avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Activitate Dan Sima

Activitate Dan Sima

Bună ziua,

Nu este în mod necesar o problemă faptul că ați înregistrat, căci în cazul dumneavoastră puteți justifica un interes legitim (art 226 alin. (4) Cod Penal).
Pentru problema legată de preț, ar trebui studiat contractul pe care l-ați încheiat de către un jurist, pentru a vedea dacă și în ce condiții poate prestatorul de servicii să modifice prețul.
În principiu, în funcție de contract, ați avea 2 opțiuni:
1. plătiți prețul solicitat de prestator și îl dați ulterior în judecată și cereți restituirea diferenței de preț + penalități;
2. anulați evenimentul și solicitați prestatorului să vă despăgubească pentru toate prejudiciile suferite.
Bună ziua,

Bărbatul respectiv a săvârșit două infracțiuni:
1. violarea vieții private, în forma prevăzută de art. 226 alin. (1) Cod Penal, prin faptul că v-a filmat fără ca dvs. să cunoașteți acest fapt și fără a vă solicita consimțământul prealabil;
2. șantaj, în forma prevăzută de art. 207 alin. (2), prin faptul că v-a amenințat cu publicarea videoclipului respectiv.
Dacă va arăta filmarea și altora, bărbatul va comite o a treia infracțiune: violarea vieții private în forma prevăzută de art. 226 alin. (2) Cod Penal.
Vă recomand să formulați plângere la poliție.
Bună ziua,
În acest caz, trebuie să adoptați o hotărâre AGA prin care să efectuați modificarea datelor de identificare ale administratorului/asociatului sau ce calitate aveți dvs. în firmă. Să anexați cererii și certificatul de căsătorie. Actele necesare le regăsiți aici: [ link extern ]
Cea mai rapidă soluție ar fi să înregistrați contractul la ANAF. După înregistrare, devine titlu executoriu, cu care vă puteți duce direct la executorul judecătoresc (fără să mai treceți prin instanță), care va putea dispune evacuarea chiriașului și recuperarea sumelor pentru care este dator.
Bună ziua,

În această situație este nevoie de autorizație de construire, căci nu vă găsiți în situația prevăzută de art. 11 alin. (1) lit. a din Legea 50/1991, Operațiunile descrise de dvs. presupun schimbarea structurii gardului și săparea unei fundații care nu exista anterior, deci nu sunt îndeplinite condițiile pentru a fi reținută o excepție.
Bună ziua,

În principiu, faptul că v-a fost trimis contractul pe mail poate fi considerată o ofertă fermă de a contracta, iar faptul că ați trimis ulterior contractul completat poate reprezenta o acceptare a ofertei de a contracta. În acest caz, a fost deja încheiat un contract, în condițiile stabilite în ofertă, iar unitatea respectivă nu se mai poate retrage din acesta.
Pentru un răspuns specific, ar fi necesar să fie studiat întregul contract, dar, de principiu, odată ce o ofertă a fost acceptată, celălalt contractant nu mai poate să-și retragă consimțământul.
Vă recomand să verificați căsuța de mail să vedeți dacă nu a fost retrasă oferta înainte să o acceptați. Dacă nu a fost retrasă, atunci sunt obligați să respecte contractul ce a fost încheiat prin acceptarea ofertei.
Răspuns la discuția Tulburare de posesie hala
În principiu, din situația descrisă, ați putea obține despăgubiri reprezentând contravaloarea folosinței halei respective de la cel care a dat în chirie hala, ca petit secundar într-o acțiune posesorie prin care solicitați ca promitentul-cumpărător și chiriașul acestuia să înceteze folosința asupra bunului dumneavoastră. Practic, veți putea obține atât încetarea ocupării abuzive, cât și o sumă de bani reprezentând chiria pe 2 ani.

În ceea ce privește caracterul penal al faptei, trebuie să fie îndeplinite condițiile reglementate de art. 256 din Codul Penal, adică ocuparea să se fi făcut prin violență, amenințare ori prin desființarea sau strămutarea semnelor de hotar. Acțiunea se pune în mișcare la plângerea prealabilă, iar având în vedere că au trecut deja 2 ani de când există această situație, termenul pentru depunerea plângerii s-a epuizat deja.