Buna ziua. Societatea S.A. la care am actiuni de 10 ani imi rascumpara actiunile. Ce impozit platesc pe suma incasata ? Se retin de catre SA din suma rascumparata, sau voi plati eu impozit direct pe baza declaratiei de venit ?
Tatal meu,cetatean roman, si cu o verisoara (stabilita in Canada) au cerut retrocedarea unei proprietati , in natura, prin Legea 10, care nu are inca dosarul aprobat . Verisoara a decedat (avea si cetatenie romana) . Fiica ei mostenitoare are numai cetatenie canadiana . Are dreptul la o parte din proprietate ? In natura sau despagubire?
Suntem cativa actionari minoritari care nu am fost de acord cu divizarea decisa de actionarul majoritar. Am cerut rascumpararea actiunilor si a fost facuta evaluarea de catre un evaluator stabilit de judecatorul delegat la 100 Ron. Daca contest si solicit o alta evaluare, rezultatul noii evaluari ( de exp 200 Ron) va fi valabil pentru toti actionarii sau doar pentru mine ( care am contestat prima evaluare) ?
Societatea A a facut divizarea inegala in 2 noi societati B si C, in care mi s-au oferit mai multe actiuni la soc. B si nici o actiune la soc. C . Eu ca actionar minoritar nu am fost de acord cu divizarea , si am cerut in scris societatii A sa rascumpere actiunile pe care le detin.
Nu am primit nici un raspuns, iar divizarea s-a facut . Acum mi se spune ca am actiuni la noua societate B.
Eu nu doresc actiuni la soc. B , ci sa primesc contravaloarea actiunilor detinute la soc. A la pretul din data cererii mele de rascumparare .
O S.A. a hotarat in AGA divizarea societatii in 2 societati noi, prin votul actionarului majoritar care are 89% . O parte din actionarii minoritari care nu sunt de acord cu divizarea au cerut societatii rascumpararea actiunilor .
S-a publicat divizarea in MO. Au trecut 7 luni , si desi am intrebat in scris care este situatie platii contravalorii rascumpararii actiunilor noastre , nu am primit nici un raspuns .
Una dintre cele 2 societati nou create face AGA si distribuie dividende si face marire de capital social .
Noi, actionarii minoritari care am cerut rascumpararea actiunilor din vechea societate, si nu am primit nici un raspuns , mai suntem actionarii noilor societati noi create ?
Am o casa construita in anii 1950, foarte darapanata, de circa 200 mp, intr-o zona centrala . Fiind din caramida platesc impozit calculat la suprafata , ca si cand ar fi o super-vila .
Exista o posibilitate de a plati impozit in functie de valoarea reala ? Se poate face o evaluare sau altceva ?
Daca este adoptat un copil care este mai mic de 3 ani , parintele adoptiv are aceleasi drepturi ca si un parinte natural : concediu de crestere a copilului, indemnizatie ..... ?
Daca se realizeaza divizarea in 2 societati noi atunci SA initiala se desfiinteaza . Cine mai plateste contravaloarea actiunilor minoritarilor de la SA initiala ?
Cum putem bloca divizarea pana incasam banii ?
O SA a hotarat in AGA divizarea societatii in 2 societati noi, prin votul actionarului majoritar care are 89% . O parte din actionarii minoritari care nu sunt de acord cu divizarea au cerut societatii rascumpararea actiunilor .
Exista un termen legal in care societatea trebuie sa plateasca contravaloarea actiunilor ?
Societatea poate derula divizarea si apoi chiar vinde terenul si cladirea ( care revin uneia dintre cele 2 societati de dupa divizare) inainte de a plati contravaloarea actiunilor catre actionarii minoritari ?