avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Activitate Fifi.

Activitate Fifi.

Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti cat este salariul net minim obligatoriu calculat pe ora de munca, fara nici un fel de sporuri incluse, cu incepere din 01.07.2024. Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna ziua. Am lucrat in Austria in perioada septembrie 1990-iulie 1994 cu contract legal de munca, iar pana in 1995 am fost in somaj inregistrat la Arbeitsamt. Intrebarea mea este-pentru toata aceasta perioada se calculeaza ceva la pensie la implinirea varstei de 65 de ani? Mentionez ca locuiesc si lucrez legal in Romania. Va multumesc anticipat.
Buna ziua. Pentru anii lucrati pana in data de 01.01.2011,cand au fost desfiintate cartile de munca, sunt necesare adeverintele de venit de la angajatori, pentru pregatirea dosarului de pensie? Va multumrsc.
Buna ziua. Lucrez la o firma de paza, inclusiv pe 30.11 si 01.12,zile declarate libere prin lege. Angajatorul NU vrea sa compenseze nici prin libere, nici prin bani, spunand, verbal, ca nimeni nu i-l obliga sa dea nimic in plus. Va rog, care este numarul legii care defineste clar normele si obligatiile angajatorului si unde pot face plangere impotriva lui? Va multumesc.
Buna ziua. Va rog, un raspuns de mare ajutor - cand primesti calitatea de asigurat in sistemul public de sanatate, atunci cand se inregistreaza CIM in REVISAL, sau atunci cand depune angajatorul fisa pentru angajat? Va multumesc anticipat.
Buna ziua! De la data depunerii demisiei, cat timp mai ai calitatea de asigurat la sistemul de sanatate? Va multumesc anticipat.
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o informatie extrem de importanta pentru mine - in luna octombrie 2021 firma unde lucrez m-a trimis sa fac scoala de stivuitorist, obtinind permisul de stivuitorist. In momentul actual doresc sa-mi dau demisia cu preaviz de 20 de zile, conform contractului de munca. Intrebarea mea, este legal sa m-i se opreasca banii pentru scolarizare, deoarece nu stau 1 an de zile in firma de la obtinerea permisului si plec mai devreme? Mentionez ca nu am semnat nici un act aditional, nici o hartie care sa stipuleze asa ceva, pur si simplu m-au trimis la curs. Va multumesc anticipat pentru amabilitate.