Scuze, am fost o perioada inactiv.
Da, exista o instalatie comuna, de apa, care la inceputul strazii are un contor, care este pe numele unuia dintre proprietarii de pe strada. Lui i se emite factura de apa, acesta ar dori o asociatie, cu liste de plata si alte cheltuieli ce mai sunt pe langa aceasta, fiecare avand contor separat la casa.
Legat de suprafata strazii, din cate stiu eu, este 1/2, jumatate-jumatate proprietarii cu domeniul public, iar acel hidrant are toate autorizatiile de constructie, dar apa ce se foloseste acolo tot la contorul mentionat mai sus se inregistreaza.
S-ar putea infiinta o asociatie de proprietari pe aceasta strada? cu repartizarea cheltuielilor corespunzator fiecarui proprietar, cat si a hidrantului, sa fie trecut separat pe liste, iar cheltuielile pentru acesta cand este folosit sa cada in sarcina primariei?
Buna ziua, spuneti-mi va rog, se poate infiinta o asociatie de proprietari pe o strada anume? Daca da, cum? pe legea 230/2007? sau?
Situatia este in felul urmator: e vorba de un cartier de case noi, iar pe o strada sunt vreo 5-6 imobile construite si locuite.
Fiind vorba de niste cheltuieli comune pe care le avem, ma gandesc ca prin infiintarea unei asociatii de proprietari, cu presedinte si administrator, s-ar putea organiza acestea mult mai bine acestea si noi ca si comunitate.
Inca un aspect, unul dintre proprietari, a construit si un hidrant, exterior, pe strada, iar din cand in cand, mai dau buzna pompierii, alimentand cisternele de mii de litri, toata apa aceea contorizandu-se la un contor de apa comun ce il avem. Precizez ca in zona sau pe strada nu a avut loc nici un fel de incendiu, absolut nimic. Doar cand au drum prin zona trec pe acolo sa faca plinul. Spuneti-mi va rog cam ce se poate face in aceasta situatie?
Va multumesc anticipat.
avluci a scris:
Nu puteti lichida o societate cu datorii la stat.
Intre actele necesare se solicita:
Certificatul emis de organul fiscal competent din care să rezulte că societatea nu are datorii la bugetul de stat consolidat
Doar dupa achitare datoriilor puteti demara dizolvarea si lichidarea societatii
Dar daca eu depun cererea de declansare a procedurii de insolventa si cer falimentul firmei, constantandu-se pe parcursul procesului ca activele firmei nu acopera pasivele, si nu este din culpa administratorului, va avea acest fapt drept consecinta radierea/lichidarea firmei din registrul comertului?
Da, multumesc!
Deci CASS se va putea plati direct la Finante, asta e bine, macar te scutesc de un drum si de statul la coada.
Totusi in articolul de mai sus, sunt informatii pentru cei care au intrat in profesie si pasii de urmat mai apoi de acestia. Pe mine m-ar interesa dupa dobandirea titlului de av.definitiv, cam care sunt pasii de urmat. Experienta fiecaruia, procedura de urmat, ce a facut, cum, ce, taxe samd.
Cred ca ar fi util un asemenea topic sau poate chiar articol, completare la cel de sus :)
Minunat, au alte treburi mai bune de facut probabil. Totusi la sesiunea din martie 2012 s-au dat mai repede, in aprilie. Dar la aceea sesiune intradevar erau mai putini candidati.
Exista vreun topic pe forum cu si despre infiintarea unui cabinet si ce implica acesta din toate punctele de vedere?taxe,impozite, fiscal etc.
Are cumva cineva aceste sinteze noi din anul 2011, ed. III, revizuita si adaugita? aici in afara de subiectele propriu-zise mai fiind tratata si materia la inceputul cartilor. Daca da, v-as fi recunoscator pentru un mail cu acestea pe adresa marinescu_o@yahoo.com. va multumesc anticipat
Are cumva cineva aceste sinteze noi din anul 2011? pentru dr.civil, procesual civil si organizarea profesiei? daca da, v-as fi recunoscator pentru un mail cu acestea pe adresa marinescu_o@yahoo.com. va multumesc anticipat
Ma intereseaza si pe mine acest aspect, stie cineva ceva clar? ceva din propria experienta
Nu a acceptat nimic(in sensul de a executa niste acte oficiale la notar,dezbatere etc.),A doar a continuat sa locuiasca acolo,de asta am precizat ca ar fi vorba de o acceptare tacita.Ceea ce poate fi vorba si in cazul lui B,si el acceptand tacit.
Mersi
Doi frati, A si B,primesc o mostenire(sa zicem apartament).A ramane in apartament in timp ce B locuieste in alta localitate.Dupa 2 ani B doreste sa se faca partajul succesoral asupra apartamentului.
Mentionez ca la moartea ultimului parinte,nu s-a facut absolut nici un act,nici o dezbatere la notar etc. deci implica o acceptare tacita(asa ma gandesc,iar conditiile la acceptarea tacita sunt destule).Mai mentionez ca nu exista caz de forta majora,daca e sa ne luam dupa art.700 cod civil.Cam care ar fi solutia pt B,sa fie repusa in termen succesiunea si ce ar trebui sa faca?
Va multumesc si astept pareri.