Am depășit de la fond faza cu definiția stagiului de cotizare. La apel i se impută clientului meu că nu a făcut dovada motivului pentru care angajatorul nu a plătit contribuțiile. Depus copie carte de muncă, adeverință de la acel angajator, persistă întrebarea: ce motiv a avut angajatorul de nu a depus dările? Menționez că perioada este de aproape 4 ani.
Neplata contribuțiilor de către angajator a dus la nerecunoașterea perioadei la pensie. Instanțele de fond și apel au imputat angajatului că nu a făcut dovada cauzei pentru care angajatorul nu și-a îndeplinit obligațiile. Aș dori ceva din jurisprudență, cu recunoașterea perioadei fără obligarea angajatului de a dovedi motivul de neplata al angajatorului.
Depinde unde se află dosarul. Dacă este la judecătorie, mergeți la arhivă și solicitați dosarul la studiu. Dacă se află la Parchet, solicitați informații de acolo. În orice caz, este indicat ajutorul unui avocat, care are acces la dosar în baza unei Împuterniciri avocațiale.
La 20 iulie a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 540 2015 OG nr. 17/2015 privind reglementarea unor masuri fiscal-bugetare si modificarea si completarea unor acte normative,
care prevede, printre altele, eliminarea obligativitatii folosirii stampilei pentru documentele depuse la institutiile si autoritatile statului de catre persoanele fizice si persoanele juridice de drept privat, cat si entitatile fara personalitate juridica.
Dar, atentie, Persoanele juridice de drept public vor fi obligate in continuare sa aplice stampila pe documentele pe care le emit.
De asemeni, exista si unele exceptii, cum ar fi regulamentele Comisiei Europene din domeniul vamal, care impun aplicarea stampilei pe documentele societatii (inclusiv pe factura).
Mostenirea puteati s-o primiti si in timpul casatoriei, tot bun propriu ramane. Mostenirile nu sunt niciodata bunuri comune, decat in cazul special in care testatorul, adica cel care a lasat mostenirea, prevede in testament ca mostenirea sa fie atribuita ambilor soti.
Exista o legenda care circula prin popor, cum ca dupa ...n... ani de casatorie unul dintre soti are dreptul in caz de divort la bunurile proprii ale celuilalt sot (mosteniri sau bunuri obtinute inainte de casatorie).
Este un mit care a mai fost dezbatut pe forum.
Calculul pe zile se face astfel: prima si ultima zi nu se pun la socoteala. iar cele 10 zile sunt calendaristice.
Daca ultima zi cade intr-o zi nelucratoare, scadenta se amana pana in prima zi lucratoare.
In cazul dvs., prima zi de calcul este 10 (9 nu se socoteste), iar ultima zi ar fi 19, care asa cum am spus, iar nu se socoteste.
Ar urma scadenta la data de 20, dar, fiind duminica, deci zi nelucratoare, scadenta este in prima zi lucratoare, adica luni 21 decembrie.
Instanta este investita initial cu judecarea unui caz de catre reclamant.
De la momentul pronuntarii, rolul instantei respective se incheie, iar instanta se considera dezinvestita.
De la pronuntare si pana la redactarea sentintei, adica asternerea ei pe hartie si comunicare partilor, mai dureaza ceva timp.
De la momentul comunicarii sentintei, incepe sa curga termenul de atac al hotararii respective.
Asteptati comunicarea la sediul declarat in instanta, sunt dosare multe si instantele sunt aglomerate.
Puteti intreba la arhiva judecatoriei daca s-a redactat sentinta.
Decis:
Admite apelurile, schimba in tot sentinta apelata si pe fond respinge actiunea ca nefondata.Definitiva.Pronuntata in sedinta publica.
Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.2 din Regulament (am rugamintea sa lecturati Regulamentul forumului)
Dupa editare de catre administrator @simonette12, aceasta postare a ramas fara intrebare.
Daca tor cenzurati, lasati sa se inteleaga ceva din problema userului.