avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Activitate micula

Activitate micula

Discuție Legea 154/ 2021
Buna ziua...tatal meu s-a nascut in 1931 in bulgaria...in 1941 toata familia a fost stramutata in romania...a decedat in 2001 si nu a apucat sa beneficieze de legea 189/ 2000...anul acesta a fost data legea 154 care prevede ca si copiii celor stramutati sa aiba o indemnizatie...intrebarea mea este daca as avea acest drept si unde anume m-as încadra..
Mentionez ca sunt nascuta in 1958.
Multumesc
Copilul meu de 15 ani i-a dat o palma unui fost coleg cand avea 13 ani jumate..acum ,după un an si jumatate am fost instiintata de politie ca parintele acelui copil a facut plangere penala...la ce sa ne asteptam?
Sfatul d-voastra mi-ar fi de mare folos
In urma cu 10 ani mi-am construit o casă tip canadian,asta însemnând ca e o cladire pe structură de lemn,fundatia bineinteles, din beton.
Doi ani mai tarziu,am facut recepția si am declarat locuința la fisc.Dupa cum stiti,impozitul se calculeaza in funcție de materialul din care este clădirea construită . Dar,,spre surprinderea mea, functionara de la ghișeu,mi-a fixat impozitul pentru o casa din beton explicatia fiind ca are fundatia din beton si nu o poate incadra altfel. Am incercat sa primesc lămuriri in acest sens si de la un superior al acelei functionare dar raspunsul a fost același.
Prin urmare, am platit 8 ani astfel.
In urma cu cateva zile,am intrat pe site-ul finanțelor si am incercat sa-mi calculez impozitul. La rubrica"materialul din care este construit imobilul" era optiunea
- pereți din lemn cu izolatie
- pereți beton si bca.
La prima era suma de aproximativ 160 lei,la cealaltă 560.
Intrebarea mea este ce as putea face pt a-mi schimba încadrarea su eventual recuperarea sumei pe care ,in accepțiunea mea,am platit- o incorect.
Multumesc
Discuție divort
buna ziua...fiica mea este casatorita de 7 ani , are un copil din aceasta casatorie si o casa a carei contructie a inceput in urma cu 2 ani iar in luna iunie a.c s-a finalizat urmand a se efectua receptia.. in momentul de fata intentioneaza sa dea divort..intrebarile mele : in situatia intentarii divortului ce se intampla cu casa, receptia nefiind inca efectuata ? ce ar trebui facut pentru a intra fiecare dintre ei in drepturi ? la partaj este absolut necesara receptia casei?
Discuție coasigurat
de trei ani,mai precis de la decesul sotului meu, ma aflu in intretinerea fiicei mele,fiind deci coasigurat la sisemul de asigurari de sanatate...intrebarea mea este..mai am aceasta calitate si ,implicit,mai pot beneficia de serviciile statului gratuit si dupa 1 ian 2011 sau s-a schimbat ceva si eu nu stiu...multumesc
Discuție cod fiscal
am un teren in proprietate si as vrea sa-mi construiesc o locuinta pe el.intrebarea mea este : am posibilitatea de a beneficia de tva 5% pt constructie cu o firma,conform cod fiscal art 140? mentionez ca am varsta de 52 ani ,sunt vaduva din 2007,am o locuinta din 1984 si nu am mai beneficiat de achizitionarea unei alte locuinte cu tva 5% ?
Discuție uzufruct
problema mea e urmatoarea....in cazul unui contract de v-c cu drept de uzufruct proprietarul isi pierde viata dreptul de uzufruct inceteaza sau ramane valabil cu noul proprietar sau mostenitor?
Răspuns la discuția salarii blocate
va multumesc
Răspuns la discuția salarii blocate
va multumesc pt raspuns,dar...nu stiu unde sa facem aceasta reclamatie. e prima data cand sunt pusa intr-o astfel de situatie. multumesc din nou
Discuție salarii blocate
sunt cadru didactic in navodari si nu mi-am primit salariul pana azi 16 .11.2009.am aflat ca salariile au fost virate dar primarul localitatii le-a blocat , motivul invocat fiind faptul ca inspectorul general constanta a numit un alt director la una din scolile din localitatea navodari, alta decat cea la care lucrez.intrebarea mea este daca demersul d-lui primar este legal si ce am putea noi, cadrele didactice, face spre a intra in posesia drepturilor salariale. multumesc