avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Activitate Robert Mărginean

Activitate Robert Mărginean

Răspuns la discuția Datorie Telekom din 2011
Bună ziua!

Așa cum am arătat în primul răspuns, pentru a putea fi executat silit este nevoie ca înainte să fiți acționat în instanță.
Somația ați primit-o, probabil, de la recuperatorul de creanțe/"administratorul de active" care a cumpărat creanța.

Întâmpinarea se depune la momentul la care veți fi chemat în judecată și nu ca răspuns la somație. Judecătorul nu va putea ține cont de prescripție dacă nu o invocați prin întâmpinare.

Răspuns la discuția Datorie Telekom din 2011
Bună ziua,

Termenul general de prescripție este de 3 ani. Acest termen de prescripție se aplică inclusiv pentru creanța rezultând dintr-un contract de servicii de telefonie.
Nu veți putea fi executat silit fără a se cere în instanță obligarea dumneavoastră la plata creanței de 3.750 lei.

Termenul de prescripție este supus întreruperilor (începe să curgă un alt termen de prescripție) și suspendărilor (continuă să curgă același termen de prescripție) în anumite situații pe care le puteți regăsi în Codul Civil.

Cea mai importantă cauză de întrerupere a termenului de prescripție este efectuarea unei plăți voluntare. Cu toate acestea, pentru ca un termen de prescripție să fie întrerupt sau suspendat, el trebuie să fie în curs (adică să nu se fi împlinit deja).

Prescripția o veți putea invoca prin întâmpinare (atenție, să nu pierdeți termenul de întâmpinare - care de regulă este de 25 de zile de la primirea comunicării - pentru că nu se va mai putea invoca după aceea).

Vă recomand ca în situația în care veți fi acționat în instanță să apelați la serviciile unui avocat în vederea redactării întâmpinării și reprezentării dumneavoastră în instanță.

Numai bine!
Răspuns la discuția Dosar penal
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

OUG 1/2024 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice a fost publicată în Monitorul Oficial al României nr. 48/18.01.2024.
Puteți face o cerere de urgentare a soluționării dosarului - adresată fie Poliției, fie Parchetului competent.

Numai bine!
Așa cum am spus mai sus, nu. Nu se poate contesta hotărârea pe motiv că sunteți nemulțumit de soluție.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!
Fiind vorba despre un dosar penal, acesta este guvernat de regulile de procedură penală.
Intervenția în proces este reglementată de codul de procedură civilă (intervenție voluntară - principală/accesorie sau intervenție forțată). Intervenția este străină de procedura penală, la fel și taxa judiciară de timbru.

În funcție de "interesul" dumneavoastră, veți putea fi considerată persoană vătămată, care este definită de art. 79 C.pr.pen. ca fiind persoana care a suferit o vătămare fizică, materială sau morală prin fapta penală, însă dat fiind că este cel mai probabil vorba despre o infracțiune de fals, chestiunea este mai nuanțată întrucât această infracțiune nu are un subiect pasiv determinat (cum este, spre exemplu, infracțiunea de furt sau de lovire).

Vă recomand să apelați la un avocat care să analizeze punctual situația dumneavoastră și să vă sfătuiască în ceea ce privește posibilitățile dumneavoastră legale.

Numai bine!
Răspuns la discuția Alcool la volan ciocolata ROM
Bună ziua.
Întrucât încadrarea juridică depinde de concentrația de alcool din sânge, da - este necesară testarea. Cu toate acestea, obligatorie este doar în situația în care valoarea în fiolă ar fi arătat peste 0.4/%%. În situații de sub o,4/%%, aveți posibilitatea să cereți să fiți testat.
În această situație, considerați-vă norocos. Dacă agenții ar fi acționat exclusiv pe baza probei din aerul expirat, ați fi rămas fără permis de conducere pentru 3 luni.
Nu, nu există niciun prag. tot ce este peste 0 (adică și 0.000000001) este contravenție. Tot ce este peste 0.8 este infracțiune.


Numai bine!
Bună ziua,
Întrebarea dumneavoastră este neclară. Ce doriți să spuneți prin "nerespectare a obligațiilor"?
Una dintre părți nu își execută obligațiile impuse de către instanță prin hotărârea definitivă? În acest caz, nu aveți de ce să redeschideți procesul, ci vă veți adresa unui executor judecătoresc în vederea punerii în executare a hotărârii.

Numai bine!
Bună ziua,

De cele mai multe ori, codul fiscal este suficient (întrucât majoritatea societăților lucrează cu softuri de facturare care preiau în mod automat celelalte date).
Dacă nu este suficient codul fiscal, va fi suplimentar de: numărul de înregistrare la registrul comerțului ("J") și adresa sediului social.

Numai bine!
Răspuns la discuția Alcool la volan ciocolata ROM
Bună ziua,

Producătorul ciocolatei ROM arată în mod clar că produsul are un conținut maxim de alcool de 1,6%.
În această situație, dacă etilotestul arată 0,13/%%, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, procedura prevede conducerea persoanei în cauză la o unitate spitalicească în vederea recoltării și analizării probelor biologice (sânge).
Este posibil ca dacă cei 0,13/%% provin din consumarea unei ciocolate ROM, rezultatul probelor de sânge să fie 0.

Conducerea sub influența băuturilor alcoolice se constituie contravenție dacă valoarea alcoolemiei este sub 0,8g/l alcool pur în sânge, respectiv infracțiune dacă valoarea alcoolemiei este peste 0,8g/l alcool pur în sânge.

Astfel, și pentru simpla încadrare juridică, este nevoie de prelevarea probei de sânge.

Întrucât întrebarea viza oportunitatea sau posibilitatea acționării agenților în instanță pentru neglijență sau abuz în serviciu, răspunsul este nu. Nu aveți niciun temei pentru o astfel de sesizare.

Numai bine!
Bună ziua,
Bănuiesc că imobilul este dobândit în timpul căsătoriei, în devălmășie (nu pe cote-părți). În această situație, este nevoie ca înainte de executarea silită a imobilului, creditorul să ceară partajul (în care se va stabili și cota-parte ce vă revine dumneavoastră).
Textul legal care impune această procedură este 818 alin. (1) C.pr.civ. - cu mențiunea că în discuție este vorba despre un creditor personal al dumneavoastră și nu un creditor comun cu celălalt coproprietar.

Numai bine!