avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Activitate Iconarul

Activitate Iconarul

Bunâ ziua.
Dacă un autoturism are destinație de mijloc de productie-transportă marfă pentru firmâ, pe acesta se poate pune sechestru pentru un debit de către ANAF sau Direcția de taxe și impozite?Multumesc.
Bună ziua. Am o întrbare pentru cunăscătorii de legislație financiară.
Dacă am o datorie de 45.000 lei (impozite și amenzi) la Direcția de taxe și impozite și fac un angajament de plată cu aceștia, se poate sista penalitățile?
Vă mulțumesc !
Dacă un pensionar obține venituri din alte activitați,nedeclarate,și este reclamat la casa de pensii(și există dovezi) ce repercusiuni legale poate suporta.
Vă mulțumesc.
Bună ziua.
Dacă,de pe un cont fals de fb. comunic cu o persoană cunoscută ,fară amenințări sau calomi fără alte neadevăruri sau scopuri ascunse(doar identitatea mea) reprezintă o încalcare a legii ?Care anume ?
Mulțumesc.
Bună ziua.
Dacă în ultimii 4 ani nu am depus declarația de venit,pot să o depun având în cuprins acești ultimi 4 ani ? Sau care este procedura pentru a declara veniturile din ultimi 4 ani,pentru a fi impozitate ?
Vă mulțumesc.
Bună ziua.
O întrebare delicată :
Dacă despre o persoană se știe că conduce autoturismul sub influența băuturilor alcoolice (probabil că există martori,dar nimeni nu a mirosit sau gustat paharul sau sticla să vadă ce conține) dar nu a fost prins de poliția rutieră și implicit nu a fost verificat cu echilotestul...la o sesizare ,care sunt consecințele legale ?
Banii pe care îi pretinde persoana nu are legatură cu ...o lucrare.

POPA GHEORGHE a scris:

Care este motivul pentru care refuza, sa va dea sculele, numai in schimbul unei sume de bani? Banuiesc ca i-ati facut o lucrare si nu este multumit de ceea ce a iesit.

Bună ziua. Am o întrebare.
Am niște materiale și scule la domiciliul unei persoane. Acestea sunt proprietatea mea. Acesta refuza sa mi-e de-a pretinzând o sumă de bani. Eu pot face dovada că sunt proprietatea mea. El nu are dovada pe suma de bani pretinsă. Ce pot sa fac să-mi dobândesc bunurile?Specific că sunt persoana autorizata în exercitarea meseriei iar acestea fac obiectul muncii mele.
Vă mulțumesc.
Vă mulțumesc.

POPA GHEORGHE a scris:

Completati declaratia de venit si trimiteti-o la ANAF. Posibil sa primiti o amenda contraventionala si pentru sumele datorate, sa se adauge penalizari si dobanzi. Necunoasterea legii de catre contribuabil, nu este un motiv pentru ANAF.

Bunâ seara.
În cazul în care un meseriaș a realizat venituri și în necunoștința de cauzâ nu l-ea contabilizat și declarat,poate să le declaare și să plătească impozitul calculat retroactiv ? În acest caz intră sub incidența legii ? Și care sunt consecințele ?
Vâ mulțumesc.