avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Activitate Daniela Arhire

Activitate Daniela Arhire

Răspuns la discuția Citatie ca martor
Buna ziua,

Puteti solicita instantei sa nu fiti audiata la termenul stabilit din motivele obiective enumerate de dumneavoastra. Este necesar sa insotiti cererea dumneavoastra de acte care sa sustina cele relatate de dumneavoastra. In functie de cit de importanta este marturia dumneavoastra pentru dosarul ce se judeca, si daca mentionati faptul ca va mentineti declaratiile anterioare in care ati spus tot adevarul, nemaifiind aspecte noi cu privire la care sa declarati, magistratii ar putea hotari ca audierea dumneavoastra in dosar nu mai este necesara. Altfel, dosarul se va amina pentru o data ulterioara la care va fi necesar sa fiti prezenta pentru a fi audiata.
Răspuns la discuția Intreprindere individuala
Cel mai bine ar fi sa luati legatura cu un contabil. Acesta va va sfatui "personalizat", avind in vedere specificul activitatii pe care o desfasurati, daca desfasurati vreo activitate.
Răspuns la discuția SRL nou infiintat
Chiar pe avocatnet se publicase saptamina trecuta o agenda a obligatiilor fiscale pentru anul 2013. Era usor de descarcat si apoi trebuie doar sa vedeti care decalaratii sunt obligatorii pwentru societatea dumneavoastra - in functie de specificul activitatii desfasurate - si apoi urmariti scadentele.
Răspuns la discuția Avize
Pentru a functiona un astfel de magazin sunt suficiente declaratiile pe proprie raspundere depuse la registrul comertului atunci cind, cel mai probabil, ati infiintat punctul de lucru - magazinul - si ati autorizat activitatile ce vor fi desfasurate, respectiv comert cu amanuntul al imbracamintei. Totusi, daca spatiul utilizat este foarte mare - cu impact asupra mediului - este posibil sa va fie necesara o autorizatie emisa de Garda de mediu, eventual o autorizatie speciala de PSI.
Răspuns la discuția Inscriere la Masa Credala
Sfatul meu este sa faceti, totusi, o cerere de inscriere la masa credala in care sa indicati calitatea dvs de salariat, suma pe care o pretindeti de la societatea debitoare si modalitatea de calcul a acestei sume (cite salarii, in ce valoare, pe cite luni, etc.). Va poate fi utila aceasta cerere mai ales in situatia in care societatea debitoare, prin reprezentantii sai, a "omis" sa predea administratorului judiciar lista cu toti creditorii sai, inclusiv creditorii salariati.
Răspuns la discuția Administrator special
Puteti sa faceti un memoriu si/sau sa contestati hotarirea adunarii asociatilor prin care ati fost numit administrator special. Specificati motivele pentru care nu puteti indeplini aceasta calitate. Adresati aceasta contestatie atit judecatorului sindic cit si administratorului judiciar. In ce priveste avertizarea ca in cazul in care nu dati curs solicitarilor administratorului judiciar puteti savirsi o infractiune a carei pedeapsa este inchisoarea, intr-adevar in legea insolventei 85/2006 sunt prevederi speciale cu privire la aceste aspecte. Totusi, pentru a se ajunge la astfel de pedepse, ar trebui mai intii ca administratorul judiciar sa faca plingere impotriva dumneavoastra, organele de cercetare (politie, parchet) sa va cerceteze si sa ajunga la o concluzie provizorie ca este foarte probabil sa fi savirsit acea infractiune, sa va trimita in judecata, un judecator sa reanalizeze toate dovezile, inclusiv cele depuse de dumneavoastra si, eventual, daca ar ajunge la concluzia ca intr-adevar va faceti vinovat de savirsirea infractiunii, sa va condamne, Cale lunga.......
Răspuns la discuția suspendare permis
contestatie in termen de 15 zile fie de la semnarii de catre dvs a procesului verbal, fie, daca nu l-ati semnat, de la data cind va este comunicat.
Răspuns la discuția pensie intretinere minor
Mai bine ati incerca sa primiti banii pentru copil prin mandat postal.
Răspuns la discuția iesire din indiviziune
La Oficiul de cadastru si Publicitate imobiliara puteti afla despre ce va intereseaza. Trebuia sa va prezentati insa cu un minim de informatii, respectiv cel putin adresa exacta a imobilului, daca acesta a mai fost sau nu inscris in cartea funciara.
Răspuns la discuția acte vanzare-cumparare
Daca toate conditiile sunt intrunite, puteti cere dumneavoastra, in cadrul unei actiuni oblice, dezbaterea mostenirii de pe urma autoruklui lor si atribuirea in lotul lor a imobilului cumparat de dumneavoastra. Trebuie in mod absolut necesar sa discutati cu un avocat care, studiind in mod corect si concret documentele va va putea spune daca este admisibila o astfel de solutie.