avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Activitate corina stancu

Activitate corina stancu

Răspuns la discuția facultatea ca vechime
confirm corectitudinea informatiei; in adeverinta obtinuta pentru cursurile urmate la zi se specifica intreaga perioada a studiilor.
Răspuns la discuția facultatea ca vechime
Se considera vechime in munca numai cursurile la zi ale unei facultati terminate.
in urma succesiunii dupa ambii parinti, am mostenit impreuna cu sora mea un apartament. ce pot face pentru ca sora mea refuza vinzarea, unul dintre copiii mei dorind sa cumpere apartamentul.
curatela se poate obtine de la Autoritatea tutelara, numai dupa ce Comisia de expertiza medicala a decis ca este vorba despre un handicap grav. atit calitatea de tutore, cit si cea de curator se obtin greu, nervi tociti si timp...timp
Răspuns la discuția succesiune
multumesc pentru sfat,

din pacate sint si alte amanunte importante, - ca orice amanunt, de altfel - care fac dificila aceasta cale de urmat, pe care mi-ai recomandat-o. Mama este incadrata cu grad de handicap grav - Alzheimer si eu am devenit curatorul ei, pentru a putea ridica pensia si ajutorul social; nemaiavind discernamint, ar trebui sa aiba un tutore, care se obtine pe cale judecatoreasca. Am depus la notar o declaratie de acceptare a succesiunii dupa tata si, deocamdata nu intentionez sa deschid succesiune.
Răspuns la discuția tutore
va multumesc pentru raspuns si pentru promptitudine. am recurs la o alta posibilitate: cu o cerere la primarie, am devenit curator al mamei mele, putind astfel sa ridic pensia.
Discuție tutore
mama este incadrata cu gradul de handicap grav - Alzheimer. pentru a-i putea ridica pensia pentru limita de virsta, trebuie sa-i devin tutore. ce drepturi si ce obligatii voi avea, in calitate de tutore al mamei.
Discuție succesiune
tata a murit, mama traieste si noi sintem 2 copii. daca exista un testament facut intre cei 2 soti (prin care isi lasa unul altuia bunurile dupa moarte), este cazul sa deschidem acum succesiune dupa tata?
ce inseamna "acceptare tacita" in cazul unui drept la succesiune? ce consecinte poate avea?
traducator autorizat de Ministerul Justitiei efectuez traduceri in/din italiana.
experienta, seriozitate, punctualitate.
contact tel: 0722191751
e-mail: corina_stancu50@yahoo.it