avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1764 soluții astăzi
Forum Activitate ruxandra-daniela20

Activitate ruxandra-daniela20

Buna ziua,
Citez o nelamurire in legatura cu serviciul si programul de munca in perioada sarbatorilor pascale, a unei cunostinte...

"Buna ziua. Lucrez la o firma de pariuri doua zile lucrate cu doua libere si as vrea sa va intreb daca e corect sa ma puna sa vin pe 2 mai la munca pentru faptul ca 1 mai este zi libera ? Tura mea ar trebui sa fie 30 aprilie si 1 mai.Pentru ca avem inchis pe 1, ma obliga sa vin pe 2 mai pentru ca "asa e programul" . Precizez ca tura de pe 2 nu mi o plateste pentru ca, dupa spusese lor, intra in turele pentru salariul minim. Eu le am spus ca nu o sa ma prezint la munca pe 2 pentru ca nu e tura mea si ei m au amenintat ca-mi desfac contractul de munca pentru indisciplinare. E corect cum procedeaza ei ? Ar trebui sa respect programul ?"

Ce parere aveti dumneavoastra??
Buna seara,
Am o nelamurire pe care vreau sa o dezbat cu d-voastra.
In urma cu vreo 2 luni am aplicat un CV pe un site de recrutare din Romania pentru un post de Manager unde nu se cerea foarte multa experienta (o sa va scriu la final si descrierea postului) ,eu tocmai am iesit de pe bancile scolii, am terminat un Master in Administrarea afacerilor dar nu ma gandesc sa imi gasesc atat de repede un job pe masura pentru ca stiti si d-voastra cum stau lucrurile la noi in tara, se cere experienta de n ani, in facultati nu se invata foarte multe lucruri, traim in Romania Superficiala...in sfarsit. Sa va spun care este nelamurirea mea. In urma cu 2 zile am primit un e-mail de la compania cu pricina(unde mi„am depus CV-ul) Mail care arata asa

Buna ziua!

Compania [EDITAT] caută candidați serioși, responsabili și activi , pentru postu de Manager.
În prezent compania noastră î-și desfășoară activitatea pe piața de logistică în Romania și așteptăm cu nerăbdare să vadem oameni motivați în echipa noastră prietenoasă.

Va oferim:

sistem de remunerare atractivă de 6000Ron / luna brut, precum și premii
lucrul în regim de Home Office
oportunități de formare și creștere economică de carieră
lucru într-o echipă prietenoasă și plăcută
cautăm persoane responsabile, cu obligații, punctuali, pe care ne vom putea baza.


În următoarele două săptamîni pe fiecare candidat il așteaptă o testare. După efectuarea testării, o să vă fie transmis contractul de muncă și toate actele necesare pentru activitate. Testare o să fie efectuată în regim on-line s-au prin telefon.

Scopul testării:
Dorim să vă verificăm dacă angajatul este responsabil și putem avea încredere în el , verificăm cum se comportă în situații nestandarte. Testul va fi legat de plata taxelor, cererilor de înregistrare și de a controla furnizarea serviciilor logistice. Prin urmare, solicitantul trebuie să aibă un cont bancar activ, pe care se vor efectua plațile, inclusiv a salariilor și a remunerației pentru testare de încercare. Cazul în care testul va avea succes , candidatul va primi un salariu de 450 de lei .
În aceeași zi vom trimite și un contract de muncă care va fi necesar să fie semnat și trimis înapoi la noi. După semnarea contractului, candidatul va lucra cu conturile companiei noastre.

Pentru a finaliza procedura de înregistrare, trebuie să fie completat formularul pe saitul nostru. După ce o să primiți un apel telefonic de la managerul nostru, care o să vă explice toate detaliile.

Formularul puteți să îl găsiți pe pagina saitului nostru, după completarea căruia o să fie compilat un contract, care va fi transmis pe emailul dumnevoastră.
...............................................................................................................................


Buunn.... Accesand acest link(ultimul paragraf) ma duce la un formular pe site-ul comaniei si dupa completare cu toate datele personale, cont IBAN, o alta persoana de contact....trebuie dat clik pe "trimite si treci la contract" si surpriza:automat apare un contract in care eu sunt angajat, apare exact numele meu, este exact ca un contract....

Acum eu ma bucur de aceasta oportunitate dar sunt si extrem de suspicioasa privind mai multe aspecte, spre exemplu: greselile gramaticale si de ortografie prezente in mailul primit de la aceasta companie, mai exact de la HR, dar si greseli destul de mari si multe la numar din contractul acela pe care l`am vazut online nici macar ca un fisier ci pur si simplu o pagina de internet pe care nu l`am putut salva... Alta suspiciune de a mea este ca nu m`au intrebat de experienta, pai ei imi dau un salariu de 6000 de lei in conditiile si ma angajeaza aproape instant fara experienta , este de la o extrema la alta stiu ...

astazi am fost sunata de cineva de la companie care nici macar nu stia sa lege 2 cuvinte, nici nu s`a prezentat si mi`a spus ceva de genul ca voi fi supusa la un test de 2 saptamani in urma caruia daca il voi finaliza cu brio voi primi 450 ron si voi fi angajata. In ce consta testul :- mi se pun niste bani in contul personal de catre companie cu care eu voi tranzactiona... pai aici din nou suspiciunea de unde atata incredere pentru ca desi firma are sediul la Bucuresti mie nu mi s`a propus un interviu face tu face...
Mi s`a spus la telefon sa ma interesez la Banca [EDITAT] de urmatoarele aspecte privind contul meu:
Înainte de testare trebue să ne trimiteți următoarele documente / informație:


1. Confirmare că nu există nici o datorie pe contul bancar.
2. Confirmare că aveți limit pe cont bancar mai multe de 5000 de euro, pentru achitare plăților în numerar și pentru transferurile banca (trebuie să fie în formă scrisă sau printskrin de la Internet banking).
3. Copie scanată a unui document personal.

