Buna seara!
Un cabinet de psihologie poate deconta cheltuieli cu hainele?
Persoana este inregistrata si este singura activitate care o are. Nu este angajata in alta parte.
Prin haine nu ma intereseaza rochie de gala si pantofi pentru nunta (adica nu ceva extraordinar) dar avand lucru cu persoanele eu cred ca poate deconta ca si un cabinet medical.
Daca ma puteti ajuta si cam care ar fi acestea.
Multumesc anticipat
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea nelamurire:
- pentru societatile inregistrate ca micro, care nu au nici un salariat si in mod implicit la care se va calcula impozit pe profit 16%.
Intrebarea mea este:
= Impozitul (16%) se va calcula trimestrial si la fiecare trimestru trebuie intocmit bilant intermediar? sau se calculeaza trimestrial si se intocmeste doar bilant anual?
Buna ziua!
Am o Conventie Civila si retin la sursa 10% din venit urmand ca eu sa le platesc impozitul pe venit.
Intrebarea mea este daca eu trebuie sa retin si sa platesc si CAS si CASS, suma totala incasata de ei nedepasind limita de 6 salarii minime pe economie in 2023.
Multumesc anticipat
Buna ziua!
Ma numesc Catalin Ilie si sunt contabil la o firma de traduceri, iar administratorul a incheiat un contract de prestari servicii cu 3 persoane fizice, persoane care sa se ocupe de gresie, faianta, zugravit.
Eu trebuie sa platesc salariile oamenilor (zugravilor) prin casierie.
Am si eu cateva intrebari:
- Stiu ca plafonul de plati prin casa este de 5.000 lei dar pentru salarii nu se poate depasi acest plafon?
_Ce model de Stat de Salarii trebuie sa completez si care sunt impozitele si taxele care trebuie sa le stopez la sursa?
- Impozitul de 10%pentru salarii trebuie declarat si platit in D100 dar daca ma puteti ajuta cu codul impozitului in D100?
Multumesc Anticipat!
Eu sunt un angajat cu norma intreaga la o societate, cu salariul mai mare decat minimul pe economie si mai sunt si angajat part-time la o alta societate, cu contract de munca si cu dari platite cu totul legal. Sunt declarat inclusiv in D112 si mi se platesc taxele si impozitele la zi.
Timpul lucrat in cadrul societatii a doua (cel part-time) este considerat vechime in munca la calculul vechimii in munca la pensie?