Buna ziua! Dacă s-a plătit, către primărie, chirie terenului aferent casei (proprietate personala) timp de 30 de ani, există vreo lege prin care pot obține gratuit acest teren (curtea casei)? Care ar fi pașii pe care ar trebui să îi urmez?
Menționez ca in urma cu 3 ani am făcut cerere sa il cumpăr dar nu am primit răspuns în scris, verbal au spus ca Primăria nu vinde. Personal mi-au spus ca daca am plătit chirie nu mă încadrez la legea 18/1991. Vă mulțumesc pt un eventual răspuns al dvs!
Buna ziua! Daca am platit chirie primariei pamantului aferent casei proprietate personala timp de 33 ani, daca doresc sa achizitionez acest teren pot solicita legal vreo reducere a pretului prin prisma faptului ca s-a platit chiria pamantului din 1990?
Daca o persoana pensionara decedeaza avand datorii la (recuperatori ai unor) banci, ajutorul de inmormantare de la casa de pensii poate fi oprit sau micsorat?
Mulțumesc! Am menționat legea aceasta in cerere catre cei de la administratie si primariei dar raspunsul domnului primar a fost ca nimeni nu este obligat sa participe la cheltuieli, ba chiar ma pot da in judecata pentru ca solicit participarea la cheltuieli a celorlalti vecini de sub apartamentul afectat.
Buna ziua!
Locuim intr-un bloc la etajul 4. Acoperisul a fost deteriorat si apartamentul a suferit deteriorari grave cauzate de infiltratiile de la apa de ploaie. Am reparat/amvelopat acoperisul. Exista vreo lege prin care si locatarii de la etajele inferioare sa fie obligati la plata acoperisului? Mentionez ca noi, cei de la et 4, participam la orice cheltuiala necesara reparatiilor de la subsol, usa intrarii in bloc, zugraveli etc. Am facut cerere si catre Asociatie si catre primarie dar ni s-a spus ca nu putem obliga pe nimeni sa imparta cheltuielile. O parte dintre vecini au contribuit, cealalta jumatate refuza...
Buna ziua!
Am fost nevoiti sa platim impozitul pe teren si casa pe tot anul pt parintii decedati. Apoi s-a facut succesiunea. Este legal ca dupa ce s-a facut succesiunea sa ni se impuna sa platim din nou impozitul pe acelasi teren si aceeasi casa ca urmasi?
Buna seara!
Daca nu s-a facut succesiunea dupa moatea tatalui meu, apoi a decedat si mama și au trecut 7 ani de la ultimul eveniment, care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pentru succesiune? Mentionez ca suntem doi frati.