Multumesc pentru raspuns!
Din ce inteleg, in cazul meu, ar fi aplicabil art.9(4).
Cum imi pot asuma atributiile din domeniul securitatii si sanatatii in munca pentru realizarea masurilor prevazute de prezenta lege, daca are capacitatea necesara in domeniu? Ce proceduri se fac in acest sens si ce inseamna capacitatea necesara in domeniu, presupune un curs de formare? Multumesc
SSM, PSI la SRL cod caen 4711 pentru Administrator
Buna seara,
Pentru un SRL (magazin alimentar) cu cod caen 4711 - comert cu amanuntul in magazine nespecializate cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun, in care vor lucra doar 2 Administratori, este nevoie de SSM si PSI? Apoi, cand urmeaza sa angajam, va fi nevoie de ele obligatoriu facute de catre o firma autorizata?
Multumesc
Un spatiu comercial de tip open space, permite infiintarea a 2 societati pentru punctul de lucru, daca este stipulat in contractul de inchiriere, si este. Intrebarea mea este: spatiul comercial trebuie delimitat sau exista vreo procedura de urmat pentru a putea infiinta cele 2 puncte de lucru pentru cele 2 societati? La ONRC se cere si contractul de subinchiriere si cel de inchiriere, insa ce documente sunt necesare pentru a fi aprobate cele 2 puncte de lucru? Pe releveu figureaza 1 singura camera open space.
Pentru sediul social, daca este o garsoniera, pot fi trecute 2 societati cu acelasi sediu?
Intr-un spatiu comercial pot figura 2 societati cu punct de lucru, spatiul comercial nefiind delimitat prin camere? Cu mentiunea ca 1 societate va avea contract de inchiriere direct cu proprietarul si va achita integral suma aferenta chiriei lunare, iar pentru a 2 a societate se va face contract de subinchiriere cu societatea 1, cu obligativitatea achitarii unei cote parte a utilitatilor. Exista proceduri diferite la ONRC si ANAF sau fiecare societate isi declara punctul de lucru cu aceeasi adresa fara proceduri suplimentare?
Multumesc!
Buna ziua!
Pentru Cod CAEN 4711 - pentru un magazin alimentar, este necesar un cod CAEN diferit / autrorizatie pentru vanzarea bauturilor alcoolice si a tutunului?
Multumesc!
Buna ziua!
Vin catre dumneavoastra cu o speta pe fond civil - recuperare creante de la prestator de servicii.
Am platit acum cateva luni un curs, care a decalat data inceperii, drept urmare din cauza neintelegerii, patronul a sugerat sa nu mai particip la cursul respectiv, urmand a imi restitui suma de bani cuvenita. Am trimis si am primit confirmare pe mail, insa nici dupa 6 luni nu au virat banii inapoi. Am apelat la un avocat, care i-a instiintat verbal cu termen de 2 saptamani pentru restituirea sumei, dar plata nu a fost efectuata nici pana acum.
Care ar fi urmatorii pasi? De asemenea, doresc si o colaborare cu un avocat in acest sens.
Multumesc!
Buna ziua!
Am o speta legata de un curs, pe care l-am achitat împreună cu prietenul meu (furnizorul având o oferta pentru 2 persoane în valoare de 5 000 lei), cursul urmând sa înceapă în luna Octombrie 2022 la început. După foarte multe insistente și apeluri din partea noastră, trecuseră deja 2 săptămâni din luna octombrie, iar noi încă nu primisem niciun răspuns legat de grupele de weekend pentru care aplicasem, cu începere de la începutul lunii octombrie. Prietenul meu i-a contactat din nou, moment în care patronul a decis ca noi sa nu mai participam niciun la curs, motivul invocat fiind atitudinea noastră nepotrivita (nepotrivita din cauza faptului ca trecuse foarte mult timp, iar noi nu mai primeam niciun răspuns/informație legată de curs. Am agreat în acest sens și ne a transmis ca ne va face transferul bancar. Nici pana astăzi nu ne a returnat banii, desi am avut un schimb de emailuri cu furnizorul respectiv. Ne-a tot amânat și ne a tot spus ca banii vor fi transferați pana la sfârșitul lunii Noiembrie, apoi am revenit către ei și ne-au spus ca banii vor fi transferați pana la sfârșitul săptămânii 19-23 Decembrie, și încă transferul nu a fost făcut. Nu dorim sa mai contactam furnizorul de servicii în acest sens, și am dori sa știm cum putem aborda aceasta speța și dacă este cazul sa mergem în instanță. Mulțumim!
Buna ziua!
Lucrez la o corporatie si in fiecare an se acorda 2 bonusuri de performanta pentru perioada aglomerata de lucru. O data se acorda la sfarsitul lunii martie si o data la sfarsitul lunii mai. Am vrut sa negociez cu angajatorul ultima zi de lucru oficiala si sa depun demisia in ultima zi a lunii, ca sa pot beneficia de acel bonus, insa mi s-a spus ca nu e posibil. Daca eu imi depun demisia, iar apoi nu stau in preaviz, pot exista consecinte?