avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Activitate Andreea Tudor

Activitate Andreea Tudor

Buna ziua,
Am un client care detine un PFA si are o situatie cu un client persoana fizica: i-a achitat un avans prin banca, iar livrarea produselor o doreste prin posta cu plata ramburs, dar pe alta persoana si la alta adresa decat cea care a achitat avansul.

Cum s-ar putea proceda in acest caz cu facturarea? se poate face factura de avans fara a o storna ulterior, iar factura finala cu diferenta sa fie pe o persoana diferita fata de cea care a achitat avansul?
in fata notarului va prezentati doar dvs., cel care da procura, costurile sunt in jur de 100-150 lei
Răspuns la discuția intrebare
Curtea de Justitie a Uniunii Europene, prin decizia din 7 aprilie 2011, in cazul Tatu vs. Statul Roman, a decis că “taxa de primă înmatriculare încalcă legislaţia Uniunii Europene”.
Răspuns la discuția Localitate desfasurare proces
la judecatoria din raza de domiciliu a paratului
O persoana fizica daca intr-un an de zile vinde mai multe imobile este considerata o activitate comerciala si datoreaza TVA incepand cu al doilea imobil.
Persoanele fizice care au dobandit bunuri imobile ca urmare a unor mosteniri sau ca urmare a masurilor reparatorii prevazute de legile privind reconstituirea dreptului de proprietate nu vor fi tratate ca actionand in calitate de persoane impozabile in cazul livrarii ulterioare a acestora, si in consecinta nu vor trebui sa se inregistereze in scop de TVA indiferent de valoarea bunurilor vandute.
Persoana fizica vanzatoare poate deveni si persoana impozabila in sensul TVA si, implicit, obligata la plata TVA, atunci cand imobilul vandut nu
este o locuinta proprietate personala.
Situatiile in care persoanele fizice pot intra sub incidenta TVA pentru vanzarile de bunuri imobile sunt explicitate la pct. 3 alin. 1-6 din Normele metodologice date in
aplicarea art. 127 alin. 2 indice 1 din Codul fiscal.


Răspuns la discuția Renuntarea la partile sociale
trebuie intocmit un contract de cesiune de parti sociale si o hotarare AGA care pot fi trimise prin email catre dvs. si retrimise, semnate in original asa cum am precizat mai sus, printr-o firma de curierat inapoi in Romania.
Răspuns la discuția Renuntarea la partile sociale
sotia dvs va trebui sa isi cesioneze partile sociale ori catre cei doi asociati din firma ori catre alta persoana din afara.
nu este nevoie sa vina in tara pentru a semna contractul de cesiune si hotararea aga, acestea pot fi intocmite, semnate de dansa si transmise in original in tara chiar prin intermediul unei firme de curierat, ori sotia poate da o procura tatalui sau oricarei persoane pentru a semna actele necesare modificarilor ce vor avea loc in societate.
actiunea de divort se depune la instanta de la ultimul domiciliu comun al sotilor.
sigur ca aveti sanse sa vi se incredinteze minorii, insa conteaza foarte mult probele administrate in dosar, respectiv ancheta sociala, martorii precum si declaratiile minorilor date in urma audierii acestora in camera de consiliu de catre judecatorul cauzei.
daca faceti dovada ca aveti resedinta in strainatate puteti da procura chiar unui avocat care va poate reprezenta in proces si astfel nu veti fi nevoita sa va prezentati la fiecare termen de judecata.
Răspuns la discuția partaj
In cazul impartirii bunurilor comune ale sotilor cerute pe cale principala, in timpul casatoriei sau dupa desfacerea casatoriei, competenta se stabileste potrivit regulilor comune:
cand bunurile a caror impartire se cere sunt toate mobile, este competenta instanta de la domiciliul paratului (art. 5 C. proc. civ.)
atunci cand exista si bunuri imobile in masa partajabila, este competenta instanta in a carei raza se afla imobilul (art. 13 C. proc. civ.)
cand fiecare din parti sesizeaza o alta instanta, ambele fiind competente si daca exista identitate de parti, de obiect si de cauza, instanta cea din urma investita trimite cauza instantei mai intai sesizate (daca sunt de acelasi grad) sau instantei de grad mai inalt (daca sunt de grade diferite) (art. 163 C. proc. civ.)
Se invoca exceptia de necompetenta teritoriala nu intervine stramutarea cauzei.
Răspuns la discuția proces privind o contestatie
pana la prima zi de infatisare va puteti preciza actiunea in sensul ca datorita unei erori de redactare ati mentionat numele paratului in mod gresit.