avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Activitate Yoyoionut27@gmail.com

Activitate Yoyoionut27@gmail.com

Bună ziua,aș vrea sa stiu daca exista posibilitatea legală,să trec tutore pt.copil de 7 ani,pe bunica lui.Parinti nu au fost casatoriti,dar copilul poarta numele tatalui,ei sunt separați definitiv de 5 ani.Oricum tatal este in strainatate,si nu a manifestat un interes real in educatie,grijă sau cunoastere fata de copil.
Buna ziua,am facut o cerere de recalculare a dobinzii la un ifn .Mi-au trimis un act,,declaratie pe proprie raspundere,cu date personale,(angajator,venit alte datorii,etc)iar la final este specificat,că pt.un imprumut este necesara declaratie reală corecta,etc.Ce nu înteleg,eu,este că aparte de faptul ca datele mele sunt detinute de cei in cauză,din momentul in care am incheiat contractul,eu nici gind să fac imprumut,eu doresc diminuarea dobinzii,in baza legii.Contractul se incheie in martie 2025,iar recalcularea dobinzii mi-ar permite cel putin 2luni mai putin de plată.Nu inteleg ce legatură au alte imprumuturi sau situatie finanaciară,din moment ce legea imi permite,in cazul lor,să beneficiez de reducere.Va rog să ma ajutați.
Buna ziua,am un contract cu un ifn,am trimis o cerere prin care solicit plafonarea dobinzii,contractul se incheie in martie2025.Dupa socotelile mele suma din recalculare,mi-ar permite inchiderea contractului mult,m.ai repede.Problema este,că nu inteleg raspunsul lor,nu stiu daca e legal și logic.Ei mi-au spus ca pt.revizuirea contractului,să trimit adeverintă de salar,extras de.cont,declaratie pe proprie raspundere.Datele mele sunt la ei,decind este incheiat contractul.Doar nu fac un imprumut,ca să trebuiască sa arat cit cistig sau dacă am alte datorii.Sunt in formații ,irelevante pt.această situație. Ei doar trebuie să recalculeze .Acest drept îl dă legea,intîrziere am avut cel mult15 zile.Cum să procedez?!
Buna ziua,poate ma poate ajuta cu o informatie.Am facut un imprumut la ifn de 1500 lei pt.6 luni.după trei luni in care am restituit 1800 lei,nu am mai putut plati,pt.ca sunt supraindatorată.Ideea e că acest ifn imi cere acum 4000 lei pt.a nu cere proprire pe salar. Tînind cont de legea dată in legatură cu dobînzile,am vreo sansă să platesc doar o sumă care să nu depasească dublul împrumutului?!
Un caz concret,la care aș dori o parere.Credit acordat 9000.Dobinda fixa anuala 188,84%.Valoare totala 22680 din care: 13180 dobinda comision 500 .Aceasta lege nouă imi permite sa cer o recalculare?!
Buna seara,în legatura,cu această lege nouă,privind dobinzile practicate in general de Ifn-uri,este o cerere tip care se completează,catre ei pt.recalcularea dobinzii,si sunt anumite conditii in care se poate face cererea?! Pot ei să refuze punerea in aplicare?!multumesc.
Bună ziua,aș dori să știu,care este legal,procentul ce se poate reține din salar,dacă se cere proprire,de catre un ifn.Gradul de indatorare este 100%din salar,datorii existente,la 8 ifn,doar unul e la zi.Probl.este cu unul care face împrumut de la salar la salar.
Buna ziua,cum sau prin cine pot obtine o adeverinta care este necesară inscrieri la scoala,si o procura de calatorie,din partea tatalui care traieste in uk si refuza sa rezolve aceste probleme,tinind cont ca de 1an nu contribuie cu nimic la intretinerea copilului.