avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1531 soluții astăzi
Forum Activitate lupescu

Activitate lupescu

Buna ziua! Stau intr-un bloc de 3 etaje cu 14 apartamente. Vecinul de la ultimul etaj vrea sa-si schimbe gresia din balcon, dar nu prin apartamentul lui , ci punind o schela in afara blocului. As vrea sa stiu daca poate face acest lucru, avind in vedere ca s-ar putea sa ne strice la ceilalti vecini balustrada de lemn de la balcon sau chiar sa dea gauri in zidarie( CARE ULTERIOR AR PUTEA FACE INFILTRATII IN APARTEMENTELE NOASTRE). Multumesc mult.
As vrea sa stiu daca o soc. comerciala isi poate pune in conditiile ei de returnare a produsului costul transportului sa fie suportat de client, sau asta contravine pct. 12 din legea 449/27.12.2008.
Multumesc.
cum se pot recupera banii dati pentru o excursie care nu a mai avut loc in 2020 si pentru care nu vreau sa primesc tichete valorice?
Buna ziua! M-am pensionat in urma cu 5 ani ( pensie anticipata partiala), iar din februarie anul acesta, atunci cand s-a implinit termenul legal, am facut cererea de trecere la pensia cu limita de varsta. Locuiesc in sectorul 6 si de cite ori m-am dus sa intreb ce se intampla cu cererea mea mi se spunea ca s-a schimbat programul din calculator(mi-e frica sa nu se fi schimbat si cel de calcul) si ca mai dureaza. As vrea sa stiu daca exista un termen legal, maxim, in care ar trebui solutionate aceste cereri, si de asemenea, daca ar putea sa modifice punctele de pensie( in minus) care sunt trecute deja in decizia de pensionare anticipate. Pot sa mai fac ceva? Va multumesc anticipat.
Eu trebuie sa fiu martora in cadrul unei succesiuni pentru cineva care a avut ultimul domiciliu in provincie. Acest lucru trebuie facut doar acolo( in fata unui notar), sau se poate si in Bucuresti? Multumesc anticipat.
Am un apartament intrun bloc vechi, reabilitat termic de maxim 2 ani. Pentru vinzarea apartamentului imi este suficienta o copie a certificatului de performanta energetica a cladirii? Multumesc anticipat.
As vrea sa stiu daca cel care a intocmit caietul de sarcini pentru o licitatie poate fi numit in comisia acestei licitatii. Multumesc mult.
cat de grav este daca atunci cind faci un transfer bancar intr-un cont, dupa un timp constati ca banii au ajuns in alt cont? Multumesc anticipat.
Am ca doctor de familie un specialist de la o clinica particulara. Pe sit-ul lor nu apare ce beneficiu( analize gratuite, internare in spital pentru control anual, etc) am eu in aceasta calitate. Puteti sa-mi spuneti dumneavoastra, daca nu punctual, macar legea in care sunt stipulate aceste lucruri?Multumesc mult.
As dori sa stiu daca exista anumite societati de asigurare acreditate pentru acesta asigurare si care sunt acestea. Multumesc anticipat.