avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Activitate Iconarul

Activitate Iconarul

Vă mulțumesc.

POPA GHEORGHE a scris:

Completati declaratia de venit si trimiteti-o la ANAF. Posibil sa primiti o amenda contraventionala si pentru sumele datorate, sa se adauge penalizari si dobanzi. Necunoasterea legii de catre contribuabil, nu este un motiv pentru ANAF.

Bunâ seara.
În cazul în care un meseriaș a realizat venituri și în necunoștința de cauzâ nu l-ea contabilizat și declarat,poate să le declaare și să plătească impozitul calculat retroactiv ? În acest caz intră sub incidența legii ? Și care sunt consecințele ?
Vâ mulțumesc.
Bună seara. Nu reușesc să primesc un răspuns clar la o întrebare.
Întrebare :Dacă fac o sesizare la o instituție medicală,la poliție,parchet,primărie e.t.c. conținând datele mele personale,și la dorința mea să nu-mi fie divulgată identitatea,de teama unui conflict,aceștia ,prin lege sunt obligați să-mi respecte dorința .Multumesc
Bună ziua. Am 2 întrebări.
1.Dacă am lucrat la o unitate de prestări servicii in cadrul unei primării(în anii '80) și nu mai existâ acea unitate și nici arhiva . Cum pot face dovada că am făcut serviciul acolo. Se poate o hotarâre în constatare ,în instanța de judecată ,cu martori ?
2. După vârsta de 65 ani mai pot continua serviciul 4 ani pentru a-mi complecta anii de vechime,minimi.?
Vă mulțumesc.
.
Bună ziua...vă mulțumesc pentru răspuns. Dar,că să fiu mai concret ...vreau să fac o sesizare la o secție de pshiatrie ,binențeles,cu datele mele personale,dar doresc sa nu-mi fie dezvăluită identitatea persoanei la care mă ...refer. Este legal că,medicul să-mi păstreze anonimatul?
O sesizare la o instituție de stat...poate fi protejatâ de ...anonimat ?
Bună dimineața.
Sunt în litigiu cu o persoană,penal și civil. Am certitudinea,din spusele acesteia și a unor martori,că aceasta nu este în deplina facultăților mintale. Cum pot solicita expertiza psihiatrica a acesteia,pentru că acest element să lămurească litigiul ? Vă mulțumesc.
Dacă sunt reclamat întrun dosar penal și au fost audiați 2 martori. Eu nu am fost chemat la audieri.Întrebare:Am dreptul să solicit ,să văd conținutul dosarului ?

Cornel Vasile a scris:

Da, un magistrat poate fi acționat în judecată într-un proces.

Mulțumesc.
Bună dimineața. Am o întrebare,și care demonstrează capacitatea profesională a celui care răspunde(eu sunt profan în domeniu).Întrebare:
Un magistrat (fost cumnat)poate fi acționat în judecată în proces civil ? Mulțumesc !