avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Activitate Mariana D.

Activitate Mariana D.

Răspuns la discuția Ingrijire batran
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
vi-l poate revoca insasi batranul daca mai este in deplinatatea facultatilor mintale.
Puteti face un contract de vanzare cumparare pe cota detinuta de mama dvs sau un contract de vanzare cu clauza de intretinere, la un notar.
Apartamentul in cauza este un bun comun al parintilor ? daca da, trebuie si acordul mamei. Daca mama a decedat, este dezbatuta succesiunea? In acest caz daca dvs si sora dvs ati renuntat la partea de mostenire de pe urma mamei si tatal a devenit unic proprietar , va poate vinde fara probleme. Daca nu exista alte prrobleme din punct de vedere al succesiunii, tatal dvs fiind unic proprietar si nu este foarte batran( caz in care se cere un aviz ), va poate vinde dvs apartamentul fara vre-un acord al surorii dvs. Puteti incheia si un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere, asumandu-va obligatia sa aveti grija de el pana la sfarsitul vietii si el sa locuiasca in apartament evident tot pana la sfarsitul vietii.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate in prezent, pe data de 16 iulie 2020 afost admisa exceptia de neconstitutionalitate cu privire la prevederile art 164 al 1 cod civil privitoare la punerea sub interdictie judecatoreasca. Pana la gasirea unei noi solutii de catre Parlament sau Guvern in legatura cu prevederile neconstitutionale ale art 164 al si si Constitutie, toate procesele sunt suspendate, astfel ca nu aveti decat sa asteptati sa apara o solutie legala
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Donatia se poate revoca pentru ingratitudine si pentru neexecutarea fara justificare a sarcinilor la care s-a obligat donatarul. Banuiesc ca nu va aflati in nici unul din cazurile prevazute de Codul Civil. Termenul de prescriptie este de 1 an din ziua cand donatorul a stiut ca donatarul a savarsit fapta de ingratitudine. Poate fi introdusa si de mostenitorii donatorului in termen de un an de la data mortii donatorului.
Nu va panicati, Instanta este obligata sa va citeze , impreuna cu cererea de chemare in judecata formulata de reclamant. Acolo veti vedea toate solicitarile reclamantului. In termen de 25 de zile aveti obligatia sa depuneti o intampinare sau daca aveti pretentii propri - o cerere reconventionala. Cel mai bine este sa luati legatura cu un avocat, acela va va sfatui si va va explica totul in amanuntime. O zi buna va doresc!
Răspuns la discuția Cota soțului supraviețuitor
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cota sotului supravietuitor este aceasi si pe vechiul cod si pe noul cod. Se aplica legea de la data decesului. Daca decesul a avut loc inainte de 2011 ,- 1 octombrie se aplica vechiul cod si Noul Cod daca decesul a avut loc dupa
Cenzorul Asociatiei de Proprietari - prevederi legislative
Conform prevederilor Legii 196/2018:

Art.59. - (1) Cenzorul/comisia de cenzori sunt persoanele mandatate de asociaţia de proprietari să urmărească aplicarea prevederilor prezentei legi de către organele de conducere ale asociaţiei de proprietari şi să verifice execuţia bugetului de venituri şi cheltuieli conform prevederilor legale în vigoare.

(2) Comisia de cenzori este formată dintr-un număr impar de membri, nu mai mare de cinci.

Art.60. - (1) În cazul în care cenzorul/membrii comisiei de cenzori sunt persoane fizice, acestea trebuie să aibă cel puţin studii medii în domeniul economic sau studii în domeniul juridic.

(2) În cazul în care cenzorul este persoană juridică, acesta trebuie să aibă domeniul de activitate contabilitate, audit financiar sau consultanţă în domeniul fiscal, conform legislaţiei în vigoare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nuaveti nimic de pierdut daca faceti plangere contraventionala, cel mult taxa judiciara de timbru. Poate obtineti clementa instantei si va va inlocui amenda cu sanctiunea avertismentului.
duceti-va la un notar si dati o declaratie expresa de acceptare a mostenirii in temeiul la 1108 cod ciivil. Aceasta va fi inregistrata in registrul national si indiferent daca va prezentati sau nu la dezbaterea mostenirii, ea nu va putea fi ignorata.