In ctr meu de munca se specifica, in cazul demisiei, "15 zile calendaristice pentru salariatii cu functii de executie conform legii 53/2003-codul muncii". Am avut crt-ul suspendat pe o perioada de 2 ani pentru crestere copil si de aproximativ o luna am reinceput serviciul. Doresc, insa, sa-mi dau demisia si mi s-a spus ca acum perioada legala in cazul demisiei este de 20 zile. Nu am semnat nici un act in care sa fie specificat acest lucru. Au dreptate sau trebuiesc luate in considerare prevederile din contract?
Buna ziua,
Daca sunt in perioada concediului de crestere copil in varsta de pana la 2 ani, si deschid un PFA , mai beneficiez in continuare de indemnizatia pe care o iau?
Buna seara, doresc sa stiu daca unui minor i se poate vinde un apartament si daca da, cand poate minorul sau reprezentantul legal (parintii) sa il vanda.
La notariat mi s-a spus ca mama nu poate sa renunte la partea ei, astfel incat sa imi revina mie tot apartamentul. Mentionez ca este singurul imobil dezbatut in succesiune. A gresit notarul?
Buna ziua, in urma decesului tatalui meu, eu si mama suntem unicele mostenitoare. Am inteles ca ea nu poate legal sa renunte la mostenire in favoarea mea, deci dupa efectuarea succesiunii, ea primeste trei sferturi si eu un sfert, corect? Interbarea este daca eu pot trece locuinta pe rolul meu la primarie , sa platesc eu impozitul; bineinteles ca mama este de acord.
Daca este ceva neclar, intrebati-ma, poate nu am fost destul de explicita.
Multumesc.
Doresc sa stiu ce se intampla cu o proprietate care nu a fost declarata cand a fost facuta succesiunea. A cui este si ce se poate face sa se indrepte situatia?
Asa se numeste actul pe care l-am primit prin posta , recomandat, de la banca in urma decesului tatalui meu care avea un contract de credit in derulare.. Nedumerirea mea este ca aceasta comunicare nu am primit-o in plic si nici nu am semnat nimic. Doar mi s-a inmanat. Este normal sa nu fie in plic, la urma urmei sunt date confidentiale acolo pe care acum toata lumea pe care o cunoaste postasul le-a aflat de la acesta, nu? Sunt scrise acolo date precum numarul contractuuli de credit, numarul de cont, valoarea creditului si cat a mai ramas de plata etc. Asa se inmaneaza acte de genul acesta?
Multumesc pentru raspuns
Daca in contractul de vanzare cumparare al unui teren intravilan sunt trecuti ambii parinti ai mei si unul din ei a decedat, celalat , care plateste impozit pt teren, poate vinde terenul fara sa se dezbata mostenirea? Si cel care a decedat poate fi gasit undeva in vreo baza de date ca ar fi proprietarul acelui teren?