avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Activitate irina.pricop

Activitate irina.pricop

daca aveti chitanta de mana, doar in instanta puteti rezolva; si nu pe uzucapiune, in opinia mea, ci in contradictoriu cu vanzatorul sau mostenitorii acestuia, pentru ca instanta sa pronunte o hotarare care sa tina loc de ctr. de vanzare. Uzucapiunea are niste conditii care nu cred ca sunt indeplinite aici.
Răspuns la discuția mostenitori succesiune
Nu exista certificat de divort. Doar hotarare. Definitiva si irevocabila. Dezbateti succesiunile dupa parinti in ordinea deceselor. In ceea ce priveste fratele, succesiunea lui nu e treaba dvs. ci a copiilor lui insa in masa succesorala a fratelui vor intra si cotele pe care in mod normal le-ar fi cules de la parintii sai daca s-ar fi dezbatut succesiunile la timp. Le culege oricum dar fiind decedat, copiii lui va trebui sa isi faca suplimente la certificatul de mostenitor. Apoi puteti partaja bunurile, daca se doreste, eventual ei sa va cedeze din ele contra unei sulte, etc.
Daca doriti, imi puteti trimite actele pe mail sa arunc un ochi. Actul de proprietate, certificatul de casatorie si extrasul, testamentul. irina.pricop@yahoo.com. Fara vreo obligatie din partea dvs.
se amana din lipsa de timp, fara legatura cu fondul cauzei
Intai si intai verificati exact data casatoriei. Daca la data cumpararii nu erau casatoriti, bunul este bun propriu al lui BD si nu comun cu BN. Daca erau casatoriti, bunul este considerat comun si este de vazut daca BN, la data decesului, avea si alti mostenitori in afara de BD. Daca da (copii care intelegem ca nu erau si ai lui BD) atunci acestia vor veni in concurs cu sotul supravietuitor la mostenire, in cotele prevazute de lege, insa pe doar 1/2 cota ideala din imobil. Dar nu au vocatie succesorala si la mostenirea lui BD. Cine dobandeste imobilul prin testament se va afla in indiviziune cu acestia pentru partea care le-a revenit la moartea mamei lor.
Daca copiii sunt si ai lui BD, discutia este cu totul alta.
Nu. Mostenitorul testamentar nu vine la mostenire prin reprezentare. Pe sora mica o mosteniti dvs. si sora mare; succesiunile se dezbat in ordinea deceselor; partea care ii revine surorii mari, din mostenirea surorii mici si pe care sora mare o avea (teoretic) in patrimoniu la momentul decesului, va reveni mostenitorului testamentar al acesteia; dar nu prin reprezentare ci pt ca mostenitorul testamentar va culege intreaga masa succesorala a defunctei care va cuprinde si ceea ce ea a dobandit prin mostenire de la sora mica
Nu v-am acuzat ca mintiti ci doar ca spuneti povestea trunchiat. Cine sunteti, de fapt, in poveste? Ca sa intelegem ce putea sa se intample. Descrieti mai pe larg daca doriti un raspuns cat mai la obiect. Dreptul nu e ca matematica, 2+2 nu da mereu 4
Răspuns la discuția Impozit SRL dupa plata credit
deci veti plati 1% din facturat, din venit; nu confundati venitul cu profitul; mai sus ati scris venit/profit; sunt 2 lucruri diferite si se calculeaza diferit
Răspuns la discuția Impozit SRL dupa plata credit
Ce impozitare aveti?
1. Pe bunici ii mosteneste tatal dvs. si fratii sai, daca exista
2. Mama nu este mostenitoare. Succesiunea e unica, pe toate bunurile detinute de defunct (tatal) la momentul mortii. Nu se poate face pe anumite bunuri si sa nu se faca pe altele.

Ca atare, tata (decedat) isi mosteneste parintii : si aici aveti 2 succesiuni, in ordinea deceselor. E de vazut daca tata mai avea frati/surori sau era copil unic. Apoi dvs., sora si mama il mosteniti pe tata. In masa lui succesorala intra si ceea ce a mostenit el de la parinti deci, ca rezultat, ceea ce a mostenit de la parinti tata va reveni, in cele din urma dvs., surorii si mamei.
Dar nu puteti sari peste etape.