scris:

Si daca are un act la notar facut cu ea in timpu vieti


Daca este testament , ceilalti copii il pot contesta si au dreptul la rezerva testamentala (jumatate din ceea ce ar fi mostenit in mod normal) , daca este un alt tip ce act - contract de vanzare -cumparare trebuie sa dovediti ca a fost o donatie mascata , daca contractul a avut diverse tipuri de clauze atunci nu prea aveti sanse.
ileana54 a scris:

Va rog sa imi spuneti cum se imparte mostenirea in cazul in care sotul este mort si nu are mostenitori .fratii.sau parintii.defuncteiisint si ei decedati.singurii mostenitori sint nepoatele respectiv fata surorii defunctei si doua fete ale fratelui defunctei si mama celor doua respectiv cumnata defunctei


Claritatea si corectitudinea raspunsurilor sunt in proportie directa cu claritatea , corectitudinea si totalitatea informatiilor primite! Cu informatii trunchiate si neclare nu se poate face decat eventual o varianta a ghicitului in cafea.
Sunt doi decedati (sot +sotie)? Numai sotia este decedata? Cine si in ce ordine a decedat? S-a facut succesiunea dupa primul decedat?
Supozitie :
in cazul in care doar sotia este decedata, nu are copii sau parinti in viata atunci in afara de sot vin la mostenire fratii si surorile acesteia (sau copii acestora- sotia fratelui nu are nici un drept). Daca sotul supravietuitor decedeaza fara sa aiba rude in linie dreapta sau colaterala (frati ai bunicilor, matusi, veri primari sau descendenti ai acestora) si nu lasa testament atunci mostenirea devine vacanta si intra in patrimoniul statului, rudele sotiei neavand vocatie succesorala .