avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1343 soluții astăzi
Forum Activitate Akyy

Activitate Akyy

Am fost incadrat in grad 3 de invaliditate, cati bani o sa primesc? Multumesc
Am avut pensie invaliditate grad 2 si acum dupa ce am avut revizuire am grad 3, mă interesa daca o sa am tot 1 281 lei

Carp Mircea a scris:

Fara sa aveti un mic stagiu de cotizare nu puteti beneficia de pensie de invaliditate.
Pentru deschiderea drepturilor la pensie de invaliditate nu se poate cumpara vechime in munca.

Pt pensie invaliditate grad 3 care este suma de bani ,nu am cotizat niciodata ,am o boala incurabilă, multumesc
Va rog sa mi spuneti ce suma de bani se primeste pentru invaliditate grad 3, mentionez ca nu am cotizat in campul muncii, nu am decat 1 an de armata. Multumesc
Ma interesa cati roni este daca il incadreaza la gradul doi, pt indemnizatia de handicap,

CHKa a scris:

Nu exista pensie de handicap , ci indemnizatie de handicap . Pensia de invaliditate este platita de Casa de Pensii daca , Comisia de expertizare a capacitatii de munca ( de pe langa aceasta Casa ) a constatat ca si-a pierdut aceasta capacitate . Pentru incadrare in grad de handicap , trebuie sa va adresati Comisiei de handicap de pe langa DGASPC ( care e o cu totul alta comisie ) si , daca are o dizabilitate , il va incadra . Cuantumul indemnizatiei de handicap este in functie de gradul de handicap obtinut ( usor , mediu , accentuat , grav ) .

Fratele meu are de 15 ani pensie de invaliditate stiu ca are drept si de pensie de handicap ,cati ron este aceasta ? Multumesc
Sotul meu a decedat la varsta de 65 ani avand calitatea de pensionar, am dreotul la pensie de urmas,, si eu sunt pensionara
Vreau sa vand o casa la țară, ce fac ,schița sau cadastru, am inteles de la un notar ca se poate vinde si cu schită? MULTUMESC
Inseamna ca cu cei 11 ani cotizati nu o sa pot nici la implinirea varstei de pensionare?
Pot lua indemnizatie sociala cu 11 ani cotizati?