Buna ziua,
Mi-am pierdut pasaportul strain, acesta fiind act de identitate intr-o serie de documente romanesti. Pasaportul pierdut era mentionat ca act de identitate, eu neavand CNP. Ce posibilitati am sa folosesc noul meu pasaport, pentru identificare, fara inlocuirea tuturor documentelor romanesti?
Pot sa dau o declaratie notariala pe proprie raspundere, care sa specifice ca mi s-a inlocuit pasaportul strain pierdut cu unul nou?
Va multumesc!
Buna ziua,
Stie cineva sa-mi spuna cum poate obtine un mostenitor titlurile de plata emise de ANRP? In momentul de fata avem doar o copie dupa deciziile de compensare, respectiv de validare partiala emise de ANRP pe numele titularilor, iar dupa stiinta noastra nu au fost emise titluri de plata.
Multumesc
Buna ziua,
Doresc sa fac o imputernicire notariala la Ambasada Romaniei. Pe pagina unde trebuie incarcate documentele ma intreaba cate exemplare doresc.
Intrebarea mea este:
Se poate face o copie legalizata in tara, in caz de nevoie, dupa acea imputernicire? Are aceeasi valoare juridica cu originalul, sau trebuie sa solicit din start mai multe exemplare?
Va multumesc!
Buna ziua,
Doresc sa fac o imputernicire in vederea unei succesiuni la un notar public sau avocat roman din Canada. Imputernicirea va fi redactata in limba romana, la fel si declaratia notarului / avocatului de pe verso-ul documentului. Va fi ea recunoscuta de notarul public din Romania?
Canada a semnat Conventia de la Haga.
Va multumesc!
Buna ziua,
O persoana nascuta in Romania, avand certificat de nastere romanesc ( singurul act romanesc ), in prezent cetatean Canadian, casatorita si avand domiciliul in Canada, trebuie sa participe, personal sau prin imputernicit, la dezbaterea unei succesiuni in calitate de mostenitor.
Intrebarea mea este:
Certificatul de casatorie emis de autoritatile canadiene este necesar la notarul public din Romania care dezbate succesiunea? Certificatul trebuie autentificat, legalizat, supralegalizat in Canada, sau prezentarea in original este suficienta?
Va multumesc!
Sunt si eu in aceeasi situatie; cum ati obtinut un duplicat, sau v-a fost acceptata o copie legalizata? Multumesc
Multumesc inca odata. Scuzati-mi insistenta, dar mama a fost parte in proces si eu vreau sa dezbat succesiunea; pot sa introduc datele ei, nr. de dosar, ultima adresa, si e-mail-ul meu pentru primirea documentelor, iar pentru plata online sa plateasca cineva din tara?
Multumesc pentru raspunsul D-voastra promt. Am doar numarul dosarului, nu si numarul sentintei. Am verificat pe site-ul Curtii de Apel si o sa incerc sa introduc datele mamei, de contact, sa vad daca pot obtine ceva.
Buna seara tuturor!
Intreb din nou pentru o cunostinta:
Doresc sa dezbat succesiunea la notar si trebuie sa depun, ca parte a masei succesorale, o hotarare judecatoreasca cu mentiunea "definitiva" de la Curtea de Apel Bucuresti. Problema e ca nu am acel document.
Tot ce stiu acum este un numar de dosar si numele avocatului.
Intrebarea mea este:
Cum pot obtine un duplicat? Cine il elibereaza? Se poate si online?
Trebuie sa ma deplasez personal la Curtea de Apel Bucuresti?
Avocatul care a castigat procesul, sau notarul care va dezbate succesiunea ma pot ajuta?
Mentionez ca domiciliez in strainatate.
Va multumesc!
Buna ziua,
In cazul unei succesiuni dezbatute la notar, copiii defunctului, singurii mostenitori, in prezent cu domiciliul in strainatate, pot imputernici una si aceeasi persoana, domiciliata in tara, ca sa ii reprezinte in cadrul succesiunii?
Si daca da, poate imputernicitul sa vanda masina defunctului, sau sa transfere bani din contul defunctului daca aceste bunuri au facut obiectul masei succesorale?
Multumesc,
Cu respect,