Spuneti`mi cum vi se pare din ce ati inteles, vi se pare ceva serios, cunoasteti firma, sau este vorba despre o viitoare escrocherie???????
Spuneti`mi va rog ce inseamna "situatii nestandarte"
Va multumesc!
Buna ziua
Am si eu nevoie de o informatie va rog.
Cumnata mea a aflat ca este insarcinata, momentan nu lucreaza dar in trecut a lucrat la diverse companii, cel mai putin a intr-o firma a activat aproximativ 9 luni si cel mai mult a lucrat 3 ani la o alta companie. Va rog sa imi spuneti daca, nu este angajata, poate beneficia de indemnizatia de crestere a copilului, o ajuta intr`un fel anii pe care i-a adunat in trecut pe cartea de munca?
Va salut,
Problema pe care vreau sa o dezbat este cu o vecina care de cativa ani se tot ia de sotul meu. Aceasta are in jur de 50 de ani....in urma cu ceva timp aceasta vecina a mers la politie si a dat declaratie impotriva sotului meu, sincer u stiu ce a scris in acea declaratie dar erau niste acuzatii nefondate pentru ca sotul meu nu a avut niciodata o discutie mai lunga, doar s`au salutat pe strada de foarte putine ori pentru a nu s`au prea intalnit. In vara acestui an aceasta doamna a venit la poarta noastra de nenumerate ori cu divere: rosii, castraveti din gradina proprie, noi din respect, totusi, dar si de rosine le acceptam , deasemenea gandindu`ne ca a cugetat la acuzatiile nefontate la adresa sotului meu si poate a realizat ca nu a facut bine...in sfarsit. toate bune si frumoase, am inceput sa comunicam cu dansa(specific ca doar eu si cu soacra mea vorbeam cu dansa sotul meu nu a mai vazut`o de foarte mut timp pentru ca vine tarziu acasa de la servici) imi alinta copilul pe strada, ne`a facut urari de bine la telefon la diverse aniversari..... In aceasta dimineata ii trimite soacrei mele un SMS pe telefon in care ii spune ca din respect pentru soacra mea si pentru ca este mama si bunica nu il reclama pe sotul meu pentru ce a facut in trecut. Problema este ca dupa cum am zis sotul meu nu i`a facut nimik acestei doamne si nici familiei ei. Intrebarea mea este ce sa facem in aceasta situatie in care sotul meu este calomniat! eu as vrea sa merg in instanta pentru acesta problema, ce ma sfatuiti? eu v`am relatat problema mea cat mai detaliat acum dvs imi spuneti daca trebuie sa mai dau ceva detalii pentru a intelege cat mai bine
Buna ziua,
Imi puteti spune cat m`ar costa (estimativ) un studiu de fezabilitate pentru o micro-ferma de pui, 5000 de capete
Buna ziua,
Ma puteti ajuta cu Manualul Calitatii privind o companie de brokeraj in asigurari?
Am nevoie pentru un proiect la facultate.
Buna seara,
Va rog sa ma ajutati intr`o problema.... In vara acestui an implinesc 26 de ani, sunt student masterand ultimul an, beneficiez de pensie de urmas de la 19 ani. Am primit prin posta de la CASA JUDETEANA DE PENSII, o decizie cu un nr nou deoarece m`am casatorit si mi`am schimbat numele, in aceasta decizie imi sunt prezentate noile date cu care m`am inregistrat dupa schimbarea buletinului, drepturi in plata: numele meu; data scadenta 01.10.2014 (asta inseamna de la aceasta data se sisteaza????) " decizia de pensie poate fi contestata in termen de 30 de zile de la comunicare la COMISIA CENTRALA DE CONTESTATI, decizia de pensionare necontestata in termen este definitiva" CE INSEAMNA? DE CE AS CONTESTA, IN CE SENS SA CONTEST DECIZIA DE PENSIONARE???
Buna seara,
Sunt masterand la Facultatea de management turistic si comercial- profil Administrarea afacerilor, am 25 de ani, sunt proaspat casatorita si am si un bebe de 1 an si 3 luni. Impreuna cu sotul meu am decis sa incercam sa intram pe piata de business, ne-am gandit sa infiintam o pensiune in Delta Dunarii cu fonduri europene acum depinde ce program este favorabil pentru noi, sigur ca vom contacta un consultant pentru a ne indruma. Eu vreau pentru inceput sa va cer cateva sfaturi:
-care sunt pasii de urmat pentru infiinraea unei pensiuni? dar in acecesarea fondurilor europene nerambursabile?
- ma ajuta cursurile de masterat in Administrarea afacerilor, in cadrul acestor programe de finantare?
- si orice alte informatii ne vor ajuta