avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters71168

Activitate ContSters71168

Răspuns la discuția taxa de poluare
In cazul taxei de poluare, Administratia Finantelor Publice are calitate procesuala pasiva deoarece ea este cea care a emis decizia de calcul a taxei
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Daca ma poate ajuta cineva cu aceste sinteze de la Nomina Lex, va rog sa mi le trimiteti pe adresa de e-mail sweabyk@yahoo.com. Va multumesc!
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Sarbatori cu bine si la multi ani! Fie ca noul an sa aduca...multe robe...!!! :offtopic:
Răspuns la discuția Avocati stagiari
Chiar daca nu sunt inca un coleg de-al vostru, as vrea totusi sa felicit pe cei care au facut sacrificii sa ajunga pana aici!
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
Mersi mult pentru ele!
Spor la invatat si Doamne ajuta!
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
As dori sa-mi trimiteti si mie respectivele sinteze, daca se poate!
sweabyk@yahoo.com

Va multumesc si spor la invatat!
Buna ziua!
Data de 19 septembrie este ultima zi in care contractele de credit aflate in derulare poi fi aliniate la prevederile OG 50/2010 prin semnarea acelor acte aditionale.
Maine as vrea sa cer acest act aditional spre studiu printr-o scrisoare cu confirmare de primire. Astfel, conform art. 95 , alin.2 din OG50/2010 solicit actul aditional in termen insa pana ce acesta imi va fi comunicat( sau nu :) ) respectiv semnat de catre mine, vor trece cele 90 de zile.
Intrebarea mea este: daca acest act aditional imi va fi comunicat totusi de catre Banca, dupa 19 septembrie 2010 se va considera acceptare tacita sau Banca este obligata sa astepte raspunsul meu.
Mentionez ca in cazul in care i se da solicitandtului actul aditional spre studiu, nu stiu care ste termenul in care acesta trebuie sa il semneze sau sa il conteste.
Răspuns la discuția Ne-a legitimat jandarmeria
O masina aflata pe malul unui rau, in care sunt doua persoane, seara, poate crea suspiciuni, motiv pentru care ati fost legitimati. Amenda nu va fi aplicata. Daca era incalcata vreo norma, vi se aducea la cunostinta de catre acei jandarmi. Acea legitimare este legala. Nu aveti de ce sa va faceti griji. Intocmirea unor procese-verbale de constatare a contraventiei pe numele vostru ar fi un abuz din partea acelor jandarmi insa nu cred ca este cazul.
Hotararile judecatoresti pot fi investite cu formula executorie potrivit art. 269, alin. 1 din Codul de procedura civila.
Abia dupa ce este investita cu formula executorie poate fi executata.
Trebuie sa depuneti o cerere de investire cu formula executorie la registratura instantei, la care anexati hotararea a carei investire o solicitati, taxa judiciara de timbru si timbru judiciar.
Investirea se face de catre prima instanta conform art. 374, alin.2 din Codul de procedura civila.
Apoi, prin incheiere, presedintele instantei admite sau respinge cererea d-voastra.
Daca o respinge , puteti face recurs in 5 zile , termen ce curge de la pronuntare.
Sper sa va fie de folos acest
Răspuns la discuția mama singura cu 3 copii
In acest caz, cred ca va referiti la alocatia familiala complementara si alocatia de sustinere pentru familia monoparentala.
Temeiul legal in acest sens este Ordonanta de urgenta nr.105/2003 privind alocatia familiala complementara si alocatia de sustine pentru familia monoparentala, aprobata cu completari prin Legea 41/2004 precum si
HG 1763/2005 privind corectarea limitelor de venituri si indexarea cuantumului alocatiei familiale complementare si al alocatiei de sustinere pentru familia monoparentala .