avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Activitate geanina.valean

Activitate geanina.valean

Buna ziua.

Care sunt pasii pentru a promova rapid in grad profesional intr-o functie publica la o institutie publica?

Va multumesc!
Buna ziua,

Sunt insarcinata in 23 saptamani si lucrez la o institutie publica.

Pot avea in paralel si un conventie civila/contract de colaborare/contract de antrepriza cu o societate comerciala pentru prestarea unor servicii de secretariat, daca nu sunt persoana fizica autorizata?

Care va fi denumirea corecta a contractului dupa noile modificari aduse Codului Civil? S-a renuntat la terminologia de conventie civila?

Astept va rog un raspuns.

Multumesc anticipat.

Buna ziua,

Un funcţionar public (ex: sotia) poate exercita o funcţie publică în subordinea nemijlocită a unei rude prin afinitate (ex: soţ.....care a fost ales viceprimar)?????

Care este cadrul legal?

In asteptarea raspunsului dvs. va multumesc anticipat.
Buna ziua,

Va deranjez si eu cu o intrebare:
- lucrez la o institutie publica si blibotecarul (cu studii superioare) a promovat prin concurs din functia de blibliotecar gr. I in functia de bibliotecar gr. IA. Cum i se calculeaza noul salariul?

Mentionez ca fiind bibliotecar responsabil, la o biblioteca comunala, i se acorda si spor de conducere (15%) doarece functia ii este asimilata cu functia de sef birou.

Se ia in calcul salariul corespunzator gradului IA din Ordonanta nr. 10/2008, respectiv 1402 lei la care se adauga sporul de conducere de 15%, si ceea
ce rezulta este salariul de baza, respectiv 1612 lei????

Apoi, la salariul aceasta de baza de 1612 lei se adauga sporurile aferente, respectiv:
- spor de conditii vatamatoare 15% = 242 lei
- spor de fidelitate 15% = 242 lei
- spor de neuropsihic 10% = 161 lei
- spor de vechime 17,5% = 282 lei
TOTAL: 2539 lei - reducerea de 25% + majorarea de 15% = 2190 lei - acesta va fi noul salariul pentru promovarea in functie?

Sau

Intrucat toate aceste sporuri - conditii vatamatoare, neuropsihic, fidelitate (care au fost stabilite conform Legii 334/2002 privind legea bibliotecilor) fiind abrogate conform art. 48, alin. (1), pct. 23 din Lege 330/2009 nu se mai iau in calcul?????

Astept cu interes raspunsul dvs.

Multumesc anticipat.
Buna ziua,

Pentru anul 2010, evaluarea functionarilor publici se va face conform HG nr. 611/2008?

Fisele de post ale functionarilor se vor modifica pentru a fi trecute obiectivele si crieteriile de performanta ......sau acestea se modifica doar la personalul contractual angajat cu contract individual de munca?

In asteptarea unui raspuns, va multumesc anticipat.
Buna ziua,

Care e diferenta intre un acord cadru si un contract de achizitie publica (in cazul contractelor de lucrari se poate incheia oricare din cele doua)??

Pentru procedura de cerere de oferta se poate incheia acord cadru? In ce conditii?

Astept parerile voastre.
Buna ziua,

Suntem o primarie de comuna si se confruntam cu urmatoarea problema legat de taxe si impozite:

- primim frecvent de la organe ale Politiei procese-verbale de contraventie care au fost date la diferite persoane care au domiciliul (doar scriptic) in comuna noastra;

- aceste persoane desi figureaza ca avand buletin pe raza comunei noastre, nu au nici o locuinta, teren, etc. (fiind persoane ale strazii si domiciliind pe unde apuca in orasul din apropiere);

- cum se procedeaza cu aceste procese-verbale, deoarece in programul de taxe si impozite persoanele amendate nu au nici un registru ROL deschis (li se deschide ROL pentru aceste amenzi)??

Stie cineva care e procedura care se urmeaza...am inteles ca daca aceste persoane nu pot plati pot face munca in folosul comunitatii...insa trebuie depuse niste documente la judecatoria in a carei raza figureaza respectivele persoane.

In asteptarea raspunsui dvs, va multumesc anticipat.

Sunt o primarie, iar compartimentul de taxe si impozite urmeaza sa demareze procedura de executare silita pe cei care sunt rau platnici.

Cum se procedeaza?
Buna ziua,

Suntem o autoritate contractanta si vrem sa sa demaram procedura de executare silita in baza titlul executoriu emis potrivit Codului de procedura fiscala pentru contribuabilii care au datorii.

Care sunt pasii de urmat?

Va multumesc.
Buna ziua,

Poate cineva sa-mi spuna cum se procedeaza cu acele contracte de utilitati referitoare la APA, ENERGIE( electrica, termica) in cazul in care o autoritate contractanta are calitate de consumator?

Se considera acestea contracte sectoriale care nu se supun OUG 34/2006 sau trebuie facute proceduri si pentru ele daca se depaseste 15.000 euro?

Am inteles ca exista discutii pro si contra pentru ca majoritatea sunt monopoluri de stat si deci nu prea ai cu cine sa faci procedura ....

Astept si parerile voastre.

MUltumesc.