avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Activitate Alyy20002

Activitate Alyy20002

Bună ziua , eu am lucrat mai mult de 2 ani la o firmă privată și am aflat ca nu mi au fost plătite contribuțiile la stat .
În schimb soțul are carte de muncă , asigurare medicală etc , întrebarea mea este:
el poate intra în concediu de creștere copil ca să primim indemnizație + stimulentul de inserție? Iar dacă se întoarce la muncă până în 6 luni să primim suma de 1500 lei pe lângă salariul lui ? Este primul copil și nu știu care este diferența între indemnizație și simulentul de inserție (dacă este același lucru îmi pare rău dar nu am știut) .

Am vorbit cu 2 avocați , unul ne a spus ca îl putem da in judecată pe socrul meu pentru ca mințit ca nu are copil și astfel putem anula actul de donație . Iar altul ne a sfătuit să nu facem nimic .
Etsy123 a scris:

Da , dar când socrul vinde jumătatea lui către fiul sau , acesta trebuie sa plăteasca tatălui suma din grila notariala pentru partea lui din imobilul respectiv , prin banca , pentru a se evita o vânzare fictivă și nu se știe dacă fiul dispune de suma necesară . Și ce rost are sa plătească pentru ceva care oricum i se cuvine ? Cât despre atacarea donației ce sa mai vorbim , onorariu avocat , taxa de timbru , ani de zile prin instanță și timp pierdut . Lăsați oamenii sa stea cu picioarele pe pământ , sa meargă la un avocat care sa le explice exact cum stau lucrurile și ce trebuie sa facă mai departe .

„atribuirii, la cerere, tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani a unei suprafeţe de teren, din terenurile aflate în domeniul privat al unităţilor administrativ-teritoriale, pentru construirea unei locuinţe proprietate personală”.
Dacă eu am domiciliul în București pot face cerere pentru un teren într o comună din Ilfov ? Dacă nu , îmi pot schimba buletinul și după sa îmi fac cerere de teren ?
Dacă soțul stă în Ilfov poate face cerere pentru o altă comună tot in Ilfov ?
Bună seara , rog să mă ajutați , acum mulți ani socrul meu ia donat fratelui său jumate din casă și din curtea de la țară , in actele de propietar socrul meu a spus ca nu are copii deși el are un băiat.
Eu cu soțul meu vrem să ne mutăm la țară numai că fratele socrului nu ne cam lasă să facem nimic fără anumite condiții…
Socrul meu vrea sa ii facă acte de vânzare cumpărare soțului meu , dacă soțul meu va deveni propietar cum va putea sa anuleze actul de donare ?
Și dacă soțul meu va deveni propietar voi avea și eu dreptul la casa și teren (nu suntem căsătoriți cu acte deocamdata ) .
Beneficiez de indemnizație creștere copil dacă nu am lucrat?
Bună seara , imi doresc sa rămân însărcinată , am aflat de curând ca patronul nu mi a plătit timp de aproape 2 ani cartea de munca , nici asigurare medicală .
Între timp mi am dat “demisia”.
Vreau să știu , dacă eu voi plăti pentru un an la CAS și la CASS , voi putea beneficia de indemnizația aceea pentru creștere copil ?
Bună seara , salonul in care lucram a fost vândut , noii proprietari m au întrebat ce salariu aveam înainte adică 6500 lei (full time) și mi au zis ca va rămâne același salariul . Numai ca mi au zis ca îmi vor da in plus pentru ca eram si recepționera si menajera etc , si nu mi au dat absolut nimic in plus , mi au plătit jumătate din cursul de Cosmetica , adică 800 lei (eu sunt tehnician de unghii) , programul salonului este de la 10:00-18:00 , am stat de foarte multe ori peste program adică chiar și până la 21:30 si nu am văzut niciun leu in plus , iar când a fost vorba sa îmi iau o zi liberă mi au spus sa fac foaie concediu fără plata.
Salonul nu merge mai deloc , nu prea sunt clienți vor sa ne scadă salariile drastic dar programul sa rămână același . Patronii sunt niște oameni în vârstă dar sunt exagerat de nesimțiți cu mine cel puțin , fiind mai mică ca vârsta . Vreau sa demisionez , sa îmi iau salariul , dacă vor sa stau in preaviz eu stau 20 de zile ..
Au dreptul să îmi ceară cei 800 de lei pentru cursul de cosmetician sau sa îmi oprească din salariu ? Când m am înscris la curs nu am trecut firma lor , adică nu le am dat nimic la mana cum ca mi ar fi dat bani .
Bună seara , mă puteți ajuta vă rog , am tot vorbit cu diferiți contabili in ultimul timp și m au băgat in ceață …, sunt foarte multe opinii .
Eu vreau să fac de acasă manichiura/pedichiură & cosmetică , am diplome acreditate .
Ideea este că nu știu de unde să încep , de unde să iau autorizații , pentru ce îmi trebuie mai exact Autorizațiile etc , sau cine ma poate ajuta sa fac rost de ce trebuie ?
Ce părere aveți de SOLO ?
Buna ziua , eu sunt la o școala postliceala , sunt însărcinată in 5 luni , nu lucrez , stiu ca beneficiez de o indemnizație in valoare de 1496 lei , ce pot face ca sa se mărească indemnizația ?
Lucrez două zile (22 h) cu una liberă , salariul net este de 2500 , patronul a spus că doar așa ies bine la ore , îmi puteți spune daca este ok cu acest program ?