avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Activitate cameliaborangic

Activitate cameliaborangic

De ce sa deschid puncte de lucru? Eu prestez servicii de paza pentru beneficiari din diferite localitati. Salariatii au domiciliile in localitatile respective, doar ca pe contractele lor de munca, la locul muncii este trecut ,,activitatea se desfasoara la beneficiarii serviciului de paza .......... din localitatea ......
Nu punem salariatii din Bucuresti, sa desfasoare activitate in Timisoara. REVISAL-ul este facut la sediul societatii - Bucuresti -
Vrem sa stim daca am omis ceva.
Buna ziua,
Am urmatoarea situatie: o firma de paza, are sediul in Bucuresti, contractele de munca se fac pe Bucuresti, dar beneficiarii serviciilor de paza sunt din toata tara. Salariatii sunt angajati din judetele respective (de exemplu, beneficiar din Timisoara, angajatul are domiciliul in Timisoara, dar contractul de munca se incheie la Bucuresti). Daca salariatii isi au domiciliul in localitatea respectiva dar contractele sunt pe Bucuresti, trebuie sa facem vreun document in acest sens?
Va multumesc
Discuție Cheltuieli
Buna ziua,
Va rog daca se poate sa ma ajutati in legatura cu urmatoarea situatie:
la o societate care are activitate principala fabricarea detergentilor, datorita lipsei resurselor financiare s-a renuntat la serviciul de paza, acesta fiind asigurat doar de cainii de rasa pe care firma ii are si de administratorul care ramane peste noapte in locatie. S-ar putea deconta cheltuielile pentru hrana si medicamentatia cainilor.
Mentionez ca exista un plan de protectie si paza facut si inaintat politiei locale din zona.
Va multumesc
Multumesc pentru raspuns.
Deci ce am inteles eu, este faptul ca in momentul in care seful meu va implinii varsta de 64 ani si 4 luni (adica in 06.10.2012), ii voi inceta contractul de munca si voi depune cererea de pensionare (eu in calitate de mandatar) in numele dansului impreuna cu intreg dosarul de documente..
Buna ziua,
Seful meu a implinit in 06.06.2012 varsta de 64 de ani. Din cate stiu eu, varsta standard de pensionare pentru barbati in anul 2012 este de 64 ani si 4 luni, pentru persoanele nascute in perioada mai-iulie.
Eu cum procedez acum, caci dl director doreste sa ma mandateze pentru intocmirea si depunerea dosarului de pensionare la casa de pensii. Cand implineste 64 ani si 4 luni merg sa-i depun dosarul? Contractul de munca il incetez tot atunci, cf. art. 56 (1) c) din Codul Muncii?
Multumesc
Buna ziua,
Am o salariata angajata cu CIM norma intreaga. Din ianuarie 2012 CIM s-a suspendat la cerere pentru concediu crestere copil pana la 2 ani. Salariata este administrator-asociat intr-o alta firma unde indeplineste si functia de director general, fiind incadrata cu CIM partial de 2 ore/zi. Poate aceasta salariata sa semneze acte pentru cealalta firma pe perioada suspendarii CIM, ca urmare a statutului de asociat-administrator. Exista acte semnate de ea in calitate de director general.
Multumesc
Buna ziua,
In cazul in care am salariati care efectueaza si munca de noapte, trebuie sa le acord spor de 25% permanent la salariul de baza si sa le platesc fiecare ora de noapte cu un adaos de 25% (valoare salariu/ora + 25% = valoare ora de noapte)?
In cadrul societatii noastre s-a hotarat ca orele de noapte sa fie remunerate cu un plus de 25% (pentru fiecare ora de noapte) si se acorda spor permanent de 5% la salariu de baza pentru zilele de weekend, cu acordarea a 2 zile libere consecutive.
Răspuns la discuția Negociere CCM Unitate
Multumesc
Buna ziua,
La sfarsitul lunii decembrie 2011, am trimis salariatilor o convocare pentru negocierea CCM Unitate pe anul 2012, totodata solicitandu-le alegerea unui reprezentant al salariatilor (nu exista sindicat, iar societatea are 22 salariati), avand in vedere ca din partea societatii era desemnat doar administratorul.

Pe 05.01.2012 a avut loc adunarea generala a salariatilor. Acestia au ales o persoana care sa participe din partea salariatilor la negociere.
In data de 09.01.2012, trebuia sa inceapa negocierile, dar reprezentantul salariatilor nu s-a prezentat.
S-a intocmit un proces verbal al sedintei, prin care s-a aratat ca datorita lipsei rerezentantului salariatilor negocierea nu a mai avut loc.
Ce ar trebui sa facem in continuare?
Va trebui repetata aceasta procedura: convocare, desemnare reprezentant si sedinta de negociere?
La ce interval de timp ar trebui reluata aceasta procedura?
Va multumesc
Buna ziua,
la o societate cu secificul activitatii - productie - sunt angajati 3 paznici, care intra in serviciu cate unul pe/zi, dupa cum urmeaza:
1. luni de la ora 16.00 pana marti la ora 08.00
2. marti de la ora 16.00 pana miercuri la ora 08.00
3. miercuri de la ora 16.00 pana joi la ora 08.00
1. joi de la ora 16.00 pana vineri la ora 08.00
2. vineri de la ora 16.00 pana sambata la ora 08.00
3. sambata de la ora 16.00 pana duminica la ora 08.00
Practic ei lucreaza cate 16 ore urmate de 56 ore libere.
As vrea sa stiu daca este corect programul si in conformitate cu prevederile legale.
Daca pe contractul de munca le pot mentiona program de lucru inegal si sa detaliez programul.
Am luat legatura si cu politia locala pentru a-i instiinta ca la firma se efectueaza serviciu de paza, iar acestia au spus ca din punctul lor de vedere este ok, daca respectam prevederile legale. Administratorul firmei este destul de greu de convins ca trebuie urmate anumite reguli prevazute de lege si as vrea sa stiu daca se poate, cum sa procedez cat mai corect si mai ales legal. Stiu ca trebuie anuntat ITM-ul pentru munca de noapte, ca salariatii trebuie sa faca control medical periodic (aviz medicina muncii) ca trebuie platite orele de noapte cu spor de 25%, ca orele lucrate sambata si duminica se platesc cu un spor la salariu. Nu doresc sa stiu decat daca este corect sa munceasca 16 ore si sa aiba liber 56 ore (salariatii asa vor, iar conducerii i-ar conveni).
Va multumesc