avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Activitate Andreea29L

Activitate Andreea29L

Care sunt taxele complete pentru un partaj? Mai exact as vrea sa stiu daca se percepe vreun impozit? De exemplu, dacă unul din soți alege sa ii ofere cei 50% ca suma si sa rămână el cu bunurile, cel care primește banii va fi impozitat?
Ce înseamnă dacă în oferta pentru o nouă angajare la "Contract colectiv de munca aplicabil" este trecut "Nu exista" și cum te afectează asta ca angajat?
Buna ziua! Am o intrebare cu privire la suprafata construita si suprafata utila pentru un apartament. In CF suprafata utila este trecuta 58.7mp iar suprafata construita 0, cote parti comune 955/10000, cote teren 3086/3230 0. Intrebarea mea este de ce este trecut 0 la suprafata construita si la cote parti comune? Mentionez faptul ca apartamentul este la etaj mansarda. Multumesc!
Buna ziua! Am o nelămurire cu privire la antecontract. Urmează sa merg sa plătesc rezervarea unui apartament (promisiunea aceea), fiindu-mi prezentat ca peste 3 zile vom merge la notar pentru semnarea antecontractului. In acest punct mi s-a zis ca eu va trebui sa virez avansul catre proprietar. Avansul pe care îl dau este de 50% și din cate am inteles taxele notariale se plătesc în funcție de valoarea avansului. Se poate sa plătesc acum doar cei 15% (fiind obligatoriu pentru accesarea creditului) iar restul (35%) sa ii trimit în momentul o data cu banii virați de banca? Ma gandesc ca e inutil sa platesti aceste taxe de 2 ori...avand in vedere ca la semnarea contractului de vânzare-cumpărare se plătește raportat la toată suma.
Iar faptul că este trecut la etaj mansarda ar trebui sa influențeze prețul sau cât de greu îl poți vinde pe viitor? Menționez faptul că nu este niciun peterete tesit. Pretul lui fiind de apartament la etajul 2/2.

savysb a scris:

Cel mai probabil in autorizatia de constructie, este specificat "constructie P+M" sau ceva de genul asta. Nu este nicio problema, am cumparat eu un apartament la mansarda anul trecut, care a fost achizitionat prin Prima Casa de catre primul proprietar.

Buna ziua! Doresc sa achiziționez prin credit un apartament situat la etajul 2, într-un imobil cu 2 etaje și pod. In urma primirii deciziei de promisiune, am observat ca apartamentul este trecut in CF ca fiind "apartamentul numărul x etaj Mansarda". Este aceasta o problema in achiziționarea creditului, evaluarea imobilului sau într-o vânzare ulterioară? Sau care pot fi motivele pentru care nu este trecut ca fiind etajul 2/2?