avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Activitate liviu_tl

Activitate liviu_tl

Buna ziua! Am divortat de fosta sotie din culpa comuna. Divortul s-a pronuntat definitiv in luna august a acestui an. Avem custodie comuna asupra copilului (2,5 ani) iar domiciliul minorului este la mama sa. Fosta sotie s-a mutat din Tulcea in Constanta unde si-a inchiriat un apartament. Doreste sa ia si copilul cu ea. Eu sunt plecat in Anglia sa muncesc. Copilul este crescut de bunici. Mama vine la Tulcea sa il vada o data la 2 saptamani. Nu sunt de acord sa mute domiciliul copilului din Tulcea, acolo unde are bunicii, rudele si prietenii. Ce solutii as avea sa impiedic mutarea copilului?
Va multumesc tuturor! Nici nu aveti idee cat mult bine faceti prin sfaturile dvs! Voi apela cu incredere la acest forum cand voi mai avea nevoie.
Va multumesc mult pentru raspuns! Si daca ajung acasa si nu pot intra in domiciliu, pot suna la 112? De asemenea, m-a amenintat ca daca nu trimit pe cineva sa imi ia lucrurile mele personale, mi le arunca in strada. In situatia ipotetica ca ar proceda asa, ce pot face? Nu ii doresc raul sotiei mele, nici macar nu vreau sa divortez, dar trebuie sa ma apar cumva.
Buna ziua! Sunt casatorit de 3 ani si, inca inainte de incheierea casatoriei, am domiciuliul si mutatia la domiciliul sotiei, apartamentul fiind proprietatea ei. De doua luni, in urma hotararii comune, am plecat sa muncesc in Anglia pentru a oferi familiei un trai mai bun. Imediat dupa ce am plecat, sotia m-a anuntat ca doreste sa divorteze. Intrucat nu ne intelegem amiabil asupra divortului, va deschide actiune pe cale judecatoreasca. Vreau sa vin in tara, sa imi angajez un avocat, sa ma apar. Sotia mi-a transmis clar ca imi refuza accesul in casa, fiind proprietate pe numele ei. Are acest drept? In situatia in care chiar se va intampla acest lucru, ce pot face? Mentionez ca nu sunt violent, nu beau, am o conduita morala excelenta, sunt o persoana stimata in oras.
Va multumesc anticipat!
Liviu
Buna ziua!
Vineri m-am angajat la o firma norvegiana, care are sediul in Cipru si punctul de lucru in Tulcea. Am semnat un contract redactat in limba engleza unde, la capitolul salarii se specifica faptul ca salariatul este responsabil de plata contributiilor datorate statului (impozit, CAS, CASS etc). Mentionez ca salariul imi va fi virat in cont, in euro. Cum procedez in acest caz? Exista posibilitatea sa platesc contributiile la salariul minim pe economie? Va multumesc anticipat!
Buna ziua! Pe 12 oct 2012 am deschis o actiune la Tribunalul Tulcea pentru recuperarea taxei de poluare platita in mai 2010. Am primit primul termen pe 9 noiembrie 2012.
Dupa cateva zile de la deschiderea actiunii, Administratia Finantelor Publice Tulcea a facut o intampinare din care spicuiesc:
" Solicitam respingerea actiunii reclamantului si obligarea la plata cheltuielilor de judecata";
"De asemenea solicitam introducerea in cauza a Administratiei Fondului pentru Mediu in baza art.64, Cod Proc.Civ., avand in vedere faptul ca taxa pentru emisiile poluante nu se face venit la bugetul de stat potrivit art.1 (2), legea nr.9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicul: taxa se face venit la bugetul Fondului pentru Mediu, in vederea finantarii programelor si proiectelor pentru protectia mediului" ;
" Incepand cu 13.01.2012 a fost abrogata OUG nr 50/2008 ,odata cu intrarea in vigoare a legii nr.9/2012" ;
" sumele se restituie la cererea contribulbilului adresata organului fiscal competent"; in drept, invocam dispozitiile art 115-118 Cod Procedura Civila coroborat cu dispozitiile legii 571/2003 privind codul fiscal, precum si Legea nr. 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule"

INTREBARE: pot continua actiunea in instanta cu sanse de reusita pentru recuperarea taxei ?
Atasez mai jos actiunea deschisa la Tribunalul Tulcea:

"
Către: TRIBUNALUL TULCEA – JUD. TULCEA
Secţia Contencios Administrativ

DOMNULE PREªEDINTE,

Subsemnatul GHEORGHIªCAN LIVIU COSTIN domiciliat în Tulcea, .....................................judeţul Tulcea, chem în judecată pe pârâta Statul Român prin AGENŢIA NAŢIONALÃ DE ADMINISTRARE FISCALÃ DIRECŢIA GENERALÃ A FINANŢELOR PUBLICE A JUDEŢULUI TULCEA, Str. Babadag, Nr. 163 bis, CP. 820112 , Tulcea, judeţ Tulcea, ADMINISTRAŢIA FINANŢELOR PUBLICE A MUNICIPIULUI TULCEA cu sediul în Tulcea, Strada Babadag nr. 163 bis , C.P. 820112 şi ADMINISTRAŢIA FONDULUI PENTRU MEDIU cu sediul în Bucureşti, Splaiul Independenţei nr. 294, Corp A, Sector 6, Bucureşti, pentru ca prin hotărârea ce veti pronunţa să dispuneţi:
* Obligarea pârâtei la restituirea sumei de 4025 RON, încasată în mod nelegal de către pârâtă, reprezentând contravaloare taxă de poluare;
* Obligarea pârâtei la restituirea dobânzii legale aferente sumei de 4025 RON;
* Obligarea pârâtei la plata cheltuielilor de judecată pe care le voi face cu acest proces.

Motivele acţiunii:
În fapt,
se reţine că ÎN DATA DE 16.01.2010 am achiziţionat un autoturism marca Volkswagen, prilej cu care, în DATA DE 07.05.2010 când am înmatriculat maşina, mi-a fost percepută o taxă de poluare în sumă de 4025 RON, având în vedere capacitatea cilindrică a maşinii precum şi normele de poluare EURO 3.
Sediul legislativ invocat pentru perceperea taxei de poluare este reprezentat de dispoziţiile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.50/2008 cu modificările şi completările ulterioare care prevede obligativitatea plăţii taxei speciale de poluare după o anumită formulă de calcul.
Precizez faptul că, această taxă de poluare încalcă şi dispoziţiile Protocolului de Aderare încheiat de România cu ocazia intrării în Uniunea Europeană, protocol prin care România s-a obligat să adere la deciziile şi acordurile încheiate între reprezentanţii guvernelor membre şi Consiliul Europei.
În ceea ce priveşte sediul legislativ încalcat de către intimată cu prilejul fixării acestei taxe speciale nejustificate, precizez că au fost încălcate dispoziţiile art.90 paragraful 1 din Tratatul Comunităţii Europene care vine în totală contradicţie cu dispoziţiile Codului Fiscal prin care a fost instituită această taxă specială. Au fost încălcate de asemenea dispoziţiile Tratatului de aderare a României şi Bulgariei la Uniunea Europeană, tratat care stipulează faptul că, de la data aderării, dispoziţiile tratatelor originare, înainte de aderare sunt obligatorii pentru România şi se aplică în condiţiile stabilite prin tratate şi prin actul de aderare. Obligativitatea respectării tratatelor mai sus menţionate derivă şi din dispoziţiile Constituţiei României care, prin art.l 1 alin. "1) Statul român se obligă să îndeplinească întocmai şi cu bună-credinţă obligaţiile ce-i revin din tratatele la care este parte.
(2) Tratatele ratificate de Parlament, potrivit legii, fac parte din dreptul intern".
Mai mult decât atât, Tratatul de Aderare al României şi Bulgariei a fost ratificat de către Parlamentul României prin Legea nr. 157/2005, lege în care se stipulează în mod foarte clar faptul că "De la data aderării, dispoziţiile Constituţiei, ale Tratatului CEEA şi actele adoptate de instituţii inainte de aderare sunt obligatorii pentru Bulgaria şi România şi se aplică în aceste state în condiţiile stabilite prin Constituţie, prin Tratatul CEEA şi prin prezentul protocol".
Pentru considerentele mai sus expuse vă rog să-mi admiteti acţiunea şi să dispuneţi obligarea pârâtei la
restituirea taxei speciale în cuantum de 4025 RON precum şi a dobânzii legale aferente acestei sume .
În drept, îmi întemeiez acţiunea pe dispoziţiile Legii 554/2004, 571/2003 coroborată cu HG 44/2004 şi OUG 15/2012, Normele Metodologice de aplicare a Legii 571/2003, Legea 157/2005 art.274 C.pr.civ.
Depun prezenta acţiune în patru exemplare. Anexez următoarele documente în copie xerox:
- Adresa M.F.P. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală Tulcea nr. înreg. ANSPDCP: 759; Nr. Înreg. 4847/18.03.2010;
- Contestaţie Ref. Adresa nr. 4847/18.03.2010 Nr. Înreg. 8/C din 25.03.2010;
- Adresa M.F.P. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală Tulcea nr. Înreg. ANSPDCP: 759; Nr. Inreg. 8/C/26.03.2010;
- Decizia de calcul a taxei de poluare pentru autovehicule Nr. Înreg. 809/07.05.2010;
- Chitanţa Seria TS3B, Nr. 3779367/07.05.2010;
- Certificatul de înmatriculare şi anexa nr. T00069840L;
- Contract vânzare-cumpărare autovehicul.


Data Semnătura,
12.10.2012
As face acest lucru, dar eu trebuie sa platesc marfa integral ca sa o pot livra la randul meu. Valoarea unui transport este de aprox 700 mil si nu am acesti bani. Sunt neoit sa ma volosesc de banii clientilor mei.
Buna ziua!
Societatea mea a incheiat un contract de colaborare cu un importator de produse metalurgice. Conditiile de cumparare sunt: fac comanda, mi se emite proforma, o achit intergral si in 24 ore mi se livreaza materialele unde solicit eu. La randul meu, fiind intermediar, solicit aceleasi conditii de la potentiali clienti, adica sa mi se achite marfa in avans si eu sa platesc furnizorul minus comisionul meu. Problema este ca nimeni nu are curaj sa imi achite in avans desi am preturi bune, toti temandu-se de o eventuala frauda. Dati-mi un sfat cum sa procedez in aceasta situatie. Ma gandesc sa le solicit un cec avalizat in valoarea marfii, eu sa il girez catre firma de unde cumpar eu si plata sa se faca la livrare (daca va dori firma de unde cumpar eu). Si daca nu vrea? Dati-mi cat mai multe solutii va rog. Multumesc!
Buna ziua! Sunt incepator in comert si am nevoie disperata de un sfat. Cumpar de la o firma din Bacau si vand unei firme din Constanta, o cantitate de fier beton. Sunt intermediar. Transportul este efectuat de firma din Bacau catre firma din Constanta. Cum procedez ca factura si avizul de expeditie sa ajunga de la firma mea la cea din Constanta? Prin posta? In cazul acesta ce se intampla cu factura de la firma din Bacau care are si ea aviz de expeditie. Stiu ca v-am zapacit, dar poate v-ati mai lovit de situatia asta si ma luminati. Multumesc.
multumesc mult pentru raspunsuri. nu imi convin dar trebuie sa accept realitatea.