avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1129 soluții astăzi
Forum Activitate Iuliana Slăvulete

Activitate Iuliana Slăvulete

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Bună ziua,

Luați legătura cu cei de la KRUK și explicați-le situația. De vreme ce aveți dovezile plăților efectuate, le puteți trimite scanate pe e-mail sau în copie prin poștă/curier. În cazul în care comunicarea cu KRUK este anevoioasă, mergeți la Orange și solicitați explicații în legătură cu înștiințarea primită de la KRUK.
E posibil ca cei de la Orange să nu îi fi notificat că ați achitat deja sumele pt. care a fost cedată creanța către KRUK.

O zi bună!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Bună ziua,
trebuie formulată o cerere și achitată o taxă judiciară de timbru în contul unitații administrativ teritoriale unde aveți domiciliul. Dat fiind faptul că nu vă aflați în tară, cel mai simplu pentru dvs. ar fi să luați legătura cu un avocat, pe care să îl mandatați să facă aceste demersuri în numele dvs.

O zi bună!

Bună ziua,
Dacă ați avut domiciliul procesual ales la avocatul care v-a asistat/reprezentat în procesul de divort, hotărârea (dacă a fost redactată), cel mai probabil, s-a comunicat la sediul avocatului.

Mergeți la instanță și întrebați la arhivă dacă a fost redactată hotărârea. Dacă hotărârea nu a fost redactată, trebuie formulată și înregistrată la dosar o cerere de urgentare a redactării.

Succes!

Bună ziua,
În legislația în vigoare nu se mai regăsește terminologia de custodie comună, ci autoritate părintească.

Revenind, pentru a păstra legăturile personale cu copilul și, implicit, pentru a avea un program de vizită cu acesta este nevoie de încuviințarea instanței. Verificați dacă, în cuprinsul hotărârii judecătorești prin care i-a fost atribuit exclusiv mamei exercițiul autorității părintești, se specifică ceva legat de dreptul dvs. de a avea legături personale cu minorul. În caz contrar, va trebui să demarați un proces prin care să solicitați instanței să vă redea exercițiul drepturilor părintești. Până la soluționarea acestei cereri, în funcție de interesul superior al copilului, instanța poate să vă încuviințeze reluarea legăturilor personale cu acesta.


1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Bună ziua,

Când un termen de judecată stabilit/fixat este modificat, devine termen preschimbat. Dacă ați primit o citație cu un termen preschimbat înseamnă că trebuie să vă prezentați în data indicată ca fiind termen preschimbat.

Bună ziua,

Pentru început trebuie să întrebați la Serviciul de evidență al populației din orașul în care domiciliați dacă vă încadrați în una dintre situațiile care justifică schimbarea numelui.
Pe de altă parte, dat fiind faptul că sunteți minoră, cererea ar trebui să fie formulată de către părinți. De vreme ce, părinții dvs. sunt divorțați, pentru ipoteza în care autoritatea părintească se exercită în comun, de către ambii părinți, este nevoie și de consimțământul tatălui dvs. În această situație, dacă tatăl dvs. nu este de acord, va trebui să porniți un proces împotriva lui și să obțineți în instanță o hotărâre care să țină loc de consimțământul său. Pentru ipoteza în care mama dvs. exercită singură autoritatea părintească, poate să facă demersurile pe cale administrativă.

O zi bună și mult succes!

Bună ziua,
Se pare că cei de la Kruk au demarat împotriva dvs. procedura executării silite pentru suma indicată.
Ar fi bine să luați legătura cu un avocat căruia să îi prezentați înscrisurile primite de către dvs. Avocatul, în anumite condiții, poate să studieze dosarul execuțional și să analizeze oportunitatea unei contestații la executare (acest lucru depinde de ceea ce constată efectiv în ds. de executare).
Încercați să faceți aceste demersuri cât mai repede.

O zi bună și mult succes!

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

Bună ziua,
Dat fiind faptul că dvs. ați menționat și ați avut în vedere varianta de a vă muta din locuința comună, răspunsul meu a pornit de la premisa că vă preocupă situația copiilor și v-am explicat de ce existența unui program de vizită v-ar fi ajutat în acest context.
În continuare, revenind la întrebarea dvs., dacă vă mutați din locuință, deci de la domiciliu, iar unul dintre copii dorește să locuiască cu tatăl, domiciliul copilului ar trebui stabilit la tată, iar dvs. să aveți program de vizită. Pentru a nu vă asuma anumite riscuri, ar fi indicat să parcurgeți această procedură.

Cât despre faptul că, fostul soț dorește să locuiască în același ap. cu dvs. și copii este un lucru firesc, de vreme ce, ap. se află în coproprietate. Așadar, până la ieșirea din indiviziune are tot dreptul să locuiască acolo.
În ipoteza în care devine agresiv, vă simțiti pusă viața, integritatea fizică sau libertatea în pericol, sunați la poliție iar, în condițiile în care se va constata că există un risc iminent și se impune emiterea unui ordin de protecție provizoriu (care ulterior poate fi supus confirmării instanței), printre măsurile ce pot fi luate, se regăsesc - evacuarea temporară din locuință, păstrarea unei distanțe minime față de dvs. etc.

O zi bună și mult succes!

Bună ziua,
În situația în care dvs. îndepliniți condițiile cumulului de funcții pt. același angajator, iar fișele de post aferente celor două funcții sunt diferite, este necesară încheierea unui contract individual de muncă pentru fiecare funcție în parte. Trebuie să știți că, acest lucru este posibil în măsura în care nu există incompatibilități privind cumului de funcții.

O zi frumoasă!

Bună ziua,
În situațiile în care persoana la care se află minorii refuză să pună în executare o hotărâre privitoare la aceștia, potrivit dispozițiilor legae, hotărârea respectivă poate fi pusă în executare prin intermediul executorului judecătoresc.
Luați legătura cu un avocat pentru a vă explica, în concret, ce presupune acestă procedură și pentru a vă pregăti înscrisurile necesare sau adresați-vă direct unui executor judecătoresc.

O zi bună!