Ce se poate depune? RECURS sau CONTESTATIE IN ANULARE, avand in vedere un proces civil de instituire curatelă specială, Stadiul procesual fiind Apel, iar decizia este DEFINITIVA
Este normal oare faptul ca instanta de judecata ma pune sa platesc cheltuielile de judecata pentru avocatul din oficiu? si contravaloarea cererilor de ajutor public judiciar acordat pentru cererile de RECUZARE? eu consider un ABUZ, dar CORUPTIA din JUSTITIE se razbuna cum poate......
Respinge apelul, ca nefondat. Cheltuielile judiciare în sumă de 1.080 lei reprezentând onorariul pentru dl. av....., apărător din oficiu pentru intimata C.F conform delegaţiei nr.4367/10.01.2015, vor fi avansate din fondul Ministerului Justiţiei, şi în consecinţă, obligă apelanţii-petenţi F V şi S D să plătească către bugetul de stat suma de 1.080 lei – cu titlu de cheltuieli de judecată (în apel), respectiv onorariu apărător din oficiu avansat din fondul Ministerului de Justiţie. Obligă apelantul să plătească către bugetul de stat, în baza art.18 din OUG nr.51/2008, suma de 200 lei – cu titlu de cheltuieli de judecată, respectiv taxă judiciară de timbru (aferentă cererii de recuzare) de care a fost scutit prin Încheierea de şedinţă din data de 04.02.2025 pronunţată de Tribunal. Definitivă. Pronunţarea se va face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 12.02.2025.
Sunt PARTE VATAMATA intr-un dosar penal de "violenta in familie" iar INCULPAT este unchiul meu, recent dosarul a fost trimis in judecata si doream sa stiu daca pot cere instantei de judecata INTERNAREA MEDICALA A INCULPATULUI pentru efectuarea unei EXPERTIZIE PSIHIATRICE avand in vedere COMPORTAMENTUL acestuia AGRESIV si SUSPICIUNILE unor maladii PSIHICE ale unchiului meu
Multumesc!
In legatura cu un proces contraventional am o decizie partial favorabila in FOND (instanta ADMITE in parte plangerea) prin care s-a comutat amenda in AVERTISMENT dar mi se spune ca avand in vedere DECIZIA nr. 5/2021, a ICCJ, nu se mai poate pronunta astfel ca:
Referitor la cererea subsidiară a petentei de anulare a sancţiunii complementare a
suspendării, instanţa aduce la cunoştinţă petentului Deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie
nr. 5/2021, în care s-a stabilit că instanţa de judecată, învestită cu soluţionarea plângerii
contravenţionale formulate împotriva unui proces-verbal de contravenţie, prin care s-a aplicat
sancţiunea complementară a suspendării temporare a exercitării dreptului de a conduce un
autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai, nu are posibilitatea să examineze
proporţionalitatea acestei sancţiuni complementare. Astfel, instanţa nu mai are posibilitatea de
a mai aprecia asupra proporţionalităţii aplicării unei astfel de sancţiuni complementare, aceasta
fiind aplicată în mod legal de către agentul constatator.
totusi ce pot sa cer in APEL pentru ca NU este normal sa raman 90 de zile fara permis in conditiile in care amenda principala a fost schimbata in AVERTISMENT?
Banuiesc ca trebuie sa cer ANULAREA PV-ului in APEL
Multumesc!
In legatura cu un proces civil plangere contraventionala, am oare dreptul sa cer in APEL proba cu interogatoriul INTIMATULUI DGPMB si cu interogatoriul INTERVENIENTULUI FORTAT din dosarul civil???
Multumesc!
In urma unui CONFLICT cu un vecin (vecin care este ruda cu o persoana cu o functie foarte inalta in STATUL ROMAN si anume secretar de stat in M.A.I) am formulat mai multe PETITII in ultima perioada, iar la ultima petitie am fost contactat telefonic de un agent de politie care mi-a transmis ca o sa faca verificari si ca o sa revina cu un telefon pentru a ma deplasa eu la sectia de politie, ulterior la o saptamana am primit un aviz la posta cu confirmare de primire, am fost am ridicat plicul in care SURPRIZA...se afla o AMENDA de 500 de lei pentru motivul ca nu m-am prezentat la sectia de politie, in urma discutiei TELEFONICE si presupusei invitatii tot TELEFONICE a acestui agent de POLITIE, intrebarea mea este URMATOAREA:
NU TREBUIA SA EXISTE O INVITATIE SCRISA/OFICIALA PENTRU A MA PREZENTA, EU CONSIDER TOTAL ABUZIVA ACEASTA AMENDA, AVAND IN VEDERE PERSOANA RECLAMATA
Multumesc!
In legatura cu un Proces Verbal de Contraventie, exista oare MOTIV DE NETEMEINICIE/NELEGALITATE, prin care pot formula PLANGERE CONTRAVENTIONALA la INSTANTA COMPETENTA, avand in vedere ca PV- ul intocmit la SEDIUL SECTIEI DE POLITIE:
nu a fost semnat de niciun MARTOR ASISTENT deoarece scrie in pv citez "SANCTIUNEA CONTRAVENTIONALA A FOST INTOCMITA LA SEDIUL SECTIEI DE POLITIE"
Multumesc!
In legatura cu producerea unui accident cu pagube prin neacordarea de prioritate la virajul la stanga, la biroul de accidente usoare a fost aplicata o amenda in cuantum de 2200 lei si retinerea permisului pe 4 luni, ma intereseaza daca acest cuantum de 2200 lei este cel maxim care se putea acorda,, ca cel minim stiu ca este in jur de 780 de lei
Multumesc!!!
Am un dosar pe CIVIL in care la dosar apare interogatoriul paratului luat la solicitarea mea, cu intrebarile transmise de mine dar apare la rubrica de raspunsuri un scris olograf pe care nu il recunosc, doresc sa stiu cine are obligatia sa completeze olograf formularul cu interogatoriul luat paratului intr-un proces civil , judecatorul sau grefierul?
- editare majuscule în exces -