avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Activitate miha1611

Activitate miha1611

Buna seara, parintii mei au fost inundati de vecina de sus si ei au fost in vizita la mine afara din Romania 18 zile , zile in care are casa de la baie si toate camerele din imprejur pana jos pline de apa,mentionez ca nu are asigurare niciunul din ei pe apartamente si ea nu vrea sa se faca responsabila fiind si ea plecata(la tara zice)Ei au frica de ea si nu zic nimic pentru ca e problematica si dificila , dar eu vreau sa stiu daca se poate face ceva si vazand legea nr.230/2017 art.56 ma intrebam daca se poate aplica aici Multumesc
Răspuns la discuția am nevoie urgent de un raspuns !
multumesc pt raspuns si da fetita imi este incredintata mie de cand avea 1 anisor si vizitele impuse de la judecator sunt din domiciliul meu la o ora anumita si cand vine la fel. Va multumesc din suflet pt acest raspuns !!!
Buna ziua ! Vreau si va rog frumos sa-mi spuna si mie cineva ce se intampla daca fetita mea s-a dus impreuna cu bunica in Romania avand divortul meu in romaneste si spaniol apostilat (deoarece eu locuiesc in Spania de 7 ani legal ), avand o procura imputernicind pe mama ,si documentele necesare. Acum trebuie sa-mi faca iar fostul sot o putere cum ea iese din tara si vine acasa ? La fel vreau sa va spun ca ex-sot nu a platit absolut nici un bilet de calatorie al fetei ci trimite lunar pensia de intretinere a minorei si a luat-o de la mama a dus-o la el acasa lasand-o pe mama lui in grija fetitei, iar el abandonand locuinta cu prietena lui si nu are responsabilitate fata de ea. Cand a venit aici (fetita) si s-a decis sa locuiasca avea nevoie de anumite tratamente deoarece nu manca bine si corpul era slabit (anemie) si i-am facut tratament patru luni. As vrea ca aceasta sa nu se mai repete deoarece imi este foarte greu pentru ca sufera enorm dar daca tatal ei biologic nu este responsabil nu pot face nimic zice ca el cu pensia de intretinere acopera toate cheltuielile si nu vrea sa-si mai cheltuiasca nici un ron; eu atunci sunt obligata sa duc fata la el sau sa i-o dau asa fara ...nimic? Trebuie sa suport eu toate cheltuielile ?( fetita are o teama de el pt ca zice ca merge ca sa nu se supere e normal) Poate sa ma oblige legea ca el sa-mi i-a fata precum ordinul de la judecatorie conform orarului? Am nevoie urgent de un raspuns pt ca ea e acolo si eu aici si nu stiu ce este de facut ! Va multumesc si multumesc ca existati !
Răspuns la discuția pasaport, buletin expirat
Va multumesc mult!!!
Buna ziua ! Am o prietena care locuieste cu familia ei si mama in Spania si au pasapoartele expirate si buletinele se expira peste doua luni.Are doua fetite care sunt minore , si nu au posibilitatea de a se intoarce in tara sa faca toate actele necesare si la consulat e un dezastru . Daca ar face impreuna cu mama ei o declaratie la notar precum sotul ei sa fie imputernicit sa faca toate actele necesare in Romania este legal ? Ar accepta aceasta imputernicire (tradusa bineinteles) la politie s-au ar trebui sa mearga in tara toti? Mama ei este operata de curand la amandoua mainile si chiar nu poate pleca , iar prietena mea lucreaza si fetele sunt la scoala. Unicul care ar putea pleca este sotul ei fiindca este in somaj. Va multumesc !
Buna seara si La Multi Ani ! Acum ceva timp scriam aici de fostul meu sot si de fetita mea, iar acum lucrurile au decurs destul de bine am fetita cu mine in Spania doar ca fostul sot nu trimite pensia alimentara intr-un cont pe care l-am deschis in Romania.Am vorbit cu el chiar asta seara si tot timpul se plange ca nu are bani, ca prima a primit-o tarziu ca nu ia salariul si etc. El stie adresa mea de aici, are e-mail-ul meu (unde vb cu fetita), are nr de telefon al meu are tot ce mi-ati sugerat d-vs , dar nu suna trebuie sa sun eu ca fetita ii duce dorul , trebuie sa ma conectez sa-i trimit mesaje si e-mail-uri ca sa vb cu fetita si el nu face nimic. Ce pot face eu de aici?, inteleg ca acum poate vizita fetita cu orarul impus de judecator si este obligat ca sa plateasca toate acestea pana la majoratul fetei. Eu sunt tutorele legal al fetitei si divortul este finalizat . Inrebarea mea este ce trebuie sa fac ca sa respecte legile? Trebuie sa merg in tara sau sa imi iau un avocat sa ma reprezinte si sa fac toate acestea?
Multumesc !!!
Dupa decesul bunicului meu mama si cu cele doua surori au dreptul la bunurile bunicului in trei parti egale dupa succesiune.Dar cea mai mare dintre surori vrea cam totul sa i se cuvina (zice ca ea a cumparat pt casa ca si totul asta fiind de acum 30ani, cum ar fii ca ea a bagat curentul, a cumparat caruta cu cal, a facut fantana ceea ce nu este adevarat pt ca bunicii mei au lucrat pamantul si au avut venituri(pensii), se poate zice ca i-a ajutat cu imprumuturi dar acesti bani au fost returnati cu varf si indesat).In cazul acesta ea poate avea o parte mai mare daca poate dovedii acest lucru? Succesiunea se face in timp de 6 luni, dar in cazul in care se depaseste acest termen ce urmari poate avea. Pretul succesiunii este fix sau in functie de bunurile care se pun in dezbatere (care ar fii acesta in cele 6 luni si care ar fii dupa 6 luni).Mama mea a facut actele necesare dupa decesul bunicului meu platind toate cheltuiala de inmormantare, parastase,facturi de telefon neplatite, dobanzi la imprumuturi etc.,acestea se iau in calcul atunci cand se dezbate succesiunea (avand chitante si avand martori de unde sau cumparat cele necesare.) Tot sora mai mare a mamei mele cu o luna inainte de decesul bunicului l-a obligat sa desfiinteze un cec in valoare de 1500 ron (acesti bani erau pt boala sau inmormantare)pe care nu i-a mai returnat. Acesti bani pot fii recuperati? La succesiune se imparte si casa sau numai terenurile?(el a avut casa hol cu doua camere plus acreturi si 5,5 hectare de pamant arabil plus gradina din jurul casei (1 hectar)
Discuție mostenire
Buna ziua ! Am scris cu ceva timp in urma aici, dar lucrurile au decurs cu un final tragic si bunicul meu a decedat , iar mama mea a suportat toate cheltuielile( inmormantare in moldova), iar cele doua matusi (surorile) nu au contribuit cu nimic doar una a cumparat haine de inmormantare . Succesiunea nu s-a facut inca pt ca ea a venit in spania (unde locuiesc eu), iar la rugamintea bunicului meu a facut actele necesare si le are cu ea aici. Inrebarile mele sunt :
1ª dupa cat timp se face succesiunea?
2ª daca ea a suportat toate cheltuielile pana la 40 zile inclusiv , cum poate recupera restul de bani sau ce se poate face?
3ª matusile mele vor actele casei si a pamantului si bunicul meu a zis sa nu lase nici un act pe mana lor pana la succesiune ( cu limba de moarte), poate sa o dea in judecata sau sa-i cauzeze probleme toate acestea?
4ª ei vor sa construiasca langa casa batraneasca , este posibil pana la succesiune si fara nici un act care demonstreaza ca nu e nimic pe numele lor?(fara contract , fara acte...?)

Multumesc pt raspunsurile date si as mai avea o intrebare:
daca in timp de sase luni nu se face succesiunea ce urmari va avea aceasta?
Multumim !!
scuze nu tip !!!!! scuzeeeeeeeeeeee
AM UITAT SA INTREB: DACA SUNTEM IN UNIUNEA EUROPEANA MAI TREBUIE SA-I CER PERMISUL DE A RAMANE FETITA CU MINE? AM INTELES CA E DEAJUNS SA-L INSTIINTEZ CARE ESTE DOMICILIUL MEU SI CA POATE VIZITA FETITA CONFORM ORARUL IMPUS DE JUDECATOR. CONFORM LEGILOR NOI CARE S-AU DAT ACUM RECENT DUPA CE AM PARASIT EU TERITORIUL ROMANIEI. E ADEVARAT ? VA ROG SA-MI RASPUNDETI PENTRU CA SUNT FOARTE INCHETA DEOARECE ESTE IN JOC VIATA FICEI MELE . INCA O DATA VA MULTUMESC